L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 17 d’octubre del 2017

La Diputació destinara 200.000 euros a la millora de la planta de residus de la Ribera-Valldigna




La Diputació de València, a través de l'Àrea de Medi ambient, destinarà 200.000 euros com ajuda en la modernització de la recollida i la gestió selectiva dels residus del Consorci Ribera-Valldigna, un dels cinc existents en la comarques valencianes.

Aquest consorci dóna servei en el tractament de residus urbans i les gestió d'ecoparcs en el total de 52 localitats adherides a les comarques de la Ribera i de la Valldigna, en el nostre cas als quatre pobles (Tavernes, Benifairó, Simat i Barx).

Els consorcis, segon la vicepresidència de la Diputació, Maria Josep Amigó, de Compromís,  podran escometre actuacions relacionades amb la informatització de les xarxes d'ecoparcs, l'incentivament de la ciutadania en la recollida selectiva de residus o bé en la millora dels processos de gestió i tractament dels residus, adquirir equipament o terrenys. També  en l'adquisició d'ecoparcs mòbils amb tecnologia solar, o com adaptar les infraestructures existents a aquesta energia.

La planta de tractament  del consorci Ribera-Valldigna es troba en  el terme municipal de Guadassuar en la partida de Montortal. És una nova  planta  amb una extensió superior als 72.000 metres.

A la Planta de Tractament és reben els residus urbans no selectius (contenidors verds i grisos) per a procedir al seu tractament, és a dir, separar la fracció orgànica del residu, de la qual és farà el compost, i recuperar els subproductes per al seu reciclatge (botelles de PET, botelles de PEAD, cartó, vidre i pots fèrrics).

El rebut del fem i el rebut del tractament de residus 

Els veïns paguem l’arreplegada de fem diària a l’Ajuntament dins de la taxa de fem i neteja viària, i per un altre costat paguem directament a la Diputació el cost derivat del tractament dels residus, cosa que és fa en un rebut independent.

Però no sempre va ser així: l’arreplegada de fem i els cost derivat del tractament en la planta de Guadassuar és pagava en anteriors governs municipals amb un únic rebut a l’Ajuntament qui, després abonava a la Diputació la seua part pel tractament a Guadassuar.


Durant alguns anys, els governs anteriors de l’Ajuntament no li van abonar a la Diputació la part del tractament de residus, i això va generar un deute de vora 2 milions d'euros. El pagament d’aquesta quantitat l’ha estat efectuant des del 2011 i al llarg d’aquests darrers sis anys el govern de Compromís. 

Actualment queda molt poc a pagar i es confia a poder liquidar el deute de 2 milions deixats pels anteriors governs el 2018. És a dir, 2 milions d'euros que Compromís hauria pogut dedicar a millores en el poble. ¿Quantes voreres i carrers s'haurien pogut millorar en aquests 2 milions? Cadascú que s'ho responga.