L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de setembre del 2009

Reunió de l'alcalde amb la futura Associació Comerciants de la platja

Ahir, 29 de setembre, com estava previst, es va reunir l’alcalde amb l'Associació de Comerciants de la platja, que es constituirà legalment el pròxim dimarts, 6 d'octubre.
Per banda de l’ajuntament es van presentar l’alcalde, la responsable de turismo, i l'arquitecte municipal, señor Tormo. Els comerciants de la platja, que sumarien una trentena, van ser encapçalats per Carlos Giner, que va agrair la presència de les autoritats i el tècnic, i els va fer una sèria de preguntes sobre la fiscalitat i temes concrets de la platja, com: l'autobús, el metge, la farmàcia, la seguretat en hivern donat que a data d'avui no queda ningú per a vigilar una part del poble tant important. La reducció de places d'aparcament a la platja, oferin-les lluny d'on es troben els seus negocis i sempre han estat buides i la possibilitat d’un centre escoalr van ser altres punts.
Manolo Vidal va abordar el tema de les festes del poble, i va parlar del debat que hi havia obert – com no va dir on, suposem que será ací a La Cotorra i per tant ens lligen – i que ells podien dir la data que més els interessava, parlant-se inclús de fer festes a agost. Es va parlar de potenciar el festival Sete Sois Sete Luas, com un atractiu d'interés regional, que atraguera turismo i també fer un dia de festa important a la platja, donat que les activtats festives fetes ara no aporten el turisme que caldria esperar per a la plaja.
Es van parlar de temes com el preu de l'aigua, més cara a la platja i es donaren explicacions que era per la major dificultat en la conducció, i sobre el preu a pagar pel catasdre, molt més car a la plaja, i es quedava clar que l'ajuntament tenia interés en mantenir-lo per a obtener més diners.

El tema central van ser els quinze mesos que duraran les obres de l'avinguda i que pot paralitzar la platja al no haver un itinerari previst. I ací és on volen intervindre els comerciants perquè directament afectava els seus programes de treball. Es parlava de la necessitat de fer els col·lectors pluvials lligats a esta obra –esperem que no facen, si és que la fan, l’avinguda només sinó també els col·lectors ja que estarà oberta la via- i es va quedar en donar a l'associació copia del projecte i informar-los de totes les activitats que faria l'ajuntament a la platja per anunciar-les conjuntament amb els restaurants i immobiliaries en la seua propaganda particular.

L'alcalde, despres de tres hores de reunió, on va donar un SI com a resposta a totes les propostes, va dir que estava content d’haver trobats uns interlocturs vàlids en la platja en l'Associació de Comerciants de la platja.
Els presents van comentar que l’alcalde va estar “molt politic”, i que, tot i saber que l'ajuntament actualment no te un duro, esperaven que faça realitat les promeses. Alguns comentaris arreplegats indicaven que els comerciants consideren que no poden seguir sense un responsable de platja com ha passat fins ara i havien pensat fer fins i tot un dia de vaga i tancar per a fer-se notar.. ja que Tavernes i ells, tots ens juguen molt en la platja i no podem continuar igual.
El temps i llegir La Cotorra, que parlarà i parlarà i alguna cosa dirà més del tema, ens aclarirà si ha estat de màxima utilitat la tan esperada reunió. No cal dir que l’oposició ni convidada ni informada. Bé, sempre ens teniu a nosaltres.

1 comentari:

falcó ha dit...

A mi em sembla molt bé es dinamitze la platja per tal de revitalitzar-la i fer-la més atractiva als que ja estiuegen en ella i per als que puguen vindre en un futur. Ara bé, el que no m'agradaria tant és que la càrrega d'això recaiga sobre l'ajuntament, que a la fi som tots, i sols amb l'erari públic invertir a la platja per millorar-la, que és el que sembla es pretén. Per això, no em fie de la reunió que han mantés els empresaris de la platja amb els representants del govern local i dels compromisos que haja pogut adquirir l'ínclit alcalde de Tavernes al respecte, tot per la satisfacció que sembla han mostrat els empresaris en acabar-se la trobada, cosa que no em sorprendria ja que aquests personatges (els nostres desgovernants) són capaços de vendre l'ànima dels veïns -no la d'ells- al dimoni, per tal d'aconseguir vots.