L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 8 de febrer del 2010

Res de nou, o siga, no aporta cap novetat


Conéixer que pensa, quins són els projectes, les idees dels nostres governants sempre ens agrada als veïns i veïnes. I que millor si és l’alcalde, màxima autoritat i màxima representació dels governants qui les explica.

Hem llegit detingudament l’entrevista que publicava diumenge el diari Levante, un fragment de la qual il·lustra aquesta noticia. I hem quedat decebuts. Res de nou a altres entrevistes. I res de res de novetats
Pel que es veu, també algun lector del diari ha quedat decebut. Reproduïm el comentari que ens han enviat per correu electrònic sobre l’entrevista. S’adiu bastant amb la nostra valoració.

Ahir diumenge, Levante- El Mercantil Valenciano ens sorprenia amb una entrevista al nostre alcalde Manolo Vidal. Una entrevista a un alcalde és d'allò més normal, però dic que ens ha sorprés perquè aquesta és una entrevista que no diu res ni aporta res. Tota una pàgina d'entrevista al diari i l’alcalde no dóna cap informació, ni cap dada interessant ni respon cap pregunta oberta interessant com és la situació econòmica ni el PAI Vall del Mar.

Anem a pams. Respecte a la Mancomunitat de la Valldigna, l'alcalde no entra a valorar les possibles accions que donen un nou impuls a la Manco. ¿Serà que no té cap proposta? Probablement, com el PP ja té el que volia, que és la Presidència, ja tot li dóna igual. Però ¿per què l'alcalde no entra a valorar la tasca de la Manco en aquesta legislatura? Està conforme en una Manco que l'única tasca que fa és un sopar i uns premis una vegada a l'any? Recordem que l'alcalde té molt a dir: Tavernes posa cada quasi 400.000 euros a l’any.

Respecte l'"affair" Institut l'alcalde no rectifica i intenta justificar el ridícul on ha caigut i això sí, sense entrar a valorar un tema tan important com és la remodelació de l’IES Jaume II. ¿No té res a dir respecte a l'IES Jaume II? I les promeses que any rere any ixen en la premsa? Què han negociat amb la Conselleria d'Educació? Informació molt important que no està reflectida a l'entrevista.
Respecte l'economia municipal, diu l'alcalde que la pujada de l'IBI ve imposada per la revisió cadastral però no diu res del que va informar-se a la premsa i ací mateix a La Cotorra que en el ple el seu govern no ha volgut baixar el gravamen a aplicar a la base imposable perquè l'augment fóra inferior al 20%. O siga, que si el govern de Tavernes haguera volgut, la pujada seria inferior al 20%. Ara bé, aquest govern necessita augmentar la pressió fiscal per a pagar els deutes acumulats. Tampoc diu que han augmentat la pressió fiscal en les taxes. Com he llegit ací en la Cotorra han augmentat les taxes en un 5% en 2009, any on l'IPC ha sigut del 0%. ¿També té la culpa d'açò ZP?

Respecte la mesures econòmiques a aplicar, la resposta que dóna Vidal és la millor. De fet, no diu cap mesura. I clar, no diu cap mesura perquè l'Ajuntament de Tavernes no ha pres cap mesura per a pal·liar les dificultats que la crisi econòmica està generant. Així com a Oliva va haver una reducció dels regidors alliberats i també una reducció en els sous, no és el cas de Tavernes. Recorde que un tinent alcalde de Tavernes guanya quasi el triple que un tinent d'alcalde d'Oliva. Tampoc hi ha hagut cap mesura de contenció de despeses i per suposat el govern popular ha passat completament del Pla de Sanejament. ¿Per què l'entrevista no valora l'incompliment del Pla de Sanejament? ¿per què l'entrevista no valora la falta de liquidesa de l'Ajuntament i les 4 pòlisses que té contractades? Pòlisses que suposes uns 4 milions d'euros. ¿Per què no es parla d'endeutament? ¿Per què no es parla de factures per pagar?

I també pregunte: ¿Per què l'entrevista no valora la situació dels polígons industrials i de la indústria local? ¿Per què no diu que ha passat amb les magatzems de taronja i la pèrdua de treball, sobre tot en les dones de Tavernes?

I ens fa gràcia que l'alcalde siga incapaç de donar una data de quan tindrem la circumval·lació. ¿Serà que no hi ha data? Tot el que contesta són "balones fuera" sense entrar en el quid de la qüestió. Tampoc l'entrevista entra a valorar l'endarreriment de la piscina coberta ni quins són els reptes de l'esport a Tavernes. Ni valora la baixa en subvencions a clubs ni associacions.

Respecte l'urbanisme, l'alcalde nomes entra a valorar si el nom del PAI és PAI Bancaixa o PAI de Tavernes, si és Tavernes qui promou o és Bancaixa. ¿Però quines bovades són eixes? ¿Perquè no entra a valorar quina és la situació de la revisió de Pla General? ¿Quin és el sentit que li troba l'alcalde a urbanitzar 4 milions de metres quadrats en un entorn de crisi econòmica? ¿Per què no entra a valorar la situació de Pla General vigent? ¿Quan tindrem Parc Torre de Guaita? ¿Quan Passeig Marítim als Marenys? ¿per què no entra a justificar la gestió del PP en el Pla General vigent?

Per últim diu que vol invertir en els col·lectors de la platja però no diu d'on traurà els diners. Liquidesa l'Ajuntament no en té ni tampoc pot endeutar-se més. Dels diners del Pla Camps, ni estan ni se'ls espera. En definitiva, tenim una entrevista on l'alcalde no entra ni a valorar ni a defendre la seua pròpia gestió després de quasi tres anys en el govern de la ciutat. Ni dona cap xifra, cap data, ni cap declaració d'intencions interessant.

Ara bé, ¿i la missió del periodista? La veritat no sabem ací quina és.

Nosaltres des de la Cotorra l’únic que afegim és que cada dia es veu més clar i palés que l’etapa del PP a Tavernes està caduca: sense idees, sense projectes, sense motivació, sense il·lusionar a la gent. Com diu el nostre comunicant, ni tan sols defensa la seua gestió.

1 comentari:

falcó ha dit...

Sobre el contingut de l'entrevista res a afegir al comentari que heu fet públic.

Si que vull referir-me a la màxima autoritat local i al "periodista" què ha realitzat l'entrevista.

a) Ni podia estar més alt el senyor Vidal, ni en el millor dels seus somnis. Ni podia caure tan baixa Tavernes de la Valldigna.

b) Com voleu respostes aclaridores si ell no té res clar?

c) El senyor alcalde no pot eixir-se'n del guió que li marquen els que realment governen el poble des de l'hombra.

Etc...

Pel que fa al "periodista". Què voleu us diga?:

a) No té més llums

b) Està sotmés a les directrius dels seus amos

c) El qüestionari no és collita pròpia sinó una qüestió pactada entre els agents que controlen el partit a Tavernes.

Etc...

I ho deixar`é ahí perquè no cal profunditzar més.