L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 3 de febrer del 2010

Més sobre el ple de gener: pòlissa de tresoreria


El PP aprova en el ple de febrer i amb els seus únics vots renovar una pòlissa de tresoreria de 2 milions d'euros concertada temps arrere. L'operació, com es va indicar en la sessió, té l'informe negatiu de la Intervenció i la Tresoreria de l'Ajuntament. Bloc i PSOE votaren en contra i EU es va abstindre.

Un ajuntament pot tindré contractades pòlisses per un valor del 30% dels ingressos liquidats l'exercici anterior. En el cas de Tavernes, ara pot contractar per valor de 4'2 milions d'euros. El nostre ajuntament ja té contractades el total de les pòlisses possibles: una al Banc de València, de 2 milions; una altra a Bancaixa de 0'7 milions i una tercera al BBVA de 0'9 milions. La resta, 600.000 euros, està consignada en una altra pòlissa pendent d'aplicació per Caixa Rural.

Tal com es va dir en el ple, l'informe d'Intervenció i Tresoreria és contrari a aquesta renovació perquè no s'estaria complint la finalitat marcada per la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. La llei parla que es pot concertar una pòlissa quan hi ha una necessitat transitòria de tresoreria, per a uns mesos i per poder disposar de diners i finançar les despeses del 2010 en els primers mesos de l'any, que és quan l'ajuntament no té liquiditat perquè no ha cobrat l'Ibi o ha rebut altres ingressos (taxes, de l'Estat...).

L'informe i també l'oposició varen afirmar que aquest no és el cas, i la renovació de la pòlissa no s'usaria per pagar despeses d'enguany sinó conceptes pendents del 2009, tot recordant que al mateix informe s'indica que a 31 de desembre del 2009 l'ajuntament tenia pendent de pagament sobre els 6'8 milions. Per tant no es concertaria amb la finalitat adequada i perdent el caràcter anual del pressupost.

1 comentari:

Un de tavernes ha dit...

I això es legal?...