L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 6 de març del 2019

l'IES Jaume II el Just organitza una activitat sobre l'ELA dins del "Dia Internacional de les Malalties Minoritàries".


El Departament d'Orientació de l'IES Jaume II el Just amb motiu del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries va organitzar una activitat dirigida a l’alumnat de 4t d’ESO, amb l’objectiu de visualitzar la situació de les persones que les pateixen així com fer una crida per a reclamar més recursos per a la recerca i investigació.

L’alumnat va convidar Àngel Arcos, afectat de l’ELA, que va relatar en primera persona allò que suposa alçar-se cada dia amb una patologia d’aquestes característiques. El jove gandià va aconseguir amb el seu testimoni emocionar tot l’alumnat present al saló d’actes de l’institut, i com a resum, un dels docents assistents, va transmetre de manera clara, directa i serena, tant als alumnes com al professorat, una de les millor lliçons que poden rebre.



Les paraules d’Àngel Arcos foren un regal ple de força, il·lusió i esperança que seran recordades per tots aquelles que hi foren presents. La malatia que pateix, l'ELA és neuromuscular, degenerativa i pot causar una important discapacitat en la persona que la pateix.


El jove gandià continua en la seua tasca personal de donar visibilitat a l'Esclerosis Lateral Amiotròfica i recaptar dons per a la investigació de la malaltia. Àngel Arcos ha estat molt conegut després de la seua iniciativa "De Gandia a Santiago, quilòmetres solidaris per a l'ELA", que el va dur a recorrer aquest trajecte, una part en bicicleta i l'altra a peu.

A setembre va eixir de Gandia en bicicleta per arribar a Roncesvalles, des d'on caminava a peu fent el camí de Santiago fins a la ciutat gallega. L'objectiu va ser recaptar fons que van ser lliurat a equips investigadors de la malaltia.