L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 30 de novembre del 2014

"Què ens passa, valencians? ja es pot veure en internet


L'alemanya Alina Moser va viatjar pel País Valencià amb bicicleta per conèixer la situació de la nostra llengua i el resultat ha estat "Què ens passa, valencians?", que ja es pot veure a internet. 

Alina vol saber quins mitjans de comunicació escrits en valencià hi ha, la situació de la llengua a l'escola i la cultura… Per esbrinar-ho, passa per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre més indrets, i hi parla amb la gent que s'hi va trobant i amb personatges destacats del país, com ara el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany,  el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno o el president del comíte de treballadors de RTVV, el nostre paisà Vicent Mifsud.

'Què ens passa, valencians?' s'ha estrenat a València, Perpinyà, Barcelona, Castelló, Ontinyent, Elx i Alacant. Es la segona part de la trilogia que ha de servir per a conèixer la situació de la llengua arreu dels països de parla catalana. 

Dirigit per David Valls, el film és protagonitzat per Alina Moser i realitzat per Zeba Produccions. Un projecte finançat a través de micromecenatge, i que ha rebut el suport de la Veu del País Valencià, el Tempir, Tallers per la Llengua, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, el Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu haver comentat a l'article que també entrevisten el nostre paisà Vicent Mifsud

Estruch ha dit...

Excel.lent reportatge, val la pena dedicar-li un horeta.