L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.090
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 31.002

dimarts, 17 de desembre del 2024

"Familíes pel valencià" expliquen la repercussió de la Llei PP-Vox sobre el valencià i la consulta a les famílies del mes de gener

 


Ahir va tindre lloc en la Casa de la Cultura una xerrada informativa sobre la "Llei de Llibertat Educativa" impulsada pel PP i Vox organitzada per "Famílies pel valencià", col·lectiu de pares i mares contrari a la llei impulsada per substituir la vigent de plurilingüïsme. La Conselleria d'Educació vol que els pares voten en gener aspectes de la llei, quan la majoria de sectors docents i sindicats la consideren, entre altres qüestions pedagògiques, com a un retrocés en l'ensenyament del valencià, llengua oficial en el nostre territori.

La nova normativa dóna potestat als pares per a decidir - consulta del pròxim gener- en els continguts de les matèries entre valencià i castellà com a llengua vehicular d’ensenyament, la qual cosa ha generat una oposició creixent en la comunitat educativa, perquè consideren que  la consulta és segregadora a més fomentar divisions, sense cap garantia que es respectarà l'elecció de les famílies si no hi ha places suficients.

A més de segregadora dels alumnes, segons la seua llengua, no assegura el domini de les dues llengües oficials, essent més denunciable el fet que, en les comarques de predomini lingüístic castellà, tot l’ensenyament es farà en castellà, no hi ha cap referència a un mínim de valencià, amb la qual cosa oblida i rebutja l'objectiu de la LUEV del domini en igualtat de condicions de les dues llengües oficials (valencià i castellà) per part de l'alumnat, cosa impossible de complir amb la proposta de la Llei del PP i Vox.

Ni la consulta ni la llei protegeix el valencià com a llengua minoritzada,  per tant no es pot complir la igualtat d'oportunitats educatives , amb el que és un rerefons política on, com es més massa sabut, en les polítiques del PP i Vox només hi ha la voluntat de deixar com a residual el valencià, sense complir el deure de defensar-lo i protegir-lo com a llengua minoritza.

El més xocant és que les famílies han de decidir sobre la llengua d'ensenyament, un dret que les lleis no els reconeix, com han confirmat sentències judicials.