El Grup Scout Valldigna amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes organitza aquesta primera Escola de Nadal dirigida a tots els centres escolars de la ciutat, públics i concertats, i a xiquets de primer a cinqué de primària.
La inscripció en l’Escoleta serà entre els dies 19 al 22 de desembre, en horari de 17:30 a 18:30 hores en la seu del Grup Scout Valldigna, carrer de Sant Josep número 69 de Tavernes de la Valldigna. L’Escoleta es realitzarà del 26 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener, en horari de 9:30 hores a 13:30 hores, tant en la Casa Scout com en el pati del Col·legi Patronat.
El dia 23 de desembre tindrà lloc una reunió informativa en el menjador del Patronat amb els pares dels xiquets participants. L’Escoleta de Nadal oferirà tallers amb material de reciclatge per a conscienciar els xiquets de la importància de mantenir el medi ambient, a més de jocs tradicionals cooperatius i repàs d’assignatures i matèria docent, deures, etc.
Els xiquets faran excursions al Clot de la Font i una visita al Betlem animat de la galeria Chàbix. Serà la primera vegada que el Grup Scout Valldigna realitze una iniciativa d’estes característiques.
Altres activitats del Grup Scout Valldigna
El pròxim dissabte dia 17 de desembre a les 16:30h, el Grup Scout Valldigna cantarà nadales per als avis en les residències Solimar i Jaume II, on duran la llum de Betlem, la flama que des de la ciutat de Betlem recorre tot el món passant de mà en mà.
A les 18:30 h tindrà lloc la imposició de mocadorets als nou membres del grup i a les 19:00 hores serà la missa de la llum de Betlem en l’església de Sant Josep. En eixa cerimònia es distribuirà la llum a totes les parròquies de la Valldigna i als fidels que vulguen recollir-la.
El dia 18, a les 11:30h, i també a l’església de Sant Josep, el Cor de Cambra Quinzedemarç cantarà la missa de l’arribada de la llum de Betlem. En acabar, tindrà lloc el concert de Nadal en la mateixa parròquia.
Ja de la vesprada, el Cor de Cambra Quinzedenmarç i la Coral Marinyén participaran, junt amb la resta de cors de la Comunitat Valenciana, en Nadal al Carrer, activitat organitzada per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana. Serà en el nucli antic de la ciutat de València.
En acabant, tots els cors participants interpretaran conjuntament tres nadales des de la plaça de la Mare de Déu.
-
26 comentaris:
Espere que per al grup Scout no es tinga cap tracte de favor, ja que és una entitat sense ànim de lucre i el que s'ofereix en principi és un servei que dona llocs de treball. Si la colaboració és en diners que ho diga l'Ajuntament, doncs hi ha altres empreses de Tavernes que ofereixen el mateix servei. El normal és que els scouts donen de alta d'activitat els seus locals i a la SS els seus monitors, i no reberen diners de l'Ajuntament, com tampoc en reben altres empreses per a activitats culturals i/o de oci.
De tot tenim que parlar xe, per què fins ara, no crec que cap empresa (que no se quina empresa ho fa al poble) haja oferit aquesta activitat.
I mira, que jo no tinc que vore amb els scouts, ni amb als júniors, ni amb les cases que els donen cobertura, és a dir amb l'església, però em pareix una incíativa plausible
Jo tampoc se de cap empresa que done aquest servei. Es una bona iniciativa, i es tindrien que fer mes coses con estes, perque per sort o per desgracia, els pares i mares hem de treballar, i hem d'anar endorsant als xiquets a familiars quan fan vacances escolars. Açó crec que tindrá éxit.
Per a l'anònim del principi, quantes empreses hi ha a Tavernes que donen el mateix servei eixos dies?
La llista es enorme, no?
Jajajaja
I tranquil, tot es com dius tu, "normal",diners no se'n reben. Ara em pregunte jo, en aquestes coses, en anys anteriors, sempre ha segut com aquest anònim diu..."normal"?
Permeteu llançar el dubte igual com ha fet el primer comentarista.
Tot tipus d'actes d'esta mena siguen benvinguts, els faca qui els faca.
Ni els monitors dels Scouts estan donats de alta en la ss, ni cobren ni un puto duro. La gent que esta en els Scouts està treballant de manera VOLUNTARIA I GRATUITA per donar un servici a la societat i un millor oci a la ciutat de Tavernes. Però de la mateixa manera que faran l'escoleta també fan reunions i jocs per els xiquets tots els dissabte i que també es fan jocs per als menuts alguns dumenges. fem la neteja de costes , participen en un fum d'activitats a cost zero, millor dit, pagant les de la seua butxaca. En quant als llocs de treball, sols dir te que el moviment scout porta segles treballant per la societat a cost zero, de manera VOLUNTARIA I GRATUITA. Axi que macho rectifica la teua postura i demana perdó, que hi han persones que ens sentim ofeses en el teu comentari.
Lamentem profundament alguns comentaris però pensem cal publicar-los perquè la societat vallera se n'adone d'alguns fets i circumstàncies i que sempre hi ha gent que vol traure punxa en negatiu de tot.
Tota la tasca que féu i heu fet té el nostre reconeixement i sempre l'ha tinguda de tot Tavernes.
Seria encara més lamentable si aquests comentaris negatius, i que recordem mai no havíem tingut ací en anys anteriors en parlar de la vostra tasca, foren perquè ara és un altre govern qui hi col·labora. No pensem que la gent siga tan mesquina però, ja no saps què pensar.
Al pas que anem, d'ací poc fins i tot potser demanen la SS, els contractes... a tota la gent que col·labora en tasques benèfiques i d'ajuda en tantes entitats i ONGs com hi ha a la població.
Lamentable.
Primer anòmim torna a explicar, per a qui no ho haja entés bé:
- Per als anònims de les 7:40, 10:12 i 12:51, ja, ja, ja no hi ha cap empresa ... Ahí và: Itaca des de fa ja prou anys, ara al Vergeret front el Murciano; Juanjo Tradicions, al costat del Trolec, hui ja n'hi ha publicitat per tot el poble... en voleu més?
-Per a l'anònim "scout" de les 14:29, crec que no m'he ficat amb els scouts ni en la seua feina, ni haveu de sentir-vos ofesos en cap moment ni jo demanar perdó. I no l'he de demanar perque sols dubtava que el grup scout jugue amb avantatge respecte altres empreses per la colaboració de l'Ajuntament i per que aquelles paguen impostos, altes de locals, assegurances, facturen i paguen seguretats socials. De l'Ajuntament es sap que els han fet el màrketing (premsa i cartelleria), i en no tractar-se de cap tracte de favor no tinc res a dir (simplement ho dubtava, repasseu el 1er missatge).
Però de l'altra part no m'hen desdic, i ara contestan-te a tú cotorra, deuries tindre més en compte les lleis (que també fan els vostres amics els polítics) i no banalitzar-les, fent mofa dels contractes, altes en seguretat socials i altres tonteries per a vosaltres. Una cosa és amagar feina com a "col·laboració" com a voluntariat. No saps que la gent que TREBALLA en les ONG's està donada d'alta com qualsevol altre treballador? Es o no una feina ocupar-se de xiquets de 9'30 a 1'30 durant 15 dies? Jo crec que sí, i a més a més qualificada. I en un local que no tinga l'alta d'activitats, que li passe algo a un xiquet i voras tú la que li cau, per molt debades i sense ànim de lucre que siguen les activitats. Jo no jutge la bona fé del Scouts ni de l'Ajuntament, sols dubtava d'un tracte de favor que ara sé que no es tal, i d'altra banda els requisits legals que ha de complir qualsevol grup, associació o empresa que realitze un treball per a la societat. Sols demane igualtat entre tots, no vullc comparar els scouts amb certes ONG's i fundacions de dubtoses intencions, però per a això tindrem que demanar-los que ho facen tot correctament.
I per saber-ho, només cal demanar-li pareixer a un entés en dret laboral, i després opinar el que puga ser LAMENTABLE.
Del que feien altres governs sobre aquest tema, va ser zero, i per tant no opine, opine de ara que si s'ha fet, i crec que no ho faig negativament. Sols dubte que es faça correctament, i si açò pica algú, que es rasque.
I per finalitzar, dir-te cotorra que no hi han empreses de dretes ni obrers d'esquerres, sols de bons i roins, i n'hi han als dos costats, per si vols asociar-me a cap partit ni ideologia. Com hauràs pogut vore, no soc del PP. No veus lo bé que he escrit en la nostra llengua?
Alguna falteta se t'ha escapat. I no són de teclejar, que d'eixes tots en fem.
per a tindre el mitjà no està mal, no?
Jo es que no tinc el superior com tú. Ja em donaràs classes (com a voluntariat, per supost...)
No està mal"ament". Jo "és" que tampoc tinc el superior. I per descomptat (no "supost") que de voluntariat res de res. Voluntari a una paella.
Ja sé que "és" sols duu accent quan es refereix al verb ser o ésser. I en el "per supost" m'he deixat la "a", per fer "per suposat", com calia.
Tampoc està tan mal"ament", mestre.
Per ser empresari, sols dir te que estas un poc equivocat. En una associació sense ànim de lucre sols pagen i estan donats de alta aquelles persones que treballen per a la associació, es a dir, aquells casos on els factors dependència, alienitat i retribució estan presents. En aquest cas, ni estan presents ni estaran, ja que el factor retribució no apareix per ningun costat. En quant a la ofensa, Si, els esscouts estem ofessos, perquè has posat en evidència en bon fer del l'escoltisme i això no ha passat mai en este poble i per suposat que no teu pense consentir, i si tens COLLONS VENS I MEU DIUS A LA CARA.
en quant a la resta, si dubtes del ajuntament o de les lleis clavat amb els polítics que les fan, però no amb les persones que les complim i si, efectivament els Scouts les complim, ja que no hi ha que donar de alta a ningun monitor, ja que no realitzen una relació laboral ni rebem cap prestació per això, sols el recolzament d'una CORPORACIÓ MUNICIPAL QUE SEMPRE ELS HA RECOLZAT. Esperem les teues disculpes per posar en entredit el nom d'una associació que desde fa segles treballa per el bé, i esperem que així siga. Si vols guerra amb els polítics agafa la però no amb nosaltres.
No sóc mestre de res i de ningú, però sembla que amb tu em toca ésser-ho.
"Per suposat" i "per supost" són calcs del castellà, per tant incorrectes. Es poden canviar amb: per descomptat, evidentment i és clar, per exemple.
De res, alumne.
Per a l'anònim "scout" de les 2:36:
No veig en qué estic dubtant del bon fer dels scouts, simplement (i ho torne a dir)dubte de que montar una escoleta dirigida a no membres de l'associació puga entendres com a voluntariat i no com a feina. I com no soc abogat, però tampoc m'haveu rebatut amb idees, m'ho he buscat i ho posse ací:
Normativa estatal. Ley 6/1996, de 15 de enero, del Voluntariado.
Artículo 3. Concepto de voluntariado.
3.3. La actividad de voluntariado no podrá en ningún caso sustituir al trabajo retribuido.
Normativa autonòmica. Ley 4/2001, de 19 de junio, del Voluntariado en la Comunidad Valenciana.
Artículo 4. Principios de actuación.
4.2. La acción voluntaria, en ningún caso puede ser sustitutoria del trabajo remunerado que realizan quienes profesionalmente se dedican a la acción social o cívica.
O siga, que no és prou ser altruista i no cobrar, sino vore si esteu substituint llocs de treball que oferten altres empreses, si no és així que m'ho diga un abogat laboral.
Si fer-te el favor de dir-vos que mireu bé la part legal de la vostra activitat, és ofendre't, és problema teu.
D'altra banda, dones per suposat que soc empresari i que no soc dona (per lo dels collons), si ja saps qui soc, em busques i parlem, no tinc cap inconvenient. Ni amb tú, ni amb els polítics, amb els quals tampoc tinc res.
I repetisc, no pose en dubte l'honor de ningú, pèr tant no crec que vé al cas demanar cap disculpa. Si de cas de part vostra, pel tò, les paraules i les mentides amb que tergiverseu el que vinc dient.
Per a l'anònim "mestre" de les 4:01
Vocabulari Francesc Ferrer Pastor:
supuesto,ta(cast.): adj. suposat//m. supòsit.
Diccionari de la Llengua Catalana-Institut d'estudis catalans:
suposar v.tr. Algú, admetre com a cert o real (allò que imagina com a tal).
Si existeix "suposat" no pot existir "per suposat"?
paciència amb mí, no soc jove ni de lletres.
Jo soc participativa dels scouts, també pense que hi ha gent de tots tipus ja que si hi han altres empreses no pasa res la cotorra simplement diu que el agrupapent escolta també ho fà i al ser la primera vegada ho ha publicat per a que els pares i mares que els interesen estiguen sabedors.
Jo pense que els xiquets estan de vances i toca estar a casa però si no es pot no es pot....
Sóc l'anònim "mestre" sense ésser-ho. Ara m'he trobat sembla un alumne.
M'estàs donant la raó. Fixa't el que copies del diccionari:
supuesto,ta(cast.): adj. suposat//m. supòsit.
O SIGA: Ús D'ADJECTIU
Es pot usar com adjectiu: exemples: un suposat dubte, una suposada errada o una suposada estafa.
Però tu vols que s'use amb la preposicío per amb funció adverbial en l'expressió "per suposat" "per supost" i això és incorrecte.
Coses de la llengua. Ja veus, coses rares com passa "baix".
Tu pots dir: t'he fet un preu baix (adjectiu), però no pots dir: tres graus baix zero (preposició) que hauria de ser tres graus sota (o davall) zero.
Ara ja seriosament. Ací tens alguna cosa que et pot interessar.
http://www.edu.gva.es/polin/docs/voc_barbar.pdf
Per cert, diu que "per supost" és incorrecte i ho substitueix per les expressions que jo et posava.
Salutacions.
en primer lloc, aquesta entitat associativa està inscrita en el Registre Nacional d'Associacions del Ministeri de l'Interior, sent-li aplicable a aquest efecte la Llei 6/1996, de 15 de gener, del Voluntariat, la qual estableix en el seu article 3 el següent:
1.- A l'efecte de la present Llei, s'entén per voluntariat el conjunt d'activitats
d'interès general, desenvolupades per persones físiques, sempre que les mateixes no es realitzen en virtut d'una relació laboral, funcionarial, mercantil o qualsevol altra retribuïda i reunisca els següents requisits:
a) Que tinguen caràcter altruista i solidari.
b) Que la seua realització siga lliure, sense que tinguen la seua causa en una obligació personal o deure jurídic.
c) Que es duguen a terme sense contraprestació econòmica, sense perjudici del dret al reemborsament de les despeses que l'acompliment de l'activitat voluntària ocasione.
d) Que es desenvolupen a través d'organitzacions privades o públiques i conformement a programes o projectes concrets.
2.- Queden excloses les actuacions voluntàries aïllades, esporàdiques o prestades al marge d'organitzacions públiques o privades sense ànim de lucre, executades per raons familiars, d'amistat o bon veïnatge.
3.- L'activitat de voluntariat no podrà en cap cas substituir al treball. així doncs,les relacions entre les ONG i les persones col·laboradores de les mateixes, és a dir, voluntàries, poden ser, principalment, de treball voluntari o treball retribuït.
per tant, s'ha d'establir clarament quin tipus de treball volem no és sempre fàcil i les conseqüències poden ser molt importants (retribucions, indemnitzacions, desocupació, cotitzacions, etc.) tant per al treballador o la treballadora com per a l'entitat associativa, la qual cosa si no s'utilitza una certesa en aquestes relacions jurídiques pot ser font de conflictes jurídics, però sempre per part dems membres/ treballadors amb l'associació, no amb terceres entitats.
En aquest sentit, ha de tenir-se en compte que el treball retribuït està regulat fonamentalment en l'Estatut dels Treballadors i, en general, en la legislació laboral. En aquest cas es parla de contracte de treball i relació laboral entre les dues parts, el treballador i l'empresari. En la relació laboral, les normes protegeixen al treballador per considerar-ho la part feble del contracte. L'Estatut exclou de l'àmbit del treball retribuït a “els treballs realitzats a títol d'amistat, benevolència o bon veïnatge”.
Per la seua banda, el treball voluntari està regulat en les lleis del voluntariat, estant vigent, en l'actualitat, una Llei Estatal del Voluntariat i altres lleis autonòmiques. L'estatal s'aplica en els casos en què no existeix una llei autonòmica com en el cas objecte de consulta. En aquest cas, les lleis defineixen els drets, deures i obligacions de la persona voluntària i de l'ONG
La Llei estatal del *volunariado estableix que el treball voluntari no podrà en cap cas substituir al treball retribuït i que el treball voluntari ha de ser altruista, solidari, lliure, sense retribució, i realitzat a través d'organitzacions públiques o privades en projectes o programes concrets, no sent sempre fàcil saber quan un treball és retribuït o voluntari, la qual cosa obliga al fet que es deuen tenir en compte aquestes cauteles en els treballs voluntaris:
-Existència d'un compromís de vinculació del voluntariat social. La signatura d'un compromís on es definisquen els drets i obligacions de les persones voluntàries i l'ONG indica, en principi, que la relació és de treball voluntari.
ES CONTINUACIÓ DE L'ANTERIOR.........
La persona treballadora voluntària no ha de percebre cap retribució encara que se li poden compensar les despeses en què incórrega en la realització del treball voluntari, per exemple despeses de transport. Qualsevol retribució que no aquest relacionada directament amb una despesa es pot interpretar com que el treball és retribuït i no voluntari.
En quan a la durada, la col·laboració entre la persona voluntària i l'ONG és l'activitat quasi exclusiva del voluntari i li ocupa una durada similar a una jornada de treball s'interpreta com a indici de treball retribuït, especialment si es manté al llarg de molt temps.
Tipus de col·laboració. Si el treball és retribuït durant un període retribuït i voluntari durant altres períodes, realitzant les mateixes tasques en tots dos períodes, s'interpreta que el treball ha sigut sempre retribuït.
Quede a la vostra sencera disposició per a qualsevol dubte sobre aquesta consulta jurídica o una altra d'índole similar.
Atentament
JMS
Per a l´´ultim anònim, gràcies per aclarir-m'ho. "Per descomptat" (je, je,je) que et done la raó. És d'agrair que et rebaten les coses argumentant-les. De totes maneres no he estat tan mal alumne quan he fet tan sols dues errades de 386 paraules, no?
Que tot siga això...
Soc l'anònim de les 3:34.
Aclarir que, evidentment aquell missatge anava amb intenció per a l'anònim "mestre" de les 19:21. Al dir "l'últim", es veu que després s'ha inserit altre que estaria enviat però no publicat. De totes maneres, gràcies també a l'anònim JMS, per aclarir-nos el tema amb argumentacions de trellat.
Espere que l'anònim "scout nyerviós" i la cotorra et tracten millor que a mí.
Per la meua part, està tot dit, cadascú que faça el que crega ha de fer.
En confiança, en tenies més. Però això no té ara importància el que val i cal és el treball continuat i constant per millorar. Eixe és el camí per dignificar la nostra llengua:conrear-la, estudiar-la, emprar-la i que no siga com aquell que l'usava "només en la intimitat".
Disculpa'm si en algun moment he semblat pedant amb els aclariments.
Hola, soc JMS. es que no cap tot el comentari junt, i el tornaré a escriure en tres missatges consecutius, per tal de poder-se visualitzar:
Benvolguts amics: en relació amb la consulta establida, passe a informar-te el següent: en primer lloc, la vostra entitat associativa està inscrita en el Registre Nacional d'Associacions del Ministeri de l'Interior, sent-li aplicable a aquest efecte la Llei 6/1996, de 15 de gener, del Voluntariat, la qual estableix en el seu article 3 el següent:
1.- A l'efecte de la present Llei, s'entén per voluntariat el conjunt d'activitats d'interès general, desenvolupades per persones físiques, sempre que les mateixes no es realitzen en virtut d'una relació laboral, funcionarial, mercantil o qualsevol altra retribuïda i reunisca els següents requisits:
a) Que tinguen caràcter altruista i solidari.
b) Que la seua realització siga lliure, sense que tinguen la seua causa en una obligació personal o deure jurídic.
c) Que es duguen a terme sense contraprestació econòmica, sense perjudici del dret al reemborsament de les despeses que l'acompliment de l'activitat voluntària ocasione.
d) Que es desenvolupen a través d'organitzacions privades o públiques i conformement a programes o projectes concrets.
2.- Queden excloses les actuacions voluntàries aïllades, esporàdiques o prestades al marge d'organitzacions públiques o privades sense ànim de lucre, executades per raons familiars, d'amistat o bon veïnatge.
3.- L'activitat de voluntariat no podrà en cap cas substituir al treball, per tant, les relacions entre les ONG i les persones col•laboradores de les mateixes, és a dir, voluntàries, poden ser, principalment, de treball voluntari o treball retribuït.
Així doncs, s’ha d'establir clarament quin tipus de treball volem no és sempre fàcil i les conseqüències poden ser molt importants (retribucions, indemnitzacions, desocupació, cotitzacions, etc.) tant per al treballador o la treballadora com per a l'entitat associativa, la qual cosa si no s'utilitza una certesa en aquestes relacions jurídiques pot ser font de conflictes jurídics entre els diferents treballadors de l'empresa, però mai, com s'ha dit, contra terceres empreses, tal com va establir el TSJ en la sentència de novembre de 2010. (no puc tenir 3 treballadors voluntaris i altres tres realitzant el mateix treball però cobrant, L'activitat de voluntariat no podrà en cap cas substituir al treball.
missatge 1/3
En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que el treball retribuït està regulat fonamentalment en l'Estatut dels Treballadors i, en general, en la legislació laboral. En aquest cas es parla de contracte de treball i relació laboral entre les dues parts, el treballador i l'empresari. En la relació laboral, les normes protegeixen al treballador per considerar-ho la part feble del contracte. L'Estatut exclou de l'àmbit del treball retribuït a “els treballs realitzats a títol d'amistat, benevolència o bon veïnatge”.
Per la seua banda, el treball voluntari està regulat en les lleis del voluntariat, estant vigent, en l'actualitat, una Llei Estatal del Voluntariat i altres lleis autonòmiques. En aquest cas, les lleis defineixen els drets, deures i obligacions de la persona voluntària i de l'ONG
La Llei autonòmica del voluntariat, estableix que el treball voluntari no podrà en cap cas substituir al treball retribuït i que el treball voluntari ha de ser altruista, solidari, lliure, sense retribució, i realitzat a través d'organitzacions públiques o privades en projectes o programes concrets, no sent sempre fàcil saber quan un treball és retribuït o voluntari, la qual cosa obliga al fet que es deuen tenir en compte aquestes cauteles en els treballs voluntaris:
Existència d'un compromís de vinculació del voluntariat social. La signatura d'un compromís on es definisquen els drets i obligacions de les persones voluntàries i l'ONG indica, en principi, que la relació és de treball voluntari.
missatge 2/3
La persona treballadora voluntària no ha de percebre cap retribució encara que se li poden compensar les despeses en què incórrega en la realització del treball voluntari, per exemple despeses de transport. Qualsevol retribució que no aquest relacionada directament amb una despesa es pot interpretar com que el treball és retribuït i no voluntari.
En quan a la durada, la col·laboració entre la persona voluntària i l'ONG és l'activitat quasi exclusiva del voluntari i li ocupa una durada similar a una jornada de treball s'interpreta com a indici de treball retribuït, especialment si es manté al llarg de molt temps.
Tipus de col·laboració. Si el treball és retribuït durant un període retribuït i voluntari durant altres períodes, realitzant les mateixes tasques en tots dos períodes, s'interpreta que el treball ha sigut sempre retribuït.
Quede a la vostra sencera disposició per a qualsevol dubte sobre aquesta consulta jurídica o una altra d'índole similar.
Atentament
JMS
missatge 3/3
Publica un comentari a l'entrada