L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 28 de setembre del 2016

"La gestió de la Fundació Jaume II el Just ha estat escandalosament irregular. La Generalitat la liquidarà" ha dit Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura


Albert Girona en el centre de la imatge

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, va deixar clar en la seua intervenció a l’acte de presentació de les pintures rupestres del Neolític trobades a Tavernes que “la Generalitat liquidarà la Fundació Jaume II el Just”. 

I no serà solament la Fundació Jaume II el Just, sinó tot un conjunt de fundacions i empreses muntades per l’anterior govern del PP i que s’han demostrat com totalment ineficaces respecte a l’objectiu pel qual foren creades a més de ser un pou sense fons on els recursos sembla ser que s’han escapat als controls institucionals.

Això ho confirmava respecte a la Fundació Jaume II el Just, sobre la qual afirmava que “la seua gestió no ha estat irregular, sinó escandalosament irregular” i confirmava la realització d’una auditoria interna per tal de saber realment la situació econòmica, que ara es desconeix, i de la qual sense afirmar una xifra concreta - parlava entre 12, 14 o 16 milions els que hi tindria de dèficit- diners que “haurà de pagar la Generalitat, o siga tots els valencians, en ser el patró amb major participació”. 

Al respecte de la gestió, Albert Girona era clar: “si trobem indicis d’alguna irregularitat es posarà en coneixement de la fiscalia i que siguen els tribunals qui aclaresquen que ha passat amb els diners”. 

El secretari autonòmic indicava que la gestió del monestir seguirà, amb els seus règims de visites, activitats culturals i amb els seus projectes de consolidació i restauració, però gestionat directament des de l’àrea de patrimoni de la Generalitat i comptant amb la col·laboració dels pobles de la Valldigna. 


 

La Fundació Jaume II el Just en el centre de les “mossegades”. 

Les declaracions de l’exionqui dels diners Marcos Benavent en el cas Taula indicaven que va començar de “recaptador” en 2003, amb el treball en la Fundació Jaume II el Just com a responsable de relacions institucionals. Benavent ha declarat que en la fundació va fer amistat amb Vicente Burgos, que li va instar a “cercar empreses per a adjudicar-los contractes i després cobrar una comissió”. Burgos s'encarregava de la gestió dels contractes, expedients i de la part administrativa i Benavent de cercar les empreses i cobrar la comissió.

Així, el propi Vicente Burgos va enviar a Benavent a l'Ajuntament de València perquè cobre la primera mossegada, el 23 de desembre de 2005, segons l'àudio gravat en secret. El contracte arreglat va ser la neteja de les façanes de la Llotja.

Benavent va crear una espècie de cartera de «comissionistes» que van pagar mossegades a la Fundació Jaume II el Just, l'Ajuntament de València i Imelsa, on va ser gerent a partir de 2007. Aquesta cartera de comissionistes, segon Benavent, eren Cleop, EMR, Sponsorship Worldwide SL, Begamir, Thematica Events i Univers Selecció.

La gran quantitat de diners recaptats en la Fundació Jaume II el Just li va servir a Benavent perquè el nomenaren director gerent de Imelsa, on va seguir recaptant, encara que d'una altra manera.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que tornen els diners.

Anònim ha dit...

De Panamà