L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 31 de juliol del 2015

Cloenda del Club de lectura 2014-15 de la Biblioteca Municipal amb “La melodia del desig” de Ferran Garcia-Oliver


Un nodrit grup de lectors que participen assíduament en el Club de lectura, organitzat per la Biblioteca municipal, es reuniren la nit de dijous, 30 de juliol, per a dialogar al voltant de la novel·la “La melodia del desig” amb el seu autor Ferran Garcia-Oliver. 


Per tercer any consecutiu, per a la cloenda de les activitats del club de lectura, es va fer un sopar a la porxada de la Casa de la Cultura, organitzat per les bibliotecàries Carmen i Aina, i amb la presència de la regidora de cultura Encar Mifsud, amb les aportacions culinàries fetes pels mateixos participants. En acabant, el cantautor valler Quim Sanç va amenitzar la vetlada amb una emotiva interpretació del poema “L’Asguinaldo” (Ai Déu com no m’ha fet arbre...) de Joan de Timoneda, corejat efusivament a les tornades pels assistents. 


Després, la professora Rosa Magraner presentà l’escriptor, la seua bibliografia més destacada i hi va introduir el diàleg al voltant de la novel·la que fou Premi Alfons el Magnànim de Narrativa 2013. Una narració bellíssima dels amors d’una monja de la Saïdia, Magdalena de Bordils, i un artesà orguener, Genís Tristany, admirablement ambientada en la València bulliciosa, riallera i funesta, rica i miserable de principis del s. XV. En paraules del mateix Ferran Garcia-Oliver, un homenatge d’estima a la ciutat cap i casal del Regne, que no sempre ha sabut mostrar-se integrada a les comarques, allunyat dels tòpics més rancis. 


Els lectors felicitaren l’escriptor, li mostraren la seua grata satisfacció en haver llegit la novel·la i estigueren encantats amb les seues explicacions al voltant de la gestació del relat, dels passatges més colpidors i sucosos, de la versemblança de la ficció, del magistral ús de la llengua, rica i culta del narrador, i alhora viva, enginyosa i popular en els diàlegs. 


El Club de Lectura reprendrà les seues activitats a partir de setembre i convida a sumar-se a tots aquells que estiguen interessats per la bona literatura i en compartir l’experiència lectora, que és una de les millors fonts d’enriquiment i creixement personal. 
-