L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de setembre del 2009

Un beso y una flor

Normalment la gent de La Cotorra estem en tot, pero no solem vore massa canal Nou ja que la considerem una COTORRA més gran i amb majuscules del PP, però això si pagada amb els diners del contribuïents.
Pero aquesta vegada si, vam estar fins a la una i tantes de la nit per vore el nostre cantant local IVAN al programa UN BESO I UNA FLOR. Era obligat vore a Ivan, quina soltura, quina gracia, quins estils diferents, quina veu... en fí sino era el millor per a nosaltres si.
I així va eixir, com el participant més votat per SMS, un èxit que ell mateix, en directe, va dir: "Sabia que Tavernes no hem fallaria". La gent estava parlant tot el dia del programa, i ens alegrem en vore la participació dels vallers cara a Ivan. La llàstima es que llevant de Bertin amb el "NO PASSA RES" i Jesus, jurat, component de la mitica banda los Bravos, que va dir que anava a parlar en valencia i res de res - no sabem si el regidor o la regidora del programa li va manar que no ho fera en valencià - poques paraules es van sentir amb la llengua de Ausias March. Sols Francisco, de l'Horta Sud; Ivan, en els agraiments, i mira que te marxa, i el gepsaire, ens feren recordar que es un progarma per a la Comunitat Valenciana que parla valencià.
En fi, seguirem el camí de UN BESO Y UNA FLOR, pero sols serà gràcies a Ivan, que té la nostra ajuda, i la continuarà tenint. Molta sort, i demostra d'on eres.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

si no fora de tavernes no el votaria, pero sent-ho i coneguent als pares .... haurem de apostar per ell

salutacions

al tio de la vara ha dit...

que no hian presentaors valencianoparlants, que heute que presentar un andalus,canal camps en estat pur,quina poca vergonya.

Anònim ha dit...

que fiquen a maria abradelo !

salutacions

anonim ha dit...

Lamentablement, per fer-li un favor i reconéixer que és el millor al nostre conveí Ivan, estem contribuint a que la tele dels valencians/es s'ho crega encara més ja que ells pensen són els millors de la graella televisiva de tot l'estat. Ara eixiran dient que "som els més vistos amb un no sé quant per cent dels espectadors, etc, etc...", tot per la quantitat de SMS que hem enviat votant pel nostre conciutadà, però tot siga per la causa. Animeu-se i voteu IVAN

Cotorro ha dit...

Per l'amor de déu, el xicot podrà caure bé o mal, millor o pitjor, ser de Tavernes, tindre uns pares meravellosos... Però, per l'amor de déu, la gasòfia que ens obliga a engolir el programa -"Apreta i engul", que em deia ma mare quan m'empapussava- no paga (la pena d') un sol SMS. A qualsevol cosa li diuen (aquesta gentola del ente radiotelevisivo valenciano) "popular". Pinso, més pinso per a les bèsties! (¡Oído cocina!)

falcó ha dit...

Compartisc l'opinió del Cotorro i de l'anònim anterior. Crec que amb l'enviament de SMS al programa estem contribuint a que cada dia encara siga pitjor la tele dels valencians/es. No veig eixos programes tan dolents i menys encara el Canal9 però, per a mi, encara és més dolent la participació en eixe i altres programes de perosnatges com el B.O.. Què no hi ha cap presentador/a valencianoparlant que ho puga fer i millor que eixe? Pot ser peque d'ignorant plantejant-me eixes preguntes a un País com el nostre on tot allò que fa referència a la nostra llengua, cultura i història està molt mal considerat i si no, mireu els primeres espases (per usar un símil taurí i tan espanyol) de la política valenciana que sols usen la llengua autòctona en privat, (com va dir feia J.M.A. en guanyar per minoria les eleccions generls de 1996). Tant si és el molt honorable (que d'això no té res) president dels valencians/es F.C. o els consellers del govern autònom (encara alguns parlen valencià algunes vegades, molt poques) o la majoria dels diputats del PSOE a les Corts Valencianes que ni saben parlar valencià ni volen parlar-lo ni aprendre'l com és el cas del portaveu del grup polític socialista el qual li fa honor al seu cognom i sembla estar sempre en la lluna d'on no pensa abaixar o el secretari general del PSOE (no vull utilitzar en và el les sigles PV) J.A.. Ara que, mirant-ho bé, la culpa no és d'ells, és dels meninfots dels valencians/es. Així ens va

Anònim ha dit...

Conec a Ivan de fa molts anys.... Pense que es una persona digna d'admirar perque en el seu terreny es molt bo... En ningun moment compartisc l'opinio de l'article de la punyetera cotorra dels nassos.

En primer lloc a la teua ma esta el canviar d'emissora...
En segon lloc pense que tots els comentaris que hi fas de qualsevol noticia es un poc absurd...
no se quin tipus de titulació tindras pero sols comunicar-te que per a fer un relat o escriure una noticia has de ser imparcial...
no has de deixar-te influenciar per idees, colors, races o llengües...
En fi, del BLOC habieu de ser....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pemsem que el tractament que li donem a Ivà és es bó, exquisit i sabem de la seua vàlua i així ho diguem.
I ho sentim molt, però la realitat és la que és i la de Canal 9 no cal que comentem més.

I el mateix li podríem dir nosaltres a vosté: ací no s'obliga a ningú a llegir-nos, ni a que ens busque pel ciberespai.
I el mateix li podríem aconsellar as voste: no es deixe influenciar per idees, colors o llengües. Però faça una excepció per la nostra, per la que pensem serà la de sa mare i son pare.
I sap per què? Perquè si els valencians no la defensem, qui la defensarà? Zaplana, Rita Barberà i Camps?
De totes les maneres, apreciem el seu comentari, fins i tot agraïm allò de "punyetera cotorra dels nassos" perquè ho diu tot del seu tarannà.
No esperem ni volem que tots compartesquen les nostres idees: En la vinya del Senyor hi ha de tot.

Anònim ha dit...

Persupost que hi ha de tot pero no crec que un cyberespai que du part del nom del meu poble siga un munto de critiques a un sol partit politic.... en aquest cas si, soc valenciana, de rita de camps i tots els que vulguen vostes...
pero tambe reconec els errors que aquests cometen pero tambe hem done conter de que sols per pensar diferent a vostes no es pot discriminar a un canal de televisio que dona oportunitats com la que li han brindat al nostre amic Ivan, no Ivà... els noms propis no es traduixen.... des de primer d'EGB que ho diuen...
De tota manera no crec que siga molt aconsejable per als vostres lectors que sols mostreu la vostra opinió.... En cas de ser així, molt d'acord en vosaltres però deixeu-ho clar des d'un primer moment per a que la gent no es confonga com jo...

Anònim ha dit...

I qui diu això que els noms propis no es tradueixen? Si avui en dia fins i tot es legal traduir-se els cognoms, i més quan es veu que són una castellanització. Vercher= Verger; Sansaloni= Sant Celoni, etc.
Potser a tu el dirien i segur que no en 1r d'EGB que no era aconsellable la traducció dels topònims no valencians, exceptuant-en aquells d'ús històric habitual i comú com Saragossa, Terol, Osca o Leo (Fixe's en Canal 9).
A més, quin major orgull per a un valencià que el criden en valencia?

Vicent ha dit...

Jo no crec que es critique a cap partit. Simplement hi ha noticies on s'informa del que tindria que fer i no fa un partit que té majoria absoluta.
I sobre quina titulació té la gent de La Cotorra? No ho sé, pero segur que més que alguns regidors del PP del poble per a encarregar-se de responsabilitat de l'ajuntament.
¿La regidora d'Hisenda és economista? El regidor d'agricultura és esginyer agricola? O és diplomada en turisme la regidora de turisme?
Etc i etc. No?. Pues segons tu se'n tintrien que anar a sa casa.

CRISONTOMO ha dit...

Vosté amic esguitós, vol traure d'on no hi ha. Ja li ha dit que TVV es una COTORRA més gran que la de la Vall. Li tornem a dir que sense maligcia torne a llegir l'article, si te dificultats en la comprensió, si està ple de rancor per altres noticies que apareixen a la Cotorra inclús ho podem entendre, el que no devem permetre-li, ni a vosté ni a ningú es que pose en dubte la valua d'Ivan, ni de l'articke cara d'ell. Tot va cara a la Cotorra que pague, i per cert no veig Canal 9 ni quan hi ha futbol, no pels locutors que no ho fan mal, han tingut bona escola, i molts d'ells de la safor, sino pels comentaristes tan desacertats parlant de futbol com vosté amb la seua opinió sobre l'article de UN BESO Y UNA FLOR.

falcó ha dit...

Mira que hi ha gent que té la sensibilitat a flor de pell. A la primera salten per defensar lo indefensable i/o criticar lo incriticable. Què li anem a fer, si els valencians som així?
Jo li pregaria a l'anònim (no sé qui perquè teniu el mal costum de no signar els comentaris encara que siga amb psedònim) es tranquiltze i llegesca bé les coses. Jo no he trobat cap comentari contrari al tal Ivà o Iván (tan s'hi val), sols he vist comentaris favorables al nostre conciutadà i contrais a l'ens que emet el programa. Deixant de banda la baixa qualitat de la majoria de les coses que fan al canal9 i la manipulació de les informacions que en ell es donen, cal mirar-se l'Estatut de la RTVV (Ràdio Televisió Valenciana) on en el seu preàmbul ve a dir que el motiu primer i principal pel qual es crea l'ens autonòmic és per a la salvagurda, promoció i engrandiment de la cultura, llengua i història, etc... del territori valencia (Alacant, Castelló i València). Si eixa persona que tan s'ha cabrejat i sembla que mira l'esmentat canal, que faja un repàs comprove si realment està cumplint-se el manament que li he comentat. Podrà dir-me que també hi han persones a casa nostra que no parlen ni escriuen ni tampoc volen eprendre el valencià i tenen dret a veure coses amb la llengua materna. Doncs per la mateixa raó, les diferents ofertes televisives, ja no ls privades sinó les públiques com TVE 1 o TVE 2, haurien de fer programes en totes i cadascuna de les llengues de l'estat, si és que tots som espanyols de fet, i dret i no sols de deure com som algunes autinomies com la nostra que sols servim per contribuir i callar la boca no siga que...
Aleshores jo li pregunte a l'esnetat/ada anònim/a: Creu vosté que els valencianoparlants estem en igualtat de condicions envers els castellanoparlants a la nostra terra?

Cotorro ha dit...

Clar que sí! Amunt el PP, l'EGB i la LOGSE impulsada pel PSOE. ¡Vivan las siglas y Las Vegas!

Palometa ha dit...

Huy!! Ja feia temps que no entrava i veig que la gent està molt alterada per aci. Crec que entrar en el debat sobre la TVV és absurd i seguir-li la corrent a una persona que no és capaç de firmar amb un pseudònim també. Defensar lo indefensable, com diuen per ací és dir que Canal 9 és una TV plural que dona veu a tots els partits per igual. Això sí que és indefensable.

El que també veig que per ací hi ha massa 'culturetes' que per tal de defendre les seues idees són capaços de tirar-se pedres a la seua pròpia teulada. Ivan és un gran tio, gran amic meu i un xic que es mereix que fora el més votat i el millor de tot, és de Tavernes i ell s'en sent ben orgullós d'això. Bertin Osborne és patètic, no per que ell siga un mal presentador sino perque pareix que estiga de volta que li la sue, que pense "como estoy en un programa de una televisión autonómica, me puedo tocar los cojones". I és cert que a mi, com a espectador em va molestar la seua actitud i la seua falta d'implicació i sobretot de respecte cap a uns concurstans que tenen un somni.

Però és igual, jo vaig deixar les meues idees de costat, em vaig tragar els meus ideals i vaig vore el programa per recolzar a Ivan. Em pareix molt bé que defenseu els vostres ideals, però per favor si no ens recolzem a nosaltres mateixa anem aviats. Deixem de costat els temes politics i culturals i disfrutem dels èxits de la gent del nostre poble.

El més trist de tot és que estic segur que aquell que critica el programa, el canal o eixe tipus de programes o inclús a la persona del propi Ivan, segur que a l'endemà veu al xaval pel carrer i liu fa molt cumplit.

falcó ha dit...

Lo de Palometa és el que jo denuncie. Eixe meninfotisme que tenim tan arrelat els valencians/es. Es a dir, feu el que fa la majoria i si no us pareix bé, calleu la boca i au! Patètic! Que ni tan sols pugam dir la nostra. Jo podré votar o no a eixe xicot o un altre en funció de si m'agrada més o menys, però en el meu cas, que ni conec el xicot ni vaig veure el programa, ni el voré mai, no callaré de dir el que pense, malgrat agrade o no a certs personatges.
Llavors. Mireu el que vulgau, voteu el que vulgau però no em dieu que calle perquè no callaré.

Anònim ha dit...

A falcó: Primer que res dir-te que jo no soc cap 'personatge' com dius tu. Després jo no he dit mai que vullga fer callar a ningú i llig bé i voràs com jo pense igual que tu respecte al programa i respecte la cadena en qüestió.

Tercer: L'unic que volia fer vore, era precisament això que dius tu de que els valencians no defensem les notres arrels i bla bla bla... És a dir, que el que jo veig és que a la gent de Tavernes ens passa precisament aixo, que pareix que ens moleste que els nostres propis veïns tinguen èxit, els conegam o no els conegam.

Dit açò crec que queda clar que el que vull dir es que hi ha 'personantges' capaços d'entrar ací i demostrar la seua falta de solidaritat i a més tirar per terra als que vegem este tipus de programes siga solament en esta ocasió o cada vegada que en fan un paregut, tractant-nos de incultes i de 'passotes'.

Benvolgut amic, la guerra no es fa entrant en llocs com este a demostrar que eres un defensor de la teua terra de la teua llengua amparat amb l'anonimat que et dona un pseudònim.

PD: VOTA IVAN SÁNCHEZ!!!