L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.553
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 35.258

dimecres, 1 de maig del 2013

Més de 10 dies cremant gas a Sagunt: Les nefastes polítiques energètiques del Govern espanyol –primer PSOE i ara PP- obliguen a aquesta mesura per la baixa de demanda

La torxa de la regasificadora de Sagunt ha cremat amb gran intensitat durant més de 10 dies (del 16 al 28 d’abril) a causa de la baixa demanda de gas. Per altra banda, s'obliga a cremar carbó i es mantenen obertes les centrals nuclears que obliguen a parar centenars d'aerogeneradors i impedeixen l'entrada dels cicles combinats en el mercat.

 La sobrecapacitat del sistema elèctric i la falta de perspectiva dels successius governs del PSOE i PP situa a l’Estat espanyol "en la senda del malbaratament energètic, econòmic i la insostenibilitat", segons Ecologistes en Acció.

La crema de gas en torxa es realitza quan la demanda de gas cau per davall d'un cert nivell, el necessari per a mantenir el procés de regasificació, per la qual "cosa el gas que no es pot injectar per a usar en el mercat s'ha de cremar directament en la planta".

La utilització del cicle combinat en la planta de Sagunt en el 2011 va ser sobre el 40% de la seua disponibilitat, mentre que en el conjunt de les centrals de cicle combinat en l'Estat la utilització mitjana va ser del 25%, cosa que "les converteix en una inversió ruïnosa", segon l’organització ecologista, que diu “el sistema energètic ha d'apostar necessàriament per l'estalvi i l'eficiència. L'energia més barata és la que no es consumeix”.

També ha d'apostar per "la integració cada vegada major de les energies renovables, autòctones i sostenibles a curt, mitjà i llarg termini. Qualsevol altra font d'energia ens situa en la continuïtat d'un sistema amb una visió de curt termini, contaminant i altament dependent de l'exterior”.

El grup ecologista considera que ha arribat l’hora de fer una auditoria del sistema elèctric, que es prenga el control social i democràtic d'un sistema energètic en mans d'un grapat d'empreses i es reforme per avançar cap a un sistema de futur, sense emissions, i sense costos ocults que les empreses repercuteixen en la societat per a benefici propi.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em semblen molt bé les lleis dels mercats, però crec qui ha de controlar-lo havien de ser els polítics. No es podria posar alguna claúsula a estes multinacionals perque no es desperdiciara tanta matèria prima? Amb la greu crisi que estem patint açò és inaudit.
Quan tornaran els polítics a tindre el control del sistema. Serà perque els ha anat millor, venent-se a les directrius del sistema econòmic? Després ens venen amb excuses i dient que tots els polítics són iguals.
Tots no, però dels que estan manant sí, tots. Sino mireu a l'ex-president del govern català d'ERC com no ha renunciat només amb 51 anys a la prejubilació milionaria i de per vida.
Dels que encara no han manat primer, votem-los i que tinguen l'opció i després esperem a vore, sols queda confiar amb la bona voluntat de la especie humana. O en la Revolució.