L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 d’agost del 2009

Més sobre les olors d'asfalt a Tavernes i la Valldigna

Redactat a partir de la nota remesa pel Bloc i noticies de la premsa

El Bloc va demanar al govern municipal del PP que informe a la CONSELLERIA DE SANITAT la situació actual de fortes olors sobre Tavernes procedents de la planta d’Asfaltos Chova i que intervinga per solucionar el problema. Al mateix temps, el Bloc demanava que els fets es posaren en coneixement de la Fiscalia Especial de Delictes Ecològics i s’esbrinarà si poden ser un delicte contra la salut pública.
El partit nacionalista considerava que ha d’actuar ràpidament per, tal com estableix el Decret 95/2009 de 10 de juliol de la Conselleria de Sanitat, Capitol 1, article 4, apartats 3 i 4, l’ajuntament de Tavernes passe a ser òrgan col•laborador del Sistema de Vigilància Sanitàira de riscos ambientals de la Comunitat Valenciana, suscrivint el més prompte possible el conveni de col•laboració com “L’ENTITAT VALENCIANA PER A L’ACCIÓ EN SALUT PUBLICA” (EVASP)
El Bloc recordava que, en anteriors plens, havia demanat solucions per a les fortes olors a asfalt que pateixen els veïns de Tavernes. L’empresa va admetre tindre problemes que va dir eren puntuals, però el temps s’ha encarregat de demostrar el contrari, perquè els dies amb forta olor han estat moltes la darrer setmana.
Davant els múltiples casos de càncers i altres problemes que pateixen els veïns de Tavernes, el Bloc va recordar que l’Associació de Veïns va demanar un estudi epidemiològic, però mai no s’ha dut a cap per banda de la Conselleria a pesar que en un primer moment se’ls va dir que es faria.

A la premsa llegim que l’alcalde, Manolo Vidal, va recordar que era un problema puntual i que el govern municipal del PP no anava a intervindre.
Manolo Vidal va respondre al Bloc que si volien, que ells acudiren a la Fiscalia perquè el PP no ho anava a fer.
Nosaltres recordem que és un problema general de la Valldigna: més de Tavernes quan bufa ponent i de Benifairó i Simat si ho fa de llevant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Entre uns i altres ens estan fent molt dificil viure al nostre poble. Entre l'alta tensió, la industria que no funciona i ens faltaba el "aroma" a asfalt tan agradable que ens obliga a tindre tancades les finestres, ara que fa tanta calor, i tirar de aire condicionat (despres ens queixem del que putja el rebut de llum).
Si els notres gobernants no es posen les piles la població de aquest poble anira poc a poc obrint els ulls, oblidant-se del sentiment de la terreta per a valorar un poc mes la nostra salut.
Per altra part, estaría be que que des de algún organisme oficial, ens donaren estadístiques de malalties de cancer de la nostra comarca desglosada per pobles, per a fer mes evident, si es que es pot, el que està pasant ací.
Si vegent el que es veu, serà veritat que Àfrica començaba al sur dels pirineus......

Anònim ha dit...

Es molt trist vore com el PP passa de la salut i el benestar dels vallers. No mourà ni un dia per evitar les males olors, igual que va fer amb l'alta tensió....

Unknown ha dit...

Em preocupa que jugen amb la nostra salut i em preocupa que siguen tan insconcients els nostres governants amb un tema tan sensible, em preocupa que no es faça cap informe tècnic al respecte. Perque he de creure el que diu la empresa? I perque el PP ho ha de creure sense comprobar-ho, val que només l'interessat (Asfaltos Chova) diga que solucionaran el problema? I per que deixen que existisca el problema.

Em pareix un cas prou més greu i deuria tindre més repercusió.

Em preocupa MOLTÍSSIM QUE EL GOVERN NO VULGA INTERVINDRE, en dona a pensar coses...

I sobretot em dona la sensació que no tots els veins som iguals, em dona la sensació que ASFALTOS CHOVA está més ben considerada.

Es més es vergonyós que s'apele a l'interés comunitari, quan fa no res varen presentar un ERE (i per cert al diari les provincies el Sr. Eduardo Chova va dir que no tenien previst despedir a ningú, açó quan ja l'havien presentat i ejecutat), per tant una MENTIDA I BEN GROSSA

I ara estos senyors pretenten que assentim sense preguntar a algo que ells diuen.

Els emplace a que si tenen solucionat el problema que ho facen públic amb un informe d'un tècnic imparcial.

I al senyor Alcalde, si em dona la seua paraula de que res pasa (també basat amb algún informe)

Costa ben poquet

Vos remitisc els dos articles de Les Provincies

A l'article on parla de les males olors les dos ultimes frases son de risa...,

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090618/safor/gobierno-autoriza-ampliacion-instalaciones-20090618.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090201/safor/asfaltos-chova-desvincula-despidos-20090201.html

Anònim ha dit...

Pareix mentira que encara estiga aquesta fafrica sumunistranmos tanta porqueria, sahauria de investigar que es el que pasa i que ixquera la merda que hia al seu voltant. Els valldignes anem morint de cancer per culpa dells.