L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Te'n recordes? Una proposta de l'octubre del 2000

El poble que oblida la seua història la torna a repetir

El Bloc va proposar una moció en el ple d’octubre del 2000 per iniciar una reflexió i debat ciutadà sobre el model de les festes del poble, mitjançant reunions on totes les entitats i estaments foren escoltats. Al mateix temps, demanaven un canvi de les dates i una adaptació del model de festes a la societat actual.
La proposta es va presentar com a moció – res de prec i preguntes- i els valencianistes recordaven que les festes del poble no són només cosa d’un partit encara que tinga la majoria absoluta ( igual es pot dir ara, després de 9 anys) i és la societat qui havia de fixar el model de les seues festes.
El Bloc afirmava en la moció que el model que se seguía (era l’any 2000) estava caducat i no atreia a ningú per molt que el PP volguera fer creure que les festes són magnifiques. (O siga, una cosa com passa ara després de 9 anys, com enguany).
I com va acabar la cosa? El senyor alcalde d’aleshores va encomanar a la regidora responsable de festes establir una serie de reunions per estudiar, considerar, vore…. etc, etc, el tema. (No us sona que s'ha dit alguna cosa així enguany?) i….
Això, res de res, tot igual després de 9 anys.

4 comentaris:

foratser ha dit...

Els ciutadans, en aquest cas, no podem esperar que les sol·lucions i iniciatives vinguen dels governants locals, (ja ens han demostrat massa la seua incapacitat i inoperància per a fer res de bo): Si la regidora de Festes d'aleshores era una inepta i el regidor de Festes actual és tres quarts del mateix, no podem quedar-nos de braços creuats a esperar tornen le festes i tot siga igual. Hem de prendre la iniciativa la societat civil. Els ciutadans i ciutadanes de Tavernes som els que hem de proposar el què volem perquè, com dieu en la mateixa crònica: -un partit determinat de l'oposició va elevar una moció per canviar el model de festes i el partit en el poder es va girar d'espatlles-. Anem a veure si són capços els governants de donar-nos l'espatlla als ciutadans si presentem una proposta elaborada per tots els sectors socials.
Cal encoratjar-nos i demostrar-los que som vius i que en un moment determinat ens podem unir, veus de diferents ideologies, de diferents sexes i edats, diferents estatus socials, etc..
No deixem que passe el temps!

falcó ha dit...

Xe! Foraster, ja et trobava a faltar. Ben vingut de nou al blog de La Cotorra de la Vall.
Jo pense com tu. Cal que fem alguna cosa per canviar el model de festes, el que veig un poc complicat és convocar la reunió.

Anònim ha dit...

no es podrien recollir signatures de la gent del poble i presentar-les a l'ajuntament per que es donen compter de que la gent del poble es la que vol el canvi i apartir deixe moment ver una votacio local i realment s'expresara la veu del poble

foraster ha dit...

Em sembla molt bé la proposta d'anònim Cotorra. Com aqueixa, caldria que els companys del bloc anaren enviant-no-se'n més.