L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 24 de febrer del 2010

Ni per a uns ni per a altres: decisió salomònica i... una nova empastrada!!

Els centres de la Valldigna han rebut ja, per correu certificat i urgent, la decisió final de la Conselleria d'Educació respecte a l'adscripció als instituts.
La decisió ha estat salomònica, ni per a uns ni per a altres o si voleu "divideix i venceràs": els alumnes de Benifairó aniran a l'IES Jaume II el Just i els alumnes de Simat a l'IES "La Valldigna", encara en construcció (a la fotografia).

L'adscripció queda així:
Al Jaume II el Just: Magraner, Alfàndec i Benifairó.
A La Valldigna: Sant Miquel, Divina Aurora i Simat.

La carta rebuda en els centres diu que pròximament es publicarà en el DOG i que apareixarà com una rectificació del que es va publicar temps arrera. O siga, alli on deia "tal i tal" havia de dir realment "tal i qual".
No sabem el que pensarà d'això el nostre govern municipal, però igual coincideix amb el que hem escoltat avui de professionals de l'educació i no professionals: una "empastrà".
Quin poc trellat! Els alumnes que es desplacen els envien a dos centres diferents. I això vol dir quadrar horaris per facilitar el transport, tindre en compte el temps per creuar Tavernes i l'autobus eixir de Simat un quart d'hora o més de la que caldria, o posar dos autobusos, un per a Simat i un altre per a Benifairó, etc. etc.
En resum un desgavall, en el que ha estat no una decisio tècnica i mirant el bé educatiu sino política. I malestar en Simat i Benifairó, que avui mateix han començat a mobilitzar-se i arreplegaran firmes, i fins i tot, pensen estudiar i si es possible recòrrer la decisió per la via judicial.

Seguirà...
ULTIMA HORA 25-02-10
El Diari Oficial de la C.V del dia d'avui nº 6214 en la pàgina 7834 ja ha publicat l'adscripció definitiva tal com l'hem explicada.
Enllaç del pdf

24 comentaris:

Primo ha dit...

I els de Benifairó som els més fotuts, igual és per tindre l'alcalde del Bloc o pel Festivern i els recitals de rock o per l'Aplec dels PPCC.
Quina poca vergonya les propostes del PP i del PSOE valleros, no han tingut el que volien i damunt fotent els demés. I volen Valldigna, ja ja ja.

Famosa ha dit...

Primo ¿perquè sou els més fotuts? Que, volieu l'institut nou ¿eh? Clar, com tots!
Ara toca que ens espavilem per a que modifiquen aquesta decisió. Que conste que als meus també els ha tocat el vell.

foraster ha dit...

Vergonyós!
Lamentablement, un cop més, he de reconéixer que havia pecat d'ingenu pensant que des de la Conselleria hi posarien seny a la barbaritat de la proposta del PSOE de Tavernes (que no pas socialista). Novament, els governants valencians tornen a mostrar-me la realitat en la què vivim al País Valencià.

Som el que som i tenim el que tenim.

No vull escriure més. De moment.

foraster ha dit...

Sols volia afegir una cosa al meu comentari anteior i que per oblit no he escrit ja que, segurament, la persona o persones que finalment han decidit donar la salomònica solució al problema, pensaran que ho han fet bé i hauran quedat d'allò més satisfets que inclòs huran anat a sopar.

Si inicialment els alumnes de Simat i Bebifairó havien d'assistir al nou institut per qüestions de proximitat i per facilitar-hi l'accés, entre d'altres. De segur estan convençuts que amb això han solucionat el problema? Que els alumnes de Benifairó vindran en avió o faran nit als pisos buits que hi han a Tavernes?

Primo ha dit...

Amiga Famosa, no volen anar a l'institut La Valldigna perquè sí. Hem estat adscrit de sempre, així estava posat també en l'adscripció primera, de l'any passat, i es una qüestió de lògica:proximitat, facilitat de transport, etc.
A més, com adscrits al Valldigna, la coordinació amb el professorat de l'IES és una constant de fa anys. Ara es trenca una tasca de programació i treball d'anys, però això a la Conselleria no li importa ni li interessa.
I si, ens haurem d'espavilar.

Rita la de la Font Menor ha dit...

Jo demanaria la dimisió de l'Alcalde de Tavernes i del cap de l'oposició

VERGONYA CAVALLERS VERGONYA

vergonya i més coses

Anònim ha dit...

Ara em pregunte jo, Patronat i les monjes que son privats-concertats, on van o ells trien, aixó si que és vergonyos.

Primo ha dit...

Com que són col·legis religiosos i de l'Esglèsia tenen butla...

Anònim ha dit...

Politics mentiders, responsables dels fets eixiu i doneu la cara. Tots sabem qui son i ara anem a depurar responsabilitats. Els acords es compleixen i l'institut era per Simat, Benifairó i els altres centres més propers, ara canviem!!. Politics mai més aniré a votar espere que tot torne al punt inicial o les coses es posaran mal... El poble unit mai sera vençut i aixó tenen molta por. No ens fareu callar!!

beni cabrejat ha dit...

Famosa....També eres de les que pensen que per que els terrenys estiguen al poble de Tavernes, tenen més dret els alumnes d'aquest poble a utilitzar-lo? Això és de pataleta de xiquets.... l'adscripció estava ja feta abans de fer el nou institut, cal deixar-la com estava, i el que cal, és lluitar per què es gasten els diners en adequar i modernitzar el Jaume.

Ah!!! altra cosa, ara quan estiga l'hospital nou a Gandia.... als dels pobles al voltant de Gandia, que ens ingressen al vell, amb els malalts crònics, que els terrenys els ha posat l'ajuntament de Gandia, i les habitacions individuals del nou que siguen per als Gandians.

Anònim ha dit...

El ple de Benifairó, el de Simat i el de Tavernes han demanat el mateix: que els alumnes dels seus col·legis vagen al nou institut.
Si tots han demanat el mateix. Per que és l'ajuntament de Tavernes l'únic que ho ha fet malament?
Em pareix molt bé que els ajuntaments exigisquen el que creguen millor per als seus estudiants. Però mai pot satisfer-se a tots.
L'adscripció que a publicat el DOC em pareix correcta ja que respecta la zonificació escolar de Tavernes: Els de la zona oest a l'institut de la zona oest i els de la zona est al de la zona est. No es logic?

Primo ha dit...

Perdona, anònim, però no han demanat el mateix: Simat i Benifairó no han demanat sinó que han recolzat l'adscripció ja feta, com va fer el Consell Escolar de la Vall, l'adscripció de sempre.
L'ajuntament de Tavernes ha demanat que no, que es canvie eixa adscripció de sempre per beneficiar-se i que al nou anaren tots els de Tavernes amb l'excusa que han pagat els terrenys i per al vell, els de Simat i Benifarió.
No t'has enterat o no has volgut enterar-te? Perquè sempre s'ha explicat ben clarament.

I si que és lògic que els de l'est vagen a l'institut de l'est i els de l'oesta a l'oest. Com Simat està a l'oest va a l'oest.
I Benifairó, on està? A l'est o a l'oest? Ara resulta que igual no estem en el mapa.
Tu de què vas?

No es pot satisfer a tots, però sempre es satisfà als mateixos.

foraster ha dit...

Mentre nosaltres diem la nostra i en enfrontem, com ha estat en alguns del casos provocats per opinions errades i malinformades, acles que no vaig a respondre, per moltes ganes que tinga, mantenint-me en la línia de no respondre escrits anònims, els del PP es freguen les mans.

Han aconseguit el què volien sense ser una proposta d'ells. Que llestos han estat en la jugada i que torpesels del PSOE (no podia esperar cap altra cosa) que també han arrosegat als d'EU a recoltzar la seu proposta. Tampoc van estar massa llestos, que digam, els del Bloc. Lamentablement han tornat a decebre'm. Si voten en contra de la proposta del PP, Per què no voten en contra de la del PSOE? A mi que m'ho expliquen això. Malgrat tot, almenys no han votat a favor de cap proposta.

Vivim en el país en què vivim i tenim els representants que tenim, gràcies als nostres vots.

El que jo em planteje és si cal anar a votar perquè no hi trobe cap opció que m'agrade i no em convencen de res: els uns em fan por, els del PP; els altres m'avergonyeixen, els del PSOE; els d'EU, em fan gràcia i els del Bloc, no tenen clar si són verds, rojos o blaus. Quina llàstima!

Vitriolo ha dit...

Doncs, jo de foraster ho tindria clar: em faria el meu partit o agrupació local i em presentaria com a cap de llista.
Igual després quedaràss decebut de tu mateix quan sigues regidor.
Que bé es toreja des de la barrera.

foraster ha dit...

Agraïsc la teua proposta, company Vitriolo, però pots estar ben segur que no em presentaré a cap formació política perquè no em motiva la idea i cada dia que passa, menys encara. Sóc dels que ens anem desencantant de la política a cada pas. Lamentable però, és així de cru. D'altra banda, no conec la gent sufient al poble que compartisquen les meues idees per poder presentar-nos a unes eleccions municipals com a grup i menys encara crec que arribara a aconseguir representació municipal. Una altra raó de pes per no fer el que em proposes. Si que tinc molt clar que malgrat la teua, vull pensar, honesta proposta, seguiré opinant, us agrade o no, sobre les coses que m'afecten a mi o als meus familiars i conveïns. Criticaré allò que considere no està bé, però ho faré sent coherent, cosa que certa formació política no és, malauradament massa vegades.

Sempre he considerat l'abstenció, en tots els àmbits de la vida, com: indefinició, inseguretat, poca fiabilitat, etc.. Per a mi, abstenir-se és com dir que: això no va amb mi; no sé, no conteste; ni la pose ni la trac; etc., etc.. Si jo tinc les coses clares però no dispose de la solució al problema, tinc dues opcions: posicionar-me a favor de la més adient o en contra de totes.

Si cada cop que un ciutadà lliure, com em considere jo, fent ús de l'aparador que ens ofereix la Cotorra de la Vall, diem la nostra i critiquem una actuació concreta d'un determinat partit en un determinat tema i de sobte, algú salta en defensa d'allò indefensable, pressionant i inclòs reptant, podeu estar ben segurs que no sols deixaré de participar al Blog sinó que fins i tot deixaré de consultar-lo i així evitaré estar temptat d'escriure.

En lloc de proposicions deshonestes, com la del company Vitriolo i altres que des que entre a la Cotorra de la Vall he llegit, més val que quan defenseu una postura o altra aporteu arguments convincents i no ataqueu qui no compateix les vostres tessis.

Ara entenc com se sentirà la gent d'altres formacions polítiques com el PP, PSOE, EU o ERPV. Segur que seran molt pocs els qui entren a la Cotorra de la Vall.

Lamentable.

Vitriolo ha dit...

Tu mateix provoques la meua crítica a la teua postura, si vols àcida: no hi ha cap partit que t'agrade; no em convencen de res, etc.

I segur que ni ho vols ni ho has desitjat pero fa la impressió quan ho dius que estàs per damunt de tots: Ningú et val. Tots son roins.
I la gent que ho llig es pot preguntar ¿Potser perquè tu eres millor? Segur que això no has pensat, però fas eixa impressió.
Jo no defenc una opció política concreta sino el sistema siga perfecte o imperfecte o plusquamperfecte: cadascú dels partits diu la seua i jo trie.
Estic segur que saps que els partits no convencen al 100% a qui els vota. Crec que votem aquell que té més coincidències amb el nostre pensament i ideologia.
Esperar la perfecció d'un partit, un impossible per la mateixa condició humana.

I no et feia una proposta sinó et donava un argument reflexionat: hi ha tot un ventall des de Espanya2000 fins al PCPE, i si no estem d'acord amb cap partit i no ens volem abstindre no veig altra cosa mes clara que fer-nos el nostre propi partit. ¿o no?
Si vols un partit el 100% feten amb el que tu penses és la solució.
També hi ha la possiblitat de lluitar des de dins per canviar el que hi ha, però entenc que la deixes de banda. ¿Pot ser decebut per haver militat en algun o esperar més del que podia donar?

Escrit des del respecte que em mereix el teu posicionament.

foraster ha dit...

No vull entrar en una pica baralla com la protagonitzada, no fa massa i sobre aquest mateix tema, entre dos comanys de la Cotorra i, per això vull acabar amb aquest comentari.

Ni cerque ni pretenc la perfecció ni en mi ni en ningú, potser tu si.

No he dit mai que compartisca idees, ni posicionaments, ni res de res de cap partit, ni vull, ni crec puga. Si hagués volgut formar part d'una candidatura, ja fa temps que hauria pogut fer-ho però no vaig accedir: perquè no m'acaba d'agradar l'acció política o perquè no em considere sufientment preparat. Potserr tu si, com la majoria dels que viuen de la política o estan ficats en ella.

Sols he expressat lliurement, cosa que veig sembla difícil quan contradius certs interessos, la meua opinió al respecte d'un afer concret, com el que ens ocupa. I així, em reitere. L'abstenció del Bloc davant la proposta del PSOE, una ficada de pota? O pot ser, comptien el mateix i en canvi amaguen el cap sota l'ala?

Sols volia una explicació d'algú que pugués estar, en major o menor mesura, autoritzat o lo suficientment informat i no mai un atac o un repte. Veig que no, que com la veleta, cap on bufa el vent aneu vosaltres i així, com voleu que els valencians incrementen la confiança en vosaltres?

Podria dir més coses perquè aquest serà el darrer comentari que faré a la Cotorra de la Vall però, acabaré pregan-te, que no reptant-te, tu que estàs tan preparat i et consideres tan llest i que et trobes molt per damunt meu, (et consideres molt poca cosa així perquè per estar per sobre meu necessites ben poc), et presentes en una candidatura, amb uns o amb altres. De segur que fent-homalament ho faries millor que els que hi ha actualment.

Adéu. Que siau bons!

Vitriolo ha dit...

Primer: No sé de quina mànega et traus que els meus comentaris naixen perquè tu critiques l'abstenció del Bloc en l'afer institut. Ni jo mateix ho havia pensat.
Segon: Si et vaig respondre és perquè ho pintes tot negatiu, "todo negativo, no positivo" com deia un entrenador. O siga ¿Cap partit fa res bé en cap moment?.
Tercer: Ni visc, ni he viscut, ni viuré (espere) mai de la política.
Quart: Mai has demanat a cap partit que justifique el posicionament en el tema de l'institut. No digues ara que volies saber.
Quint: Tu has expressat la teua opinió i jo la meua. Estem a les paus.
Sext: Jo ne he atacat a ningú, et vaig donar un argument, i a partir de les teues valoracions, sobre la conveniència que pensares a fer-te el teu propi partit. ERes tu qui poses a caldo els demes partits: rellig-te.
Septim: No em considere més preparat ni per damunt de cap partit ni de ningú i per això continuaré anant a votar i ho faré aquell que crega és el millor en cada moment.
Huit: I la decisió de no fer cap altre comentari és cosa teua. No crec que ningú ni jo mateix t'haja ofés per expressar una altra opinió diferent.

foraster ha dit...

No volia contestar Vitriolo però, no he pogut estar-me de fer-ho perquè sovint, encara que callar siga de savis i qui més seny tinga ha de demostra-ho, hi ha situacions, acusacions i provocacions que no pots defugir.

He dividit aquest escrit en dos perquè no cap en un sol.

De quina màniga et preguntes m’he tret que els teus comentaris són una reacció en defensa a la crítica que faig de l’abstenció del Bloc en l’afer Institut La Valldigna?
Doncs, tu em diràs a què respon ficar-te dirèctament amb mi, immediatament después del meu comentari en el què acabe indicant la meua contrarietat envers la postura abstencionista del Bloc.

Tu mateix et delates quan en un comentari anterior reconeixes que “Tu mateix provoques la meua crítica a la teua postura, si vols àcida: no hi ha cap partit que t'agrade; no em convencen de res,…”. I a tu, què t’importa si m’agraden els partits polítics o no? Si m’agrada un partit o un altre? Serà obligat pensar com tu o agradar-me el que a tu t’agrada? Hi ha gent que vota partits d’idieologia dretana, altres esquerrana, altres independentista, altres no se sap ben bé i altres no voten, i no passa res. Tot el món és lliure, al menys en la teoria.

Si jo ho pinte negatiu o no, (no totes les meues intervencions han estat negatives si és que realment has seguit la Cotorra de la Vall, com dius, encara que mai fins ara havia vist un comentari signat per Vitriolo), serà perquè eixa és la meua visió de les coses què, podràs compartir o no però que, no pretenc hages de compartir amb mi, ni em preocupa.

La teua reacció, fruit només de frustracions personals o més bé de sentiment d'inferioritat, denota la teua implicació, parcial o total, directa o indirecta, en alguna de les formacions polítiques a les que dius critique per criticar. Pots estar ben segur que això no m’importa igual que el que tu visques o no de la política. A mi, la teua vida personal no em lleva la son, ara bé, si algun dia ets un personatge públic, (si ostentes càrrecs polítics ets dirèctament un personatge públic) pots estar ben segur que, si fas alguna cosa que trobe ha estat malament, seràs criticat per mi.

(Fins ací, la primera part)

foraster ha dit...

(Segona Part)

Sobre el que jo he expressat la meua opinió has encertat, ara bé, que tu hages expressat la teua no és cert perquè, no has opinat sobre el cas en qüestió sinó que, t’has referit a mi, encara que signe amb psuedònim. Una cosa és compartir les opinions dels altres i una altra ben diferent criticar aquell que no opina com ú vol. Les opinions de les persones no influeixen, en canvi, les decisions polítiques si que afecten als ciutadans, a uns favorablement i altres contràriament. Doncs, que et quede ben clar que jo he opinat sobre un cas públic i notori i tu has atacat la meua opinió per no pensar de la mateixa manera.

Sobre l’argument que dius aportes, no ho veig per cap lloc i no cal rellegir-me els meus comentaris perquè, encara que poca, tinc la suficient memòria per recordar-me’n d’allò que he escrit tan recentment. Una altra cosa és no saber llegir, perquè llegir no és juntar lletres per fer paraules i textos amb més o menys significat sinó, entendre allò escrit. Aleshores, ja que em suggereixes rellegir-me els meus comentaris, et recomane aprendre a llegir. Per entendre la ironía o mala llet del teu primer comentari adreçat a mi, convidant-me a formar un partit polític, etc., no cal llegir entre línies. I així ho vaig deixar palés en la meua resposta inicial.

(Cinqué, sisé, seté, huité, etc…) No té major importància però en la meua llengua és així.

Accepte reconegues que no ets més ben preparat ni per damunt de ningú cosa què, com podràs entendre, ni em preocupa ni crec que això tinga res a veure amb el fet d’anar a votar o no. No guarda cap relació. Cadascú és lliure de fer allò que li convinga sempre que amb la seua decisió o acció, no perjudique els demés.

No m’he sentit ofés perquè no ofen qui vol sinó qui pot i tu, a hores d’ara, no pots ofendre’m. És molt diferent una ofensa d'una transgressió de les llibertats dels altres, cosa fins i tot penada. Et recorde que tu no has opinat sobre un afer públic sinó que has jutjat una opinió emesa per un particular. Una altra cosa és que no tingues opinió.

Finalment si, i pot ser siga així, no tornaré a entrar a la Cotorra de la Vall per evitar la temptació d’opinar, perquè de vegades censura, afortunadament i encertadament, comentaris que poden arribar a transgredir les llibertats de les persones, públiques o no, i en canvi, altres, publica comentaris sense pensar si poden arribar a molestar, segons a qui puguen agradar o no eixos comentaris. (Això m'aportarà algun escrit, i en raó, per part de la Cotorra perquè m'he ficat amb ella, però és el que pense)

Que aneu amb bon vent!
Per sempre, mai més!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic foraster, no hem censurat mai ningú. Ja em vam tindre prou amb Paco. En honor a la veritat, i que recordem, només s'han deixat de publicar en quasi dos anys tres comentaris i perquè només feien que insultar.
Ara, no ens fem responsables si algun comentari, pel que siga no ens arriba: mal pujat al blog, errada de la xarxa, etc.
Des de la llibertat individual i el respecte a cadascú, deixem que s'expresseu. Si ho fem bé o malament, sou vosaltres els que ens haveu de jutjar. I no anem a fer res contra ningú perquè ens critiqueu, a la gent de La Cotorra.
Les regles del joc són per a tots.

I reconsidera i visita La Cotorra. Esperem vore't ací molts anys.

Mare vallera ha dit...

Responent al primer comentari de Famosa, he de dir que NO tots volem l'institut nou. Als meus fills els toca el vell i n'estic ben contenta. Vivim al final del Passeig Colon i no m'haguera agradat gens que els xiquets hagueren d'anar cada dia carregats amb una motxilla d'uns deu kilos d'una punta del poble a l'altra, només perquè l'IES nou lluïsca més. El que s'ha de fer és arreglar ben aviat el Jaume II.

I no em sembla bé que els xiquets de Simat i Benifairó hagen de creuar dues vegades al dia tot el poble amb la pèrdua de temps que això comporta... ja prou tenen que s'han de desplaçar del seu poble per poder anar a fer uns estudis obligatòris!

Vitriolo ha dit...

Estic totalment d'acord amb la mare vallera.
I de pas, li done les gràcies a La Cotorra, per deixar-nos expressar lliurement, sense censures.

Anònim ha dit...

la decicio no a sigut cosa dels politics del nostre ajuntament, sino de mes amunt i parex que la decicio es irebocable, per lo que ma paregut sentir no tots estan contents en la decicio donad.

Crec que e que digueren que simat i benifairo anaren al vell no era tant pel fet de que un era el nou i l'atre el vell sino per que estos venen en autobus i no tenen que desplasarce caminant en la mochila d'una punta del poble a atra.
Ara si cada u es lliure de pensar el que vullga, pero abans d'opinar ni ha que conixer tots els datos.