L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.960
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 7.204

diumenge, 6 de juliol del 2025

Acabat el periode de nidificació del corriol camanegre, l'Ajuntament ha procedit a la neteja del tram de platja Plaça Safor-Xeraco

 

El corriol camanegre, catalogat com a vulnerable en el Catàleg Valencià d’Espècies de Fauna Amenaçada, té una de les zones de nidificació en el tram de la costa de Tavernes entre Plaça de la Safor (Padur) a Xeraco.  Aquesta zona està inclosa en un LIC (Lloc d’Importància Comunitària Europea), zona de gran valor mediambiental pels ecosistemes i la biodiversitat de fauna i flora que alberga, per tant la neteja mecanitzada i altres treballs de màquines està prohibida en el període de nidificació que acaba l’1 de juliol.  A més la norma  contempla establir entre el  15 de març fins al 30 de juny una franja de 15 metres des del peu de duna o 2 metres des de les tanques de protecció amb que Costes sol envoltar aquests llocs. 

 

Franja de protecció del corriol a la costa de Tavernes
 

 

 

El regidor de Serveis Públics, José Enrique Cuñat, de Compromís  ha recordat que "en base a aquesta normativa  que protegeix els nius del corriol camanegre, el treball de neteja ha de complir pautes ben estrictes fins el dia 1 de juliol". Per tant indicava que "ha estat després d'aquesta data, i al llarg de la setmana passada quan hem pogut començar els treballs de neteja de la platja més natural del nostre terme municipal que, com la resta de platja, va ser afectada per la gran acumulació de canyes i restes vegetals abocades pel Xúquer  a conseqüència de la DANA".



El regidor ha estat supervisant els treballs que ha fet la brigada municipal amb la col·laboració de la brigada agrària i les màquines de la Diputació de València. "Els treballs s'han efectuat de forma manual per a protegir les dunes, i una vegada amuntonades les restes pels operaris és quan han pogut actuar les màquines per retirar les restes". 

 

 

El regidor de Compromís ha remarcat que "l'Ajuntament coneixia i  era conscients de la imatge que oferia la platja natural, però estem obligats a respectar els terminis que marca la normativa mediambiental. Només ha estat possible, hem actuat de manera immediata per deixar la platja en condicions òptimes, amb un total respecte a l'entorn natural i la biodiversitat". 

Cuñat ha tingut paraules de lloança cap als operaris de la brigada municipal, no només per aquesta tasca sinó per la que desenvolupen diàriament en favor de la ciutadania i de la mantinença del nostre municipi.