L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 19 de setembre del 2009

La "broma" li pot costar a Tavernes vora el milió d'euros


El Tribunal Superior de Justicia de València ha fallat a favor de l’empresa Plegables Altur el recurs on s'oposava a la seua inclusió en la urbanització “El Vergeret”.
L’ajuntament va aprovar la urbanització “El Vergeret” sense fer cas a les raons de l’empresa que afirmava no havia de formr part en la nova urbanització perquè ja estava en terrenys urbans.
I això és el que ha reconegut ara el Tribunal Superior de Justicia de Valencia: li dóna la raó a l’empresaa i afirma que no tenia cap sentit sosmetre els seus terrenys a una actuació urbanística quan des del 1971 Plegables Altur comptava amb llicencia d’activitat i tenia tots els serveis urbanístics d'aigua, llum, clavegueram, enllumenat, telèfon, voreres i accessos.
O siga: els seus terrenys no haurien d’haver entrat en una nova urbanització, cosa a la qual la va obligar l’ajuntament quan va aprovar el Pla Vergeret.
En aquells temps, l’empresa va celebrar reunions amb l'anterior govern municipal del PP. Volia fer vore a l’anterior alcalde Eugenio Perez i al exregidor d’urbanisme, Antonio Bono, que si s'aprovava el Pla agafant terrenys de Plegables Altur s'estava fent una injusticia i una possible irregularitat. Fins i tot, van interposar un recurs contra la decisió del ple, que no va servir per a res. Segons ha sabut la Cotorra, l’empresa només demanava que li donaren un terreny on poder construir de nou l'empresa i continuar treballant. No va obtindre res de res.
Ara la “broma” o la “cabuderia” li pot costar a l’ajuntament “el pebre”: entre 180.000 i 240.000 euros que hauria de tornar de les quotes d’urbanització i a més , com reconeixe la sentencia, sobre els vora 740.000 euros de les indemnitzacions a l’empresa. Quasi un milió d'euros.
La Cotorra ha sabut que la sentència no tanca el problema judicial. Ens han informat que falten encara resolucions de recursos, i un afecta a la reclamacio d'una fanecada de terra que li van prendre a Plegables Altus en fer la urbanització del sector Vergeret.
L’ajuntament ja diu que recorrerà la sentencia al Suprem. Espera potser guanyar temps - ens diuen que la sentencia del tribunal de Valencia està molt clara i molt ben argumentada- i que siga un pròxim ajuntament el que pague els diners més les costes.
I si no hi ha diners, doncs ja podeu pensar que es pot fer: demanar a Aquagest el que queda del canon de l’aigua potable
El nostre govern municipal diu també que no, que la cosa no va amb ells, i el Levante-EMV recull unes manifestacions de l’alcalde, Manolo Vidal, on afirma que és una urbanitzacio executada per gestió indirecta i qui ha de pagar és l’agent urbanitzador: Pro Vergeret.
O siga, que per a l'alcalde, l'ajuntament no té res a vore amb el tema. I no ho comprenem: l’ajuntament aprova el pla parcial; decideix que sí, que la proposta és bona; aprova les altures, els jardins, la zona de la piscina, la reparcel·lació (ai, la reparcel·lació!!!!)... ¿ i ara resulta que no té cap responsabilitat?
Caldra recordar que l’agent urbanitzador no aprova res, sino que ho fa l’ajuntament. I suposem que l'ajuntament serà el responsable de vetlar que el procés siga legal.
No ho sabem... , però a la llarga a pagar-la el poble.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Normal que passen estes coses, en un gover tan inutil com el que tenim que espereu? s'hauria de fer un examen de CI abans de deixar presentarse algu a regidor o alcalde

Anònim ha dit...

Malgrat soc profana en matèria urbanística, entenc que per molta gestió indirecta, l'administració (en este cas l'ajuntament)es el responsable subsidiari.
De totes maneres, no m'entra en el cap que ara li donen la culpa a l'agent urbanitzador, si es l'ajuntament el que aprova el pla i per supost es l'ajuntament i sobre tot el nostres representants els que han de vetlar que tot estiga ajustat a llei, així que una vegada més s'em posa el pèl de punta de veure quina cuadrilla tenim de govern

Anònim ha dit...

Caldria saber quin interés tenia l'ajuntament per a què la fàbrica de plegables entrara en la urbanització.
¿Qui tenia terrenys en la zona?
A més del constructor que ha fet les obres ¿Qui es o són l'agent urbanitador Pro Vergeret?

Anònim ha dit...

Sap algú que diu exactament la sentència?

Anònim ha dit...

li done la enorabona al sr. Juan per aver cosegit guañar el pleit contra el ayuntament pero sabeu que mos costa a tot el poble que som el ayuntamen no als señors alcalde y consejals

falcó ha dit...

No sé si ho sabreu però la llei electoral diu que tots els càrrecs elegits han de presentar, abans de prendre possessió del càrrec, de tots els seus bens, comptes bancaris i ingressos professionals fins eixe moment per tal d'evitar, diu l'esmentada llei, l'enriquiment perosnal durant el temps que siguen al càrrec. Fins ahí tot bé, sols li manca a l'esmentada llei afegir-li que els càrrecs se n'haurien de fer responsables de totes aquelles decissions i/o ressolucions adoptades durant el seu mandat i que hauríen de fer front a les conseqüècies que se'n derivaren. Veurien com ningú es presentava a cap elecció o si així fora, les decisions són serien tan arbitràries i tan preses a la lleugera com sovint passa.
Si algún dia passa alguna cosa amb el diposit construit a la part més alta del poble, on es fa el tir a arrossegament (no sé com es diu la zona) segur que a l'alcalde que ho va permetre això no li passares de res. No hi ha dret!

Anònim ha dit...

Pues se ve que en este pueblo no funciona dicha ley pues puedes ver los resultados que tenemos
Ya que si te paras un poco y miras a ciertos concejales anteriores y de esta pues no les va tan mal la cosa pues para ellos no hay crisis y no hace falta poner nombres digo yo