L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.070
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 36.326

dilluns, 3 de març del 2014

Societat: Se celebra a València el 26é Forum del Cristianisme i el Món d'avui



El vintisisé fòrum del cristianisme i el món d’avui va començar el passat dia 1 de març a València en el col·leg i de Jesús i Maria de la gran via de Ferran el Catòlic. I va començar amb una ponència debat sobre “L’ espiritualitat d’ulls oberts: obertura als nous paradigmes”, a càrrec d’Andrés Torres Queiroga, doctor en filosofia i teologia i membre del “Consello de Cultura Galega”. 

Després va ser el torn d’ una segona ponència sobre “L’Experiència de Déu i passió per les víctimes”, per part de Demetrio Velasco, professor de ciències polítiques de Deusto. I a les sis tindrà uns testimonis de com es viu la fe en les perifèries.

Però, la ponència que tothom esperava va ser ahir, diumenge, de la benedictina Teresa Forcades, professora de la Universitat de Berlín, amb una forma oberta i clara de viure la fe. Ser progressista és possible i ho va demostrar en la conferència d’ahir diumenge amb el títol “Viure la fe en les estructures socials i polítiques”. 

El Fòrum Cristianisme i Món d'avuí, ha estat creat per un grup de cristians i cristianes, sacerdots i laics, com un espai per mantindre viu l’esperit del Concili Vaticà II. Mes de 15.000 persones, membres de comunitats parroquials i religioses, col·lectius i moviments socials i eclessials han conviscut al voltant de la reflexió que afecta la societat i Església d’ara: la pobresa, la injustícia, el pluralisme religiós i el respecte al medi ambient, entre altres. 

El fòrum el forma grups de cristians que viuen la fe d’una forma oberta i col·lectiva amb ganes de viure-la i expressar-la amb coherència i mentalitat contemporània. Persones que porten a Déu al límit per a conduir-se per itineraris d’opcions radicals i alliberadores , que sens dubte potencien nous compromisos amb les persones. 

Són, per tant, una part més de la societat que creu amb els descobriments científics i els importants canvis socials i culturals que necessita la nostra encorsetada societat. 

Noticia remesa
-

1 comentari:

Una participant ha dit...

No tots els cristians som iguals, com no som totes les persones. La gran diferència es que sense pors, amb contacte amb la co·lectivitat volem el millor per la nostra societat, però osbre tot pels homes i dones. Hi ha qui vol criminalitzar, ajudar la gran banca, fer negoci de les necessitats humanes. Avui, l'arquebisbe de Tetuan deia que Déu es d'esquerres. El Papa, acabava dient Bauset el benedictí, que no ha estat mai de dretes. I jo recomane com Teressa Forcadas, llegir a un gran filòsof de l'alliberament... jo ho estic fent... és Enrique Dossel. Sense por. La fe sense obres és viure i fotre els demés. Es parlar i parlar sense actuar. Som molts i moltes units podem.
Una dada, deia Teresa Forcadas que al baixar vuitanta euros de pressupostos en sanitat estavem amtant a Esapanya tres mil persones. No fa pensar.
Una xiqueta li deia a la mestra: " No em pose deures que no tinc electricitat" No es per actuar. I deia Teressa que la major malatia que tenim a Espanya es diu atur. Que esperem per a ser bons cristians. Si callem otorguem.