L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.104
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 37.433

dilluns, 18 d’abril del 2011

ELECCIONS 22 DE MAIG - ANÀLISIS



 
Un lector de La Cotorra ens envia una anàlisi electoral per a publicar. Hem hagut de sintetitzar-la perquè se n'ix de les possibilitats per la grandària. Heus-ne ací el resum i confiem no es moleste. Pensem que hem conservat totalment l'esperit i l'objectiu del seu escrit. Podeu ajudar-vos del quadre de resultats del 2007 que posem adalt. Li agraïm sincerament el treball.

ANÀLISI
Sense voler entrar en massa detalls, aquest és l’anàlisi i les conclusions que cal observar per tal de comprendre un poc més la societat valenciana i el tipus de país en què habitem.

En primer lloc veïem com les opcions minoritàries són molt poc considerades entre els electors de les grans ciutats, potser perquè és més difícil arribar al gran públic per donar-los a conéixer el seu missatge donat el poc tractament que tenen als mitjans de comunicació en mans o controlats pels dos “grans” partits: PP i PSOE.

Així, mentre a Tavernes, ciutat amb un cens electoral quasi quatre vegades menor que Gandia, una opció com EU representa el 9,76% del percentatge total de vots emesos i aconsegueix representació, a Gandia, sols arriba a suposar l’1,11% i es queda molt lluny d’obtenir representació. Si una candidatura formada per 30 persones (25 aspirants i 5 reserves), com és el cas de Gandia, aconsegueix 400 vots, dóna molt que pensar ja que suposa 13,3 vots per cada component, la familia i algún que altre amic. Malgrat tot, aqueixa força segueix entestada, té tot el dret del món, en presentar-se individualment.

Igual passa amb Esquerra Republicana què, a Gandia, opté 135 vots i a Tavernes 236, quasi el doble, tot i comptant amb un electorat quatre vegades inferior. Fins i tot, a la capital saforenca, partits feixistes d’extrema dreta i neonazis i d’obediència espanyola com España 2000, optenen més bons resultats que aquestes formacions, i un partit radical i feixista valencià com el GIVAL-CVa, se situa a la cinquena posició en nombre de vots obtesos. Les sigles corresponen a Grup Independent Valencià i Coalició Valenciana, dues formacions que se’n diuen valencianes però, com a llengua vehicular, tant de manera escrita com parlada, usen el castellà sempre.

Donat això, enguany els d’ERPV han desistit de presentar-se com a partit als comicis municipals a Gandia. Segons la rumurologia, ja que no s’han produit confirmacions ni desmentits al respecte, els principals caps de la formació han passat al PSOE gandià. Altres militants i simpatitzant però, s’han deixat caure pel Bloc-Verds-Compromís, on també han arribat gent d’Iniciativa que abans integraven EU.

Una altra dada que podem comprovar, dels resultats de fa quatre anys, és que, els partits de l’àmbit esquerrà o progressista sumen més vots que no pas els de la dreta, tant a Gandia com a Tavernes, tot i ser proclius a presentar-se de manera més dispersa: a Gandia 5 opcions hi havia en 2007 de l’àmbit de l’esquerra (PSOE, Bloc, EV, EU i ERPV) què sumen 18.875 vots, i 4 de la dreta (PP, PdG, GIVAL-CVa i España 2000) amb 16.442 vots; a Tavernes, en 2007 hi havien 4 formacions progressistes o de l’esquerra sumant 5.498 vots (PSOE, Bloc, EU i ERPV) i dues de la dreta (PP i CVa) amb un total de 4.823 vots. A la Safor-Valldigna sols hi ha un cas en el què dues formacions, afins però diferents alhora, PSOE i Bloc, es presenten conjuntament a les eleccions municipals de la seua localitat. És el cas d’Ador, sota la marca electoral de “Gent d’Ador”.

Enguany però, les coses canvien entre ambdues poblacions d’una manera bastant significativa. Mentre a Gandia es reduirà considerablement el ventall d’opcions aspirants a ser elegides, a Tavernes s’incrementarà. Així, a Gandia, EV (Peris) desapareix passant a formar part del PSOE i ERPV també no es presentarà, pel que fa als partits de l’esquerra, i en els partits de la dreta sembla que, finalment, GIVAL es presentarà per lliure ja que, quasi amb tota probabilitat, CVa passarà a formar part de la candidatura del PP. Si no arriben a cap acord, CVa es presentaria per lliure. A Tavernes, mentre fa quatre anys hi havien 6 opcions polítiques aspirants a les eleccions municipals (4 de l’esquerra i 2 de la dreta) enguany seran 8 en principi (3 de dreta i 5 d’esquerra), ja que no se sap res de CVa. El ventall estarà format per: PP, Alternativa i Gent de Tavernes, pel que fa als partits de dreta; PSOE, Bloc, EU, Iniciativa i ERPV, de l’esquerra.

-


12 comentaris:

Anònim ha dit...

A Gandia alguns partits han tingut més seny davant el resultat passat.

Anònim ha dit...

No estic dacord en la separcio que fas entre partits de dreta i partits desquerres. Gent de tavernes no tinc ni idea, pero alternativa, primer diuen que son apolitics, (una xorrada com un altra) pero dins de la llista jo vec gent del psoe y de eu. El cap de llista es del psoe de tota la vida. Si ara vol ser de dretes tindran que dir ho. De moement no diuen res.

Anònim ha dit...

Tavernes sempre ha segut desquerres, a la vista esta. Que mal ho degueren fer per a que estiga el pp en majoria.

Anònim ha dit...

Tavernes les últimes eleccions va tindre bastants mes vots d'esquerres que de dretes, el problema, la dispersió de l'esquerre. Hauriem d'apendre de Gandia. En compter d'això, visca la dispersió!!!

Anònim ha dit...

cotorra podries publicar el ratio de cost de regidors en vots, es a dir, dividir número de vots / regidor?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és cap problema, però això ho pots fer tu mateix, a no ser que vulgues traure'n alguna conclusió, amb la qual cosa t'agrairiem que ho feres i ens la passares.

Aproximadament i arredonint el PP sobre els 520; PSOE 550, Bloc 730 i EU 1023.

Eixes coses passen amb la LLei d'Hondt: els partits majoritaris se'n beneficien sempre i més quan en el cas d'EU es va quedar molt prop del segon i el Bloc propdel tercer.

Anònim ha dit...

Donada la dispersio,esta prou clar, estes eleccions meyns partits tindran mes regidors.

Anitch ha dit...

Sincerament, i em sap mal dir-ho, perquè tothom té dret a presentar-se. Però si volem que s'acabe el partit popular a Tavernes, amb el que això comporta: acabar amb l'amiguisme existent, tantes promeses incomplides, que si PAIs, cantalots, VPOs, maltractament animal al parc este nou, l'alta tensió, i un llarg etc. Aquests partits nous no duen cap benefici, al contrari, els vots que traguen, sino arriben al regidor, afavoriran al majoritari. Que no vos estranye que siguen "marques blanques" del PP.

Anònim ha dit...

Aleshores no serán blanques sino blaves

Per un futur digne ha dit...

Li done la meua enhorabona a qui a fet l'analisi molt complet.
I aprofitant les dades dels ratios l'unic analisi que puc deduir es:
-Que 520 es la barrera aprox. per un regidor.
-Que seguent objectius unicament pasaran eixa barrera BLOC, PSPV, PP.
-Entre un 10/15% dels vots de Tavernes (els que rebran la resta de formacions) es pedran fora la llei d'hont.

Conclusió: El PP pot obtindre la majoria absoluta amb un 40% dels vots de Tavernes

Que cadascu siga consequent en els seus actes durant els proxims 4 anys

Anònim ha dit...

Quin amiguisme xe? Si herminiet és ja un membre del PP.Que vixquen els proveidors integrats!!!

anònim ha dit...

Agraïsc la publicació de l'estudi però heu eliminat algunes coses que per a mi crec que tenien importància. De tota manera no passa res, possiblement no us cabia i tenieu que retallar.