L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 d’agost del 2009

Iberdrola duplica les línies d’alta tensió a la Valldigna.


La nostra comarca quedarà convertida en un gran corredor elèctric d’alta tensió quant Iberdrola acabe les obres. L’empresa ha demanat informe als ajuntaments davant la duplicació de les actuals línees de 132 kV que travessen la comarca. Un informe que, segons ens conten i confirmen, ni fu ni fa per a l’empresa perquè els ajuntaments poden dir el que vulguen, però sembla ser que ja està tot decidit. L’informe dels ajuntaments és un simple tràmit perquè l’empresa ja compta amb l’autorització de la Generalitat i, a més, no cal cap tipus d’impacte ambiental.
- La primera línia a duplicar és la que ve des d’Alzira i, després de travessar el Cambro, arribarà a la recent construïda subestació de Tavernes. Per a suportar la duplicació de cables, etc. les torres hauran de ser reforçades.
- El segon ramal a duplicar la potència serà la línia que travessa la zona sud de la Valldigna i anirà de la subestació de Tavernes a Gandia. En total, seran 4 línies de 120 KV les que uniran les dues ciutats. Això vol dir que aquella línea de 132 KV a la que molts vallers – el PP no- es van oposar, quedarà convertida en una super-línia en quatriplicar la potència inicial, cosa que faria complir els pitjors presagis de les associacions i entitats sobre realitat final del pas de l’alta tensió per la Valldigna.
Les torres ací no caldrà que es reforcen perquè ja es construïren amb eixa finalitat: aguantar el cablejat de 4 línies de 132 kv. De fet les torres instal•lades ho donaven a entendre.
I penar que ens van vendre la burra de què ens anaven a eliminar línies. Ens han eliminat algunes línies, i ens les han tornades per altres llocs multiplicades per quatre. Una línia de molt alta tensió per la Valldigna i molt especial en el terme valler, on va tota per l´aire. I per agrair-ho.... la majoria absoluta del PP a Tavernes!!!
I com que la cosa no acaba ací, ens contem que ja es treballa en la unió de Tavernes i la platja amb 6 línies de 20 KV que inicialment vindrien de la nova subestació. Una part del tram soterrat aniria per la rodona inacabada de la carretera a la platja, enfront de Las Cinco Hermanas, i segueix per l’antiga carretera. Aquests dies, es podia vore gent treballant en aquest tram.
I no oblidem que fa un mes es feien possibles obres d’enterrament de canonades de cables d’alta tensió pel la zona de Sequers, un fet del qual ens ferem ressó i que ningú no ha confirmat ni explicat l’objectiu de les obres.
La cosa està que entre moltes línies d’alta tensió, els olors a asfalt, el mur de l’autopista; la reserva de terrernys per a l’autovia Alzira-Tavernes.... estem ben aviats!!!
I males llengües parlen que els problemes de salut van a més a Tavernes.

4 comentaris:

Coordinadora Contra l'Alta Tensió de la Valldigna ha dit...

AV "La Valldigna" -Des de Tavernes confirmen que no descarten la convocatòria extraodinaria de la COORDINADORA CONTRA L'ALTA TENSIÓ DE LA VALLDIGNA, per tal de posicionar-se sobre els fets

Anònim ha dit...

A mi el que m'agradaria és que totes aquestes manifestacions i accions contra iberdrola i el PP després es traduiren a les urnes en vots.

Com pot ser que el PP continue guanyant totes les eleccions a Tavernes?

On estan tots els que es manifesten el dia de les eleccions?

Els números no quadren!!!

De res servix fer manifestacions si a l'hora de votar els manifestants no van o voten en contra del que s'han manifestat.

Diari de Prada / Molt Alta Tensió -El Col·lectiu d’Associacions No a la MAT de Catalunya Nord pregunta al conseller de Medi ambient i Habitatge de la Generalitat Catalana: Universitat Catalana d'Estiu -UCE ha dit...

Molt Alta Tensió

El Col·lectiu d’Associacions No a la MAT de Catalunya Nord va aprofitar la visita a Prada del conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, per fer-li preguntes arran del projecte d’interconnexió elèctrica de Molt Alta Tensió. El president del Col·lectiu, Laurent Belmas, que es va entrevistar amb el conseller, va criticar «la manca de transparència del Govern català»

FUCAT "Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió" ha dit...

El Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió -FUCAT- en el seu anàlisi estiuenc fa una dura càrrega després d'asabentar-se fa unes setmanes, des de La Ribera, de que el termini per al·legar a l'autovia s'acaba el 28 d'agost. L'escrit repasa el sainet del transvasament i l'anunci, ja esperat, de l'intenció d'Iberdrola de duplicar la potència de la MAT que travessa les comarques del sud. Finalment recorden que l'autoproclamat govern progressista simater ha d'enviar ja, una revisió del PGOU (Pla d'Ordenació Urbana), aprovada en Ple el passat 31 de juliol, que podria obrir la porta a un futur megaprojecte golfístic. Mentre des del PP de Tavernes és mantenen les intencions de reviscolar dos projectes de macrourbanització a la costa que també hi contemplen infraestructures de Golf.

"A tot aquell desgavell ens cal afegir el destrellatat i qüestionat Transvasament Xúquer Vinalopó que desquartera a hores d'ara les partides simateres de La Font d'Agost i Malet i mig terme del terme del poble veí de Barxeta, ja en La Costera, on la CUP ha desenvolupat un paper fonamental d'oposició política i mobilització social en les dues qüestions territorials", s'afirma des del fòrum.

La CUP de Barxeta, una de les tres candidatures populars oficialitzades al País Valencià, s'ha caracteritzat des dels seus inicis i origens per oposar-se, denunciar i publicitar el terratremol que sobre la natura impliquen les infraestructures que els ha tocat patir: l'alta tensió, el transvasse i l'amenaça constant de l'urbanisme salvatge.

Des de l'AV "La Valldigna" confirmaven a la redacció que no descarten una convocatòria urgent i extraodinaria de la Coordinadora Contr l'Alta Tensió de La Valldigna per tal de posicionar-se sobre els últims esdeveniments per tal d'analitzar la situació actual i establir un nou full de ruta.

http://fucat.bloc.cat