L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 20 de març del 2010

Debat: Cal buscar altre lloc per a la carpa fallera? I per algunes falles?

Obrim un debat per conéixer totes les opinions sobre el tema i saber que en pensen els vallers i valleres, fallers i no fallers.

L'introduïm amb uns quanta apunts: No són opinions nostres, sinó que les hem arreplegat aquests dies. Per cert algunes escoltades a la mateixa policia local i bombers.

Sobre la carpa:
La carpa no es munta a gust de tots. Això ho sabem. Però és que fins i tot sembla ser que la mateixa local, hauria informat més d'una vegada al nostre govern municipal del PP que els llocs que fins ara han buscat per la carpa no són adequats.
La policia local hauria, segons els comentaris que hem escoltat, aconsellat la instal·lació d'una carpa per a totes les falles a la zona del polígon industrial.
I han comentat (els agents de la policia a persones i veïns concrets): al Polígon Industrial hi ha un espai (4-5 fanecades?) ben gran per instal·lar, es poden acotar zones d'aparcament, es poden instal·lar serveis i ells, els agents, poden fer millor el seu treball i controlar molt més millor tot el personal i el que fan.
I afigen els comentaris: evitaríem les destrosses d'espillats i de cotxes, no es tallarien carrers, no es molestaria al veïnat. Sembla ser que eixe es l'informe que els agents haurien fet arribar.
Pero els polítics governants pressumptament no els han fet i si als mateixos fallers que no volen, segons es diu, perquè està massa lluny del poble.


Respecte a les falles:
Majorment els vallers consideren plantades en mal lloc la falla Cambro, Portal i la Via. Els comentaris - alguns dels bombers- qualifiquen de lloc molt perillós la falla Cambro, i més que res per l'efecte embut que pot succeir durant la crema, i si usa material espiropan.
Pr a la falla la Via es considera millor bon lloc la Plaça de la Casa de la Cultura. Son 100 metres a un costat i s'evitaria tot el tall de carrers. I diuen els comentaris que si s'ha pobut preparar el Passeig per platar una falla, es pot fer el mateix davant la Casa de la Cultura.
Sobre la falla Portal es diu que es pot eliminar uns metres de la zona enjardinada, la del costat d'on es planta i així es posaria enmig dels dos carrers. Si falta un tros de zona enjardinada per permetre el pas a un magatzem d'adobs també es pot fer per una falla.

Com veiu comentaris per a tots els gustos. I repetim no són de la gent de La Cotorra. Ara esperem els vostres i esperem siguen constructius i educats per fer una festa millor i sense molèsties als veïns.

45 comentaris:

serp ha dit...

quina manera de buscar-te enemics, cotorra. eres un ignorant. la gent que et diu tot això t'ho diu a tu però no és capaç de denunciar-ho ell. et busca a tu com a mamporrero i piques com un bobo.
pareix que tingues complejo de teresa de calcuta o de salvador de la pàtria i després ningú t'ho agraisc. més que buscar-te bona fama acabes tenint mala fama i tot per tonto.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni Teresa de Calcula ni salvadors de la pàtria. Tens tota la raó i ben bé ho sabem, la gent que hi participem en aquest blog.

Però algú o alguns ho han de fer.
Mentre els polítics del poble - els que governen i els que no, els que manen ara i els que volen manar després- mentre ells callen....
Anem a continuar intentant esser la veu que clame en el desert.
Ah, i no es perquè ens anem presentar a les eleccions!!

serp ha dit...

el problema és que després sí que pots perjudicar a algú. a eixos que a vegades et donen informació.

Rabosa ha dit...

Mira, Serp, sols es buscarà enemics com tu, que no penseu en els altres. Si hagueres de sofrir la carpa o alguna falla davant de ta casa, altre gall et cantaria, no? perquè sembla ser que el tema de la solidaritat veïnal no va amb tu. A tu què més et dóna que la carpa estiga ahí o en un lloc on no es moleste a ningú i que damunt, siga el recomanat per la policia i bombers que són els entesos en aquestes coses?

Més aviat crec que l'ignorant o bobo eres tu, no la Cotorra.
Au, cacau!

oh! ha dit...

Cotorra, això de que no vos presenteu a les eleccions crec que és un poc discutible. Clarament la Cotorra va lligada al BLOC, i vos amagueu baix el nom de Cotorra per a fer públics els ideals del partit.

Cotorra, voleu ser la veu del poble, però crec que només voleu ser la veu del poble d'aquells que pensen con vosaltres. Per tant crec que és un error dir "som la veu del poble", ja que deixeu de banda un gran sector d'esquerres (que també son la veu del poble) que no se'ls representa en moltíssims casos

Tot i això, se ben bé que has sigut capaç de cambiar per a bé moltes coses a nivell local gràcies a les teues publicacions. Per tot això et done les gràcies i l'enhorabona!

Evidentment aquest comentari és resposta del teu comentari anterior, no és resposta de l'entrada del blog

Anònim ha dit...

anim cotorra, sempre es bo fer pensara la gent

Anònim ha dit...

Una serp una mica enverinada , a més de grollera i feixitoide.

COTORRA, ENDAVANT, SEMPRE ENDAVANT !!!!

un valldignense ha dit...

Sobre elsitio de ubicar la carpa de fallas y de fiestas del pueblo en el poligono me parece muy acertada y creo que tambien deberian de ubicar la feria en el poligono pues no molestaria y tambien lo tendrian mas controlado todo las autoridades competentes y referente a la rotura de espejos de los coches pues cuando salen de la carpa pues hay algunos que se dedican a romperlos .

La Cotorra de la Vall ha dit...

oh! ha dit:
"Cotorra, això de que no vos presenteu a les eleccions crec que és un poc discutible. Clarament la Cotorra va lligada al BLOC, i vos amagueu baix el nom de Cotorra per a fer públics els ideals del partit."

Responem :La gent de la Cotorra funciona indepent dels postulats del Bloc. Que tenim el nostre cor al costat dels nacionalistes, progressistes i d'esquerres això ho hem deixat clar des del primer moment.

Que publiquem coses del Bloc? Publiquem les coses que ens envien. I qui mes ens envia és la gent del Bloc: Tots els dies rebem correus del Bloc a nivell comarcal i de PV, a més dels locals.
En quasi dos anys, mai ens ha enviat res el PP ni ERPV local, nomes dos coses d'actes culturals els joves del PSOE i una EU, al voltant del premi de Palomares.

Oh! continua dient:
Cotorra, voleu ser la veu del poble, però crec que només voleu ser la veu del poble d'aquells que pensen con vosaltres. Per tant crec que és un error dir "som la veu del poble", ja que deixeu de banda un gran sector d'esquerres (que també son la veu del poble) que no se'ls representa en moltíssims casos

I li responem: No deixem (ni deixarem mai) de banda a ningú. Es deixen de banda ells mateixos fent-el buit a La Cotorra i no participant-nos res.
És mes fàcil culpar als altres que reconèixer les propies mancances.

Respectem les teues opinions, però no les compartim, pels motius que acabem de dir.

Fart de Falles ha dit...

Senyora serp, si vosté treballara al dia següent d'una vetllada, d'eixes que fan les falles, o haguera treballat per la nit, i passara un comparsa vinga la cohetada, segurament pensaria diferent de como ho fa, i a mi no em val que tant sols són quatre dies, que a mi tant se val si són quatre, o tant sols un, jo tinc el dret al descans, i cap persona te dret a que no puga fer-ho. No per que siguen les festes més importants dels valencians, tenen que tindre carta blanca per a tot. Per què supose, que els decibèlis permesos s'els boten, els horaris, també, la llei de venda, i consum d'alcohol al carrer també.....ja hi ha prou de permisivitat....

I ho senc molt, però pense que no hi han festes al món, que per a que s'ho passen bé alguns tenen que molestar més als demés.

I soc conscient que em cauran pals per tots costats.

tremoli ha dit...

Digueu-me que és el que no molesta, els cotxes, el camió del fem, els xiquets, les festes, els coets, les processons, els fallers i falleres, un enterrament, una boda, un bateig, un camió descarregant per a un obra, el camió del gas, les obres del carrers, els coets de celebracions del gols…………………….., qui no ha tocat el els catapins algun dia.
el que estiga lliure de pecat que tire la primera pedra, que sempre molesten els altres.
cal suprimir-ho tot, tots dins de caseta a veure canal 9 i a paco aigua.
que vixca les festes i la gent al carrer.

Vitriolo ha dit...

Tremoli, tu parles d'un cas puntual i els altres de fets que foten a mig poble.
No és igual que un camió em barre el pas uns minuts per descarregar material que em tallen carrers i tinga que pegar la volta a tot el poble durant una setmana.
Comforme parla Tremoli segur que té les falles ben lluny de sa casa.
Jo tambe dic que viSca la festa i la gent al carrer, pero ben lluny de ma casa, com fa Remolí.

tremoli ha dit...

be, jo estic per deixar les coses com estan, la carpa i les falles. qui li molesten que dorga una setmana al clot de la font i que camine, que es bo per la circul.lacio de sanc.
bITRIOLa, es dels que tiren coets quant marca ?.

Vitriolo ha dit...

Tremolí no has aclarit si vius prop o lluny d'alguna falla. No és que tinga importància, pero sabrem a que juguem.
A mi personalment no em molesten les falles, sinó les cerrilades fetes per alguns cerrils que aprofiten les falles per fer coses que en sa casa o a prop ni farien ni voldrien que els altres feren.

tremoli ha dit...

vitriolo, el tema no és si jo visc prop o lluny d'una falla. Puc viure prop del pavelló o del camp d'esports, que tu o altres jugueu i quan canteu un gol o el arbrit no pita et que voleu crideu com a bojos. També puc viure prop del mercat que el tu utilitzes i de les 5 del matí se senten sorolls de càrregues i descàrregues. També puc viure enfront de l'escola que va el teu fill ......, no vullgues llevar o traslladar sols et que molesta a tu.
Reitere la meua opinió a la pregunta de l'article, jo vote que es queden les coses com estan i el meu suport a les falles i al bous (no sóc faller de cap falla, ni torero).

Vitriolo ha dit...

A mi m'ha tocat la grossa de Nadal i de Reis: visc al costat d'una escola, d'una falla, del camp de futbol i d'una carpa, entre altres gentileses de Tavernes com algun pub, carreres de motos i més.
I no em molesten les falles, per ser falles sinó l'ambient cerril, sense respecte a ningú ni a res, ni al descans dels altres i un llarg rosari de cerrilades que es creen i ens toca viure a tots. I quan dic tots vull dir tots encara que es mire a una altra banda per no vore el que passa.
I no vull llevar ni traslladar res a ningú. Ni menys problemes. Per cert, no crec que el mercat de Tavernes obriga a les 5.

Ací, el meu i teu poble, s'ha confós i s'ha igualat ser temps de falles amb dret a fer el que u vulga, amb la total permisivitat de l'ajuntament. ¿Questió de vots?

A mi el que m'ha fet botar es això que havies dit de aquell que li molesten que se'n vaja a dormir al clot...

I punt i final.

Anònim ha dit...

Hola.
Tinc amics de fora del poble i cuan venen alucinen de com esta mal gestionat el ajuntament de Tavernes, i això que son del P.P.Ells es pregunten com pot estar tant mal gestionat aquest poble, de com es permet que qui te un gual li tallen per 15 dies l'acces al seu garatge estiguent pagant per tindre un lloc d'aparcament en cuant es dediquen a llevar llocs als carrers. Tambe estan d'acord amb el de montar la carpa al poligon, ja que molta gent del poble, treballa fins al dia 18 i les discomobils comencen el dia 15 sense respectar als veïns afectats...

Fart de falles, i disculpes ha dit...

Ja sabia jo, que aquest comentari meu, faria que parlar..... I és que sabia que algú intentaria comparar la molestia de les falles, amb altres situacions. Com ha dit altra persona a aquest fil, són situacions puntuals, no com les falles, que estan una setmana donant pel sac, si pel sac.... per que tallen carrers, i a mi m'agradaria saber, si els costa diners tallar els carrers, per que jo quan tinc que fer alguna obra a casa em costa uns 50 euros l'hora....queda clar? O tots moros o tots cristians, si volen ocupar la via pública que els toque rascar-se la butxaca, que tots no som fallers.

Rabosa ha dit...

Ai Tremolí, Tremolí! Que bé que es parla quan no ets tu l'afectat. T'assegure que no és comparable cap dels fets que tu esmentes amb el que ens toca viure als veïns afectats.
Com goses enviar-nos a dormir al Clot? Quina mena de ment meravellosa et penses ser? Jo et propose una altra cosa: ja que a tu no et molesta res, que munten tots els combois a la porta de ta casa i així tots contents i feliços, no? Encara que potser ho hauries de consultar amb el teu veïnat primer, que igual no els agrada el lloc que proposes per anar a descansar...
VISCA LA SOLIDARITAT VEÏNAL!!!

Vitriolo ha dit...

Amic anònim: la gestió del PP de Tavernes es deriva d'allò que se'n diu que on no hi ha cap tots son cues. I en aquest poble hi ha moltes cues i no cap cap.
Tot no es votar una cara bonica tipus "Belleza y poder" o un projecte fumós de PAI(de fum). D'aci quatre dies eleccions i segur que Tavernes tornarà a caure en el mateix parany.
Els meus amics que venen tots els mesos estan farts de repetir que de fa quinze anys Tavernes està pitjor: sense indústria, sense bones comunicacions, polígons industrials ofegats i el poble fet un desastre i també se'n fan creus del que veuen a festes del poble o falles.

TOt mal montat ha dit...

Jo personalment dic q tinc la fira baix de ksa i estik fins als ous... Podrien durla al poligon i que estiga alli tot el temps que vullga que ui diumenge a 2 dies q s'ha acabat falles continua la fira en marxa i aixo no es.

Anònim ha dit...

Cuan venen els meus amics al poble a festes al·lucinen!! carrers tallats per tot arreu, sense lloc per a que passen serveis d'emergencia (ambulancies, bombers...)
El problema es que la gent esta segada i tindrem aquest problema per a llarg...

Anònim ha dit...

En TAVERNES el problema que hay no es del PP, del PSOE o del partido de juanito...

El verdadero problema es la ausencia de SENTIDO COMUN, de ser responsable con lo que se realiza o lo que se solicita al ayuntamiento.

No entrare con lo que cambiaria o no... con lo que falta o no... porque puedo escribir miles de paginas (Aunque todo se andara)

La culpa de la carpa la tienen las fallas. ¿Para que montan CARPA, ORQUESTA, EQUIPO DE MUSICA, BARRAS etc... en sus CASALES, si luego montan otra carpa entre todas, con otra barra, otro equipo, ...?

Consecuencias: No hay ambiente fallero en los casales,con lo que... ¿Para que quieren carpas, si luego estan vacias?

Y entrando en las fiestas patronales del mes de Septiembre, cortes de calles para que 4 vecinos hagan 4 dibujos en el suelo, saquen 4 mesas para cenar y sean 4 gatos los que acaben molestando al resto de vecinos...

Cambios de direccion de las calles inncesarios, cortes sin sentido, en caso de incendio o emergencia ¿Que hacemos? ¿Llamamos a la caballeria? ¿Helicoptero?¿Spiderman?¿Superman?

Y luego MENCION ESPECIAL PARA LOS VADOS PERMAMENTES...

SI SEÑOR.. VAMOS A RECAUDAR IMPUESTOS...HACEMOS VADOS HASTA DEL TAMAÑO DE UN PATINETE.. ¿Que mide su puerta señora? 1 metro y medio... ¡PUES AQUI TIENE... SU VADO DE METRO Y MEDIO POR 90 EUROS...!

Y lo contenta que se va la tia PEPETA, para poder cenar en VERANO en la puerta de casa sin que nadie le aparque el coche, moto, o patinete en la puerta...

SEÑORES DEL AYUNTAMIENTO: EN VALENCIA CAPITAL (si si.. donde RITA DICEN QUE ES LA DUEÑA Y SEÑORA DEL LUGAR) para poner un VADO PERMANENTE, se necesita... MINIMO 3 VEHICULOS, MEDIDAS DE SEGURIDAD ANTI-INCENDIOS... Ah! Y en fallas cuando cortan las calles, y montan cientos de carpas, NUNCA Y NUNCA TAPARAN O BLOQUEARAN TU VADO O GARAJE (que para eso lo pagas anualmente)

Son cosas habituales, costumbres, ya ves... en TAVERNES todo lo arreglan con el famoso.. SIEMPRE SE HA HECHO ASI.

VAYA RUINA DE AYUNTAMIENTO Y EN OCASIONES VAYA FORMA DE PENSAR... Ni que fuera la ALPUJARRA!!!

Saludos!

Vitriolo ha dit...

Doncs, amic anònim que escriu en castellà - açò ho dic només per no confondre amb altres anònims i sense altra cognotació- vens a la meua raó que qui ha de posar sentit comú, trellat o seny és l'ajuntament.
Però qui governa viu massa pendent dels vots i de quedar malament amb les falles i fallers. Ai, els vots.

I ho torne a repetir: l'ajuntament no te cap cap i tots son cues, i a les pròximes més del mateix.

Ara, si també caldria parlar un poc de la missió de la Junta Local Fallera i les normes que ha de fixar d'obligat compliment per a totes les falles.
O açò canvia, o cada any el merder serà més gran i dificil de tallar.

xavier gascó ha dit...

Mai plou a gust de tots, sempre que hi ha alguna cosa algú li molestarà, la paraula festes es això, festa i si duren 4 dies ens tením que aguantar tots, els que treballem al poble i fora, si algú té baix de sa casa una carpa montada, doncs aguantar com puga, que com diu algú, si té xiquets que van al col.legi, vas al camp d'esports o al mercat també fa soroll i es molest, em pareix bé això de montar una carpa al Polígon, però la gent agafaría el cotxe i sería un perill, si totes les activitas molestes les volem portar al polígon, doncs per favor, el que vaja a montar la carpa que s'en porte l'esglessia, que també dona pel sac.

cotillona ha dit...

Jo en tinc per tots els costats, una falla davant i altra darrere. ¿I cregueu que per què han traslladat les orquestres açò es pau i tranquil•litat?? Ni de conya. Eixes vesprades (totes), que els fallers estan ociosos i no saben que fer, es tiren hores en el casal amb la musica a tope, això si, tipo musica d’ambient, que es horrible. Bo, al menys ja no tinc l’orquestra tota la nit donant-me pel sac, PUC DORMIR. Que traslladen la carpa al polígon ¿quin problema hi ha? Tot el mon vol això. Mentre no torne cada falla a tindre la orquestra, per mi, com si posaren la carpa al blau de la mar. Ara si, crec que la Junta Local Fallera deuria obrir la boca d’una vegada. I tire a faltar que algun faller (declarat) opine respecte de tot açò.

Anònim ha dit...

No pasa res, al final arribara un punt en que ni festes ni res per a que, si molesta a tot el mon.

Jo visc al costat d'una falla i si estes falles alguns dies de mati e treballat i fins a les tantes estava la musica pero fa mols anys van traure un invent que funciona a la perfeccio son els tapons i esposen a les orelles.

Que estrenquen coses al carrer, pot ser pero, al llarg del any es realitcen unes cuantes festes i en totes els cerrils trenquen coses, pero tambe nia que dir que sense necesitat de ser festa els xiquets son uns cerrils, pero nia que dir en realitat de qui es la culpa de les festes o els pares que els permeten fer el que volen.

Un altre punt que estallen els carres, pues si pero nia que dir que en semana santa tambe es tallen i ningu es queixa tant com en la festa fallera.

Les falles com la semana santa o altra festivitat, nia que dir que sempre molesta algu pero es algo que ens caracteriza a tots, ens quiexem de que ens destrocen els monuments que ens representen pero nia que dir que les festes tambe ens representen.

I dic jo tambe sa dit de colocar en el poligon la carpa per que molesta, doncs a les hore perque no es trasllada tot a la poligon per que en realitat tot el que esfa al carrer molesta, el mercat semal, les activitats per a xiquets, la fira, els bous de festes, ...etc, per a que fero en el poble tiremo fora, axi deixa manera ni donarli vida ni res, serem un poble buit i aburrit, ningu es quixare pel soroll, la molestia, ...etc.

Fiestuki ha dit...

27 comentaris sobre les Falles, 28 amb el meu... Queda clar que és allò que de deveres ens importa.

Rabosa ha dit...

22 de març. 3r dia post-falles: l'Avinguda Corts Valencianes continua tallada per la monumental carpa. On aparquem? A qui li importa.No sols ens donen pel... durant les falles. També dies abans i després. Però segons els defensors de la festa dins les zones habitades,"això està molt bé i sols dura uns dies. És que hi ha gent que es queixa de tot (de vici, perquè no hi ha per a tant)"
Que guai, no!???

Vitriolo ha dit...

No ens podem queixar. A migdia quan he anat a deixar el cotxe hi havia dos municipals que, amablement, m'han fet senyals que espaiet i que posarà atenció amb el pal, no m'estrellara.
Què bé, no? I eixe temps de vigilar qui el paga?
Com també qui paga tota la parafernalia d'ahir diumenge de neteja pel Vergeret des de bon matí, màquines agranadores amunt i avall, més net que mai?
I qui paga tots els policies de guardia?

Veí ha dit...

Màquines de neteja dius, Vitriolo? On? Al Vergeret segueix hi havent més merda que en un pal de galliner!
Tranquil pels sous del qui vigilen: els defensors de la festeta van sobrats i no els importa gens la despesa.
Per cert, per a aquell que deia això del tapons a les orelles per a dormir: puc assegurar-te que la gent d'ací no som imbècils i ho hem provat tot. Innovador, més que innovador!
Penseu que si la carpa de festes i falles, així com la fira es posaren on no molestaren a ningú la gent no hi aniria per no haver de desplaçar-se? i aleshores, què fa la gent que viu a les zones altes del poble? no van a la festa mai perquè es fa ací, vora riu? Jo no ho crec. Simplement hi van i prou. I no crec que per això consideren que viuen en un poble desert i sense festes (com apuntava algú en altre comentari), simplement van on l'ajuntament diu que està la festa i no els importa que siga a la Plaça, al Vergeret o al Poligon. També els de la zona baixa ens hi acostumaríem.

Vitriolo ha dit...

Vergeret és molt gran. Volia dir el tros de Vergeret de l'Avinguda de Malta on es va fer la festa motera, també Passeig de Colon i voltants. Des de molt, molt matí, hi havia molta gent de neteja. Mai n'havia vist tanta junta netejant en la zona.
I 4 municipals de vigilància.
I qui ho paga? El poble.I els defensors de la festa van sobrats perquè paga el poble.

Anònim ha dit...

Mireu, les falles són una setmana a l'any, estem a València, concretament a Tavernes de la Valldigna, vos molesten els coets, les cercaviles, les berbenes, puc entendre que treballeu al dia següent, però el que estue dient és una locura....en tots els llocs hi han cerrils, tots els dissabtes, festes del poble, la nit de cap d'any,i no més parleu de la setmana fallera. Sí sóc fallera i em sembla molt mal el que esteu dient, perque hi han més nits de dissabte que semana fallera, i moltes vegades els cerrils fan més cerrilaes que en tota la setmana fallera.
I a qui no li agraden que rebente.

Rabosa ha dit...

Mira, fallera anònima, em sembla que no has comprés bé la nostra posició: no es tracta d'eliminar la festa de falles ni cap altra festa, simplement es tracta de fer que siga una festa agradable per a tots, ja que tots formem part del poble.
No estem en contra de les festes ni mai desitjarem a ningú que rebente, em sembla que dir això també és una cerrilada i demostra que la teua postura no és precisament la d'arribar a una solució positiva per a tots, sinó que tu estàs per la llei de la selva: el més fort és qui guanya, no? No cal posar-se prepotent per a defensar el que a u li agrada.

Vitriolo ha dit...

Senyoreta (o senyora) fallera anònima: és demencial que vosté intente justificar tot el que de mal es fa en falles en base a que en altres ocasions de l'any també es fan coses mal en el poble.
Que hi hagen cerril, salvatges i maleducaps ( i perdoneu-me les expressions) no justifica que en temps de falles alguns individus campen com i per on els done la gana.
Com bé ha dit Rabosa, no estem en contra les falles, sinó al contrari: volem unes falles que agraden a tots, que siguen del gust de tot i que siguen un exemple del que ha de ser la germanor i la civilitat d'un poble.
Senyoreta (o senyora) fallera: vosté creu que a les falles de Tavernes es dona això ara mateix? Lleves la bena i comprenga que darrere la presentació, l'ofrena o qualsevol altres coses hi ha altres coses. I per vore-les només cal pegar una volteta pel poble: papereres i banquests cremats; gots i botelles buides per tot arreu, alguna que altre perbocada, gent a les 7 o les 8 completament bufada, crits, coets a la matinada...
Si ja ho sabem: també es dona en festes del poble o alguns caps de setmana, però com li hem dit això no justifica que es facen en falles.
I repetim: crec que ací ningú està en contra de les falles, sino de l'abús d'alguns en les falles que és molt diferent.

No sé quin nom posar ha dit...

Per fi una fallera que opina, ja era hora, encara que heu anat a per ella. Que voleu, un debat d’una sola part? Com vaig dir en altra ocasió, no m'agraden les falles, però jo sé on visc. ¿Creieu que som l’únic poble que te aquestos "problemes" en Falles? Pues no. Tots els pobles tenen la festa fins tard, coets, carrers tallats, xiquets cerrills, etc. No pot hi haure unes festes que agraden a tots. Jo no vull una orquestra que me’n done pel sac i el faller vol passar-ho be “hasta que el cuerpo aguate”, perquè han estat tot l’any esperant-ho. A mi em molesten els coets i no serien Falles sense ells. Els carrers tallats em fastidien i el faller vol que el monument tinga el seu lloc i que els xiquets puguen anar tranquils per la falla sense por als cotxes. I per als cerrils, qualsevol excusa és bona: Falles, divendres, dissabte, Festes del Poble, etc. Son cerrils tot l’any.

Palometa ha dit...

Hola: Jo també soc faller i em reivindique i reivindique la meua festa i vull que continue igual sense canviar ni un punt, ni una coma, ni un casal i ni una carpa del lloc on està.

Jo tampoc soporte la setmana santa i per davant de ma casa passa tots els anys la processó de l'enterro i no em queixe perque es un dia o dos a l'any. Tampoc soporte el diumenge de rams perque tallen els carrer Sant Josep i em fot pero calle i m'aguante. No soporte moltissimes de les coses que es fan o passen al nostre poble i m'aguante perque com molts de vosaltres heu dit, tots som habitants de Tavernes i ens tenim que aguantar uns en altres.

Jo pense que ací hi ha molta gent que critica per criticar i punto.

Quan són festes del poble perque son festes, quan son falles perque si les falles no sé què!! Per favor! Per sort o per desgràcia a Tavernes tenim un colectiu faller molt gran i que cada any creix no en nombre, sino també en qualitat. Trobe a faltar que ningú es faça ressò de la gran repercussió que te el nostre poble a València en el premi de l'ús del valencià. No només això. A nivell local, les comissions falleres s'ho curren cada any més per retolar els casals. Es fan panells amb diferents temàtiques culturals perque la gent puga entendre un poc més la nostra cultura. Els panells estan ahí tota la setmana i estic segur que ningú de vosaltres s'ha parat a mirar-los.

Si una cosa tenim els fallers de Tavernes és que sabem apreciar la feina, la que cada u fa, traguent el seu temps d'on no el té i baixant als casals durant TOT l'any per "amor a l'arte" i una setmana que tenim per a disfrutar-nos eixa feina de tot un any, aneu vosaltres i es poseu a 'rajar'.

Cerrils hi ha en totes les èpoques de l'any i en compte de culpar a la poca policia que hi ha en les nits de falles, es poseu a tirar-li les culpes als fallers.

I per als 'tikis mikis' vaig a dir-los que es molt bonico entrar ací i posar-se a dir que vos moelsta tot quant enguany el soroll de la festa conjunta no es sentia ni tansols a la part de fora de la carpa ja que estaba molt ben situada!

Jo ja he donat la meua opinió com a faller. Què hi ha coses que es podrien canviar? Segur que sí!!!! Pero com tot en esta vida.

La Cotorra de la Vall ha dit...

En cap moment s'ha culpat a cap faller ni a cap comissió ni cosa semblant. I ningú ha dit que està en contra de les falles,
S'ha criticat a la gent que s'amaga darrere de les festes de les falles (igual ni son fallers) per actuar com a mal veïns i ciutadans.

Vitriolo ha dit...

Jo també vull que per la meua barriada, el Vergeret, passe l'Enterro i la processó de Rams. En dos o tres hores a l'any d'aguantar tot solventat.
I que posen per on passa ara l'Enterro tot el que al cap de l'any amb la parafernalia afegida que es munta al Vergeret.
On cal firmar?

Veí ha dit...

A Palometa: Jo com Vitriolo et canvie les hores de disco-mòbils i concerts per totes les processons que vulgues. I si penses que a les cases del veïnat del Vergeret ens queixem de vici, et convide a ma casa quan estiguen en marxa. Potser a la porta de la carpa se sentirà poc, no vull posar-te en dubte, però a les vivendes del voltant és un infern que dura fins a les 5,les 6 i les 7 de la matinada. Ací no se sent música, només un soroll brutal que ensorda, fa tremolar les parets, els vidres i que ens posa en un estat de nervis que no li'l desitge ni als pitjors enemics.
A més, reitere que NO ESTEM EN CONTRA DE LES FALLES NI DELS FALLERS NI DE LA FESTA, a veure si ho enteneu d'una vegada.
I si no t'agrada que entrem a aquest blog a fer els nostres comentaris sobre el tema, pots proposar un altre lloc on fer-ho. Ja he llegit diversos comentaris criticant que la Cotorra permeta que ací ens expressem lliurement, i en realitat hauríem d'agrair tindre un lloc com aquest on la gent del poble podem compartir opinions de manera civilitzada i educada. Crec que a ningú li pot fer mal ser un poc tolerant amb les opinions dels altres sense arribar a les descalificacions personals.
Gràcies Cotorra.

Vitriolo ha dit...

Horari del faller que no viu prop de cap falla
A les 7 del mati a dormir després de tota la nit de marxa.
A les 5 s'alça si hi ha ofrena o altre acte, i si no fins a les 9 o les 10 de la nit. Va al casal, sopa, enganxa la marxa musical fins les 7 del mati.
El faller ha descansat i reposat de 7 del mati fins la vesprada.

Horari del veí que viu prop del casal
A les 7 pot pensar anar a dormir després d’una nit musical.
A les 8 "participa" de la desperta. En acabar, més coets i a les 10 musica i coets i actes per els xiquets fins a la mascleta.
Després de la mascleta, mentre els pares dinen al casal, els seus fills es dediquen a llançar coets tot el plemijorn. S’acaba el plemijorn i a la vesprada comença música o altra cosa (música de banda, desfilada per ofrena….).
A la nit comencem amb mes coets dels xiquets fins a les 12, la 1 o les 2 del mati segons l’edat dels xiquets. Mentrestant ha començat la música fins les 7 del mati.
Quan descansa el vei? Així durant tota la setmana.

Que tinc coneguts falleros que no els veig a cap "despertà" on nomes van xiquets i els pares, ni a les mascletades, ni a mig dia al dinar. Estan dormint i apareixen per la falla a poqueta nit, per començar la marxa!!!!

Palometa ha dit...

Bé, primer m'agradaria que no ens n'anarem per les rames dient que jo estic en contra de que la gent opine ací, si sempre he defés el paper de la Cotorra i també l'he criticat quan ho he cregut convenient.

Volieu que parlara algú faller i aixina ha segut. El que passa que el que volieu era que vos donarrem la raó i evidentment això no pot ser.

Ací passa igual que com a l'estiu a Bambú. La finestra de la meua habitació dona directament a la terrassa de Bambú, i jo quan tinc son dorm i no em molesta. I per al que pense que no em molesta perque jo vinc d'allí, tranquils, que jo no vaig a Bambú.

El que em pareix a mi es que ací solament hi ha dos, o a com a molt tres, les persones que es queixen i sempre son els mateixos. Al barri de la meua falla la gent no es queixa. No es que molestem més ni menys que les altres, simplement que els veïns són més tolerants per lo vist o és que estan més acostumats i saben que durant eixos dies la cosa es aixina. Inclús molts participen de la festa.

Lo de les processons, per mí bé, que vos les passen allí i que ens porten la carpa aci propet de ma casa, aixina no tindré que pegar-me eixes caminates.

Després ens queixem de que a Tavernes no es fa res. No m'extranya si de tot el que es fa, ens passem el dia queixant-nos!!!

Anònim ha dit...

Ven volgut Vitrolo que tingues coneguts que no baixen fins a l'hora de la festa, no vol dir que tots som iguals, jo com a fallera hem gite a dormir a les tantes les 5, les 6 o les 7 del mati, i a les 8 o 8:30 vaig a la desperta, que no vol dir que vaja a tirar coets, si tacostes al casal voras a molta gent fent faena, jo estes falles treballava i anava a fer faena. Per a dinar per lo menos en la meua falla sempre esta plena de gent i estenen que fer torns per que no nian prou taules per a tots, per la vespra nia gent, jo en algunes ocacions fent activitats i jocs per als mes menuts, si tinc temps dorc au parell de hores cuan no tinc que vestirme o ferme el monyo de fallera i e puc dir que no soc la unica que com jo en la meua falla mes de un centenar de persones porten eixe ritme, o perque son falleros o per que tenen fills als que tenen que dur al casal.
ha vaig a dir mes jo visc al costat del portal i no soc deixa falla i es sent de lo mes.
Pero per a que discutir sempre en tot niaura gent a favor o en contra per que segur que si es traguera un altre la gent tambe es picaria i niaurien diferents opinions, pel que vaig a dir que estic a favor per que si tots pensarem igual este mon seria molt diferent.

Vitriolo ha dit...

Amic Palometa, crec que el podré dir amic, no estic en contra de les falles, m'agraden les falles, les mascletades, el seu art, l'enginy, fins i tot hi he col·laborat puntualment, però no les visc com tu. De fet no les visc, per entendre'ns, com ho fa un faller/a.
Però l'horari que et conte d'un veí qualsevol de "zona calenta" de falla és així. I et diré: és més encara.
No té comparació "l'ambient" de les zones calentes de Vergeret amb la tranquil·litat del que es viu al Carrer Sant Josep, Sant Roc, Sant Benet, Sant Agustí, o la Barca, per exemple.

I a la senyoreta fallera, li dire que sempre hi ha gent per a tot i sacrificada per la festa. Però pense que sap ben bé el que vull dir sobre la gent que només apareix a l'hora del sarao i de la revetla nocturna.

Considere que la proposta del polígon industrial es bona i per tot el que s'ha dit.

Palometa ha dit...

Tens raó amic Vitriolo, no és el mateix l'ambient que es viu al centre de la moguda que el que es viu als carrers alts del poble. Però jo soc dels que està a favor de que cada any es faça a un lloc.

Com he dit abans: Als que tenim els casals de la carretera cap amunt, ens resulta una pallissa la caminata que ens hem de pegar fins arribar a la carpa!! Quan arribes estàs mort! Per mi perfecte, que la facen al costat de ma casa o del meu casal.

Després he de dir que aquells que fan maldats, no són fallers perque eixa gent no ama la tradició sino que el que fa es viure la festa de nit i damunt de mala manera.