L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de febrer del 2011

El Grup Compromís presenta al Senat una esmena contra les prospeccions petrolieres a terres valencianes



El grup parlamentari Compromís ha fet sentir la seua veu en el Senat, mitjançant el treball del senador mallorquí Pere Sampol, qui este matí ha participat en una roda de premsa junt al secretari general del Bloc, Enric Morera, per a explicar iniciatives parlamentàries que ha defensat el representant de les Illes a la Cambra Alta i que afecten directament al territori valencià.

Sampol ha parlat d’una esmena que ha aconseguit aprovar al Senat i que va presentar després de parlar amb un grup d’empresaris valencians de la indústria fotovoltaica, que contactaren amb el parlamentari mallorquí mitjançant una gestió d’Enric Morera. El senador del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista, aliat del Bloc, ha criticat al govern central per voler retallar les ajudes que té compromeses amb estes empreses, “mentre fan cada dia més rics a les hidroelèctriques i nuclears, que reben també ajudes quan les seues instal·lacions estan més que amortitzades”.

En eixe sentit, Enric Morera també ha lamentat que el govern socialista de l’estat haja cedit a les pressions i ara represente els interessos “de les nuclears i no de les persones i empreses que creuen en les energies renovables, que sí que tenen molt de futur al nostre territori i que generen riquesa i treball”.

Per altra banda, també s’ha parlat de les prospeccions petrolíferes que ha autoritzat el govern central en la costa valenciana. Sampol ha estat molt crític al Senat en este tema, “perquè perjudica al País Valencià i també perjudica a les Illes. A més a més, el cost que pot tindre un accident d’una petroliera, com ha passat en el Golf de Mèxic, pot tindre un preu molt elevat perquè perdre un any de turistes en esta zona de la Mediterrània seria condemnar-nos a la ruïna total”, segons Sampol.

Per la seua part, Morera ha agraït les gestions del senador mallorquí i ha declarat que des de Compromís, “vigilarem als senadors Chiquillo, Agramunt, Lerma o a la senadora Pajín, entre d’altres, perquè defensen els interessos de la societat valenciana, defensen les energies renovables i facen tot el possible per evitar que la nostra costa siga una zona embrutada pel petroli i sense turisme”.

Donat l'interés i importancia que té per als valencians us aconsellem d'escoltar la roda de premsa completa a:


-