El desastre de les entitats financeres valencianes amb els successius governs del PP ha tingut la cirereta del pastís amb la intervenció del Banc de València feta pel Banc d’Espanya.
Primer va saldar Bancaixa, lliurant-la a la creació d'una Bankia dirigida per la cúpula de Caja Madrid, després va ser el frustrat lliurament de la CAM a un altre SIP de manera que la caixa alacantina acabava intervinguda pel Banc d'Espanya. Ara ha estat el Banc de València. Tot un fet fet històric que apunta a la pèrdua definitiva de totes les grans entitats amb llaços valencians en un horitzó molt proper. Tot amb governs del PP.
“Era una situació de la qual, desgraciadament, érem coneixedors" exposava el president de la Generalitat, Alberto Fabra. No obstant açò, als ciutadans se'ls va privar de la notícia en època electoral i es va saber quan ja no calia cap filtració i quan a petició del consell d'administració, el Banc d'Espanya intervenia el Banc de València, i en substituïa els administradors pels ja famosos operaris del FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària).
Era la noticia del dia: la caiguda en desgràcia d'una nova entitat financera valenciana després de quatre legislatures consecutives del Partit Popular al capdavant del govern valencià.
El Consell Valencià davant això només insistia en la independència d'una entitat que no podem oblidar dirigia l'expresident de la Generalitat pel PP José Luis Olivas; que l’any passat va prestar tres milions d'euros a l'expresident balear del PP Juame Matas per a pagar la seua fiança; o que es va embarcar al costat de Bancaja en el préstecs de diversos centenars de milions d'euros al València CF, que els deu, després de l'intent de politització del club pel PP.
El Banc de València es convertia d'esta manera en el primer banc nacionalitzat i la primera entitat cotitzada en borsa que passa per una intervenció del FROB. Una situació que, com ahir ja apuntava fins i tot el mateix president Fabra, passarà segurament per l'absorció del banc per una altra entitat.
I no cal dir que òbviament de fora les nostres terres, perquè ja no en queda cap de pes valenciana. Els successius governs del PP valencià, com denunciava l’oposició, són culpables de la situació.
A resultes de tota esta situació, Olivas ha presentat la seua dimissió com a vicepresident executiu de Bankia i vicepresident de Banco Financiero y de Ahorro (BFA), que controla la part que té Bankia en el Banc de València. Això Olivas si manté el seu càrrec en Bancaixa i també el sou i els beneficis corresponents.
La caiguda del Banc de Valencia ha deixat clar que el pes de l'antiga entitat valenciana (Bancaixa) en el nou banc Bankia, controlat per Rodrigo Rato i l'entorn estatal del PP, és totalment nul.
Compromís acusa al PP i al PSOE de permetre la pèrdua del sistema financer valencià
El portaveu de Compromís, Enric Morera, assenyalava en roda de prensa que “la intervenció d’una de les entitats financeres històriques del País Valencià és una prova més de com el saqueig per part dels responsables polítics i l’aposta per un model econòmic especulatiu ha acabat arrasant l’economia productiva valenciana i ens ha portat, entre altres conseqüències, a la pèrdua del nostre sistema financer”.
“Un model econòmic improductiu basat en què quatre delinqüents puguen beneficiar-se d’informació privilegiada per a guanyar diners fent PAIS i altres negocis és el que ens ha portat a esta situació de fracàs” indicava Morera.
El síndic de Compromís afirmava que “ha sigut la direcció política el que les han portat al seu fracàs. Ens preguntem perquè el PP i el PSOE han permès en només un any la pèrdua del nostre sistema financer. La tercera entitat bancària de l’estat Bancaixa i la quarta la CAM s’han perdut en mans d’uns incompetents i ara tenim la intervenció del Banc de València, que entre altres perversions de la gestió del senyor Olivas va avalar la fiança de Jaume Matas per la seua imputació del cas Palma Arena”.
“El senyor Alberto Fabra ¿pot eixir i dir alguna cosa?. Si ell va aplaudir al senyor Camps mentre es produïa el saqueig de les nostres entitats financeres, va aplaudir quan Bancaixa va ser absorbida per Caja Madrid. Ha sigut una pèrdua del nostre sistema financer en tota regla per culpa d’uns governants incompetents. Açò no es pot consentir i des de Compromís seguirem denunciant des de totes les instàncies possibles esta hecatombe gravíssima que està patint l’economia valenciana per no tindre entitats financeres lligades al territori” concloia Enric Morera.
- Segons la premsa i la nota de premsa de Compromís
-
4 comentaris:
Suscribixc punt per punt l'article i afixic, una vegada nacionalitzats, perqué no els mantenen així i tindrìem una banca pública que ajudara als subhastats, als que están a punt de perdre sa casa, al xicotet empresari, comerciant o profesional, al que está en concurs d'acreditors peró la seua empresa es viable, perque no ha cobrat, a vegades del mateix estat, autonomía o ajuntament, etc.?
amb el PP en el govern no ens caura eixa breva.
Tal com cantava Raimón... "Hem d'eixir al carrer junts, molts, quan mes millor, si no volem perder-ho tot!!". I si va de pas, fer com diuen al colectiu d'Endavant ... de manera poc legal. O ja posat, disfresar-nos de Robin Hood i fer com ell fea, per que no podem oblidar q a aquestos mangantes, el han elegit entre fascinerosos i ignorants. Igual ha arribat l'hora d'anar a per ells!!! Començant per llevar-los la careta i dir-los a la cara.. LLADRES!!!
Es pot resumir en unes soles sigles: PP. Aquest és el llegat de l'espoli perpetrat pel PP i tots aquells que els segueixen.
La darrera eixida que li queda al País Valencià és l'independencia, l'altre és l'assimilació als espanyols i acabar sent una extremadura II.
El Psoe i EU també estaven al orgen de govern de les dues entitats, no oblideu.
Publica un comentari a l'entrada