L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de setembre del 2009

33é Aplec Excursionista a la Valldigna: simbiosi entre muntanyisme i cultura


Nota remesa per l'organització:

L’edició d’enguany tindrà lloc a La Valldigna i vol esdevindre un aparador cultural i etnològic de les comarques del sud. El raspall, la música, el foc, la dansa, la poesia i la pintura seran els protagonistes de la programació.
L’aplec d’enguany és el primer que se celebra a la comarca de la Safor. Els actes tindran lloc a Benifairó i Simat de la Valldigna entre els dies 4 i 8 de desembre i inclouen tot un seguit de xarrades amb la intervenció de diferents personalitas vingudes d'arreu.
Xavi Castillo, cantautors i grups de música valencians, bandes de música, colles de dimonis, castellers i grups de danses de la contornada han confirmat ja la seua participació en els actes d’inauguració i la cercavila que obrirà oficialment la trobada muntanyenca el dissabte 5 de desembre.
El divendres, dia 4, l’Auditori Municipal de Benifairó inaugurarà l’apartat cultural de l’aplec on hi ha prevista una exposció pictòrica i un espectacle de producció pròpia on la poesia serà el fil conductor. La cloenda està prevista al Portal Nou del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna el 8 de desembre.
Sergi Saladié, Enric Marco, Manuel Ardit, Josep Garcia, Ma. Isabel Escrivà, Enric Navarro, Joan F. Mateu, Carles Arnal o Roger Cremades són alguns dels ponents ja confirmats que ocuparan tribuna en les diferents xarrades.
La pilota valenciana també ocupa un lloc important amb la presència de figures destacades del triquet que ompliran d'esport autòcton els carrers de Simat, localitat que ha destacat al llarg de l'història per aportar figures rellevants a la pilota valenciana.

4 comentaris:

Pasqual ha dit...

S'hauria d'aclarir que el nom de l'activitat es Aplec Excursionista dels Països Catalans, per tal de no confondre amb altres activitats muntanyenques que s'organitzen al nostre territori.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens hem limitat a copiar tant el titular com la nota que ens enviaren.
No tenim problemes lingüístics ni dubtes de a quina comunitat cultural i lingüística pertanyem.

Pasqual ha dit...

Lingüística està clar, cultural ja no tant.

Sant Vicent Ferrer ha dit...

Totalment d'acord, Pasqual.
Ací ens passa com USA i Australia que no tenen res a vore culturalment amb el Regne Unit; o com Argentina, Mèxic, Boliva, Perú, etc, etc que tampoc ho tenen amb Espanya; o com Austria i Alemanya, per exemple.
Es que aquests catalans ens ho volen furtar tot!!!