L’Ajuntament s’adherirà al conveni del concurs de creditors de l’empresa que construeix i ha de gestionar la piscina municipal. La noticia la va avançar l’alcalde Jordi Joan en el plenari del passat dilluns.
L’Ajuntament considera que la millor forma que té de beneficiar el procés conegut com a “concurs de creditors” és sumar-se al mateix i ajudar a aconseguir eixe 51% necessari perquè siga viable. En eixes condicions l’Ajuntament perd la seua condició “preferencial”, però ho fa per beneficiar l’objectiu que ara sembla més important: posar en funcionament la piscina.
Per entendre’ns: l’Ajuntament no està obligat a sumar-se al conveni donada la seua condició d’Administració, i en tots els casos seria el primer en cobrar. Però si s’adhereix aporta el seu percentatge de deute al total i ajuda a aconseguir el 51%. L’empresa deu a l’Ajuntament sobre 70.000 euros, quantitat que representa sobre un 3% del total dels 2 milions que deu.
El pròxim dimarts, dia 10, tindrà lloc la junta de creditors i serà aleshores quan se sabrà si un mínim del 51% de creditors s’ha adherit a eixe conveni aprovat pel jutge mercantil.
Què ha passat?
Sabem que és complicat entendre els mecanismes del concurs de creditors i es complicat també entendre – i saber- quin és el procés pel qual passa la piscina municipal, en quina situació estem i què pot succeir. Intentarem explicar-ho senzillament des del principi.
L’empresa no paga als proveïdors - els deu sobre els 2 milions d’euros- i entra en concurs de creditors. L’Estat anomena un Administrador Concursal, en aquest cas un advocat, que pren tots els poders de l’empresa i ha de prendre una decisió sobre dos possibilitats legals: liquidar l’empresa o bé, intentar reflotar-la mitjançant un Pla de Viabilitat.
L’administrador concursal de la piscina creu que és possible fer un Pla de Viabilitat i en presenta un al Jutge Mercantil que l’aprova amb la qual cosa s’entra en la fase de concurs. Ara els creditors han d’acceptar “la quita” del 50% i el cobrar en 5 anys però a partir del tercer any.
Perquè prospere el concurs, s’hi han d’adherir el 51 % dels proveïdors, com hem dit al principi.
El dimarts dia 10 en la junta convocada a l’efecte se sabrà si eixe percentatge de creditors ho ha acceptat. Si fóra així, entraríem en una fase en la qual, teòricament, la piscina podria obrir en el primer trimestre del 2013. Hem dit “podria”, perquè tot apunta a què el procés se sol sempre endarrerir alguns mesos, amb la qual cosa igual parlàvem de l’estiu o la tardor del 2013.
Una cosa està clara: l’Ajuntament ha posat – i posa- de la seua part tot el que és possible per agilitar el procés i ara ha sigut sumar-se al mateix.
-
2 comentaris:
Vols m´4s transparència. Igual que abans, que feien els negocis en dners del poble i no ens enteravem de res. Mireu que es l´'única instalció del vergeret que té el permis complet per pdoder estar on està. Més clar aigua sana de la piscina sana, només els mou els negocis, Ara a defensdre els interessos de la gent de Tavernes.
Ah I si es vegera el parque com està, i les instal.laciosn ens agarraria un ataquet.
EStic farta, abans tot era secretisme i la culpa el Bloc que no es fera la piscina, tenien majoria absoluta ací a Tavernes i a València, i damunt dos regidors ho impedien. Açò si que es funcionar, i no estos del PP amb secrets i falsos rotllos.
Publica un comentari a l'entrada