L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Te’n recordes? Era l’octubre del 2001


El poble que oblida la seua història la torna a repetir.

L’area d’urbanisme de l’ajuntament anunciava que sis empreses havien presentat ofertes per a urbanitzar el sector 17, popularment conegut com a “Marenys 2A”. Les empreses eren CALVIGA, del grup LUBASA; URBASSA; GESTIMED, ACTURA del Grup Bancaixa; Programas Urbanísticos Integrados i Promociones Industriales Mafort,.
El PP, a través de l’area d’urbanisme, manifestava la seua satisfació davant la gran quantitat d’empreses interessades i afirmava que s’adjudicaria prompte el Pla Parcial perquè es desenvolupara la urbanització ràpidament. També indicava que la presentació de sis ofertes urbanitzadores permetria a l’ajuntament a seleccionar la millor proposta quan a disseny urbanístic i preu d’execució.
El disseny havia de contemplar obligatòriament el vial perimetral, la cessió de terrenys a l’ajuntament per construir un hotel i zones d’espais verds i equipament, entre els quals era obligari un mercat.
Han passat huit any. Algú sap alguna cosa del sector 17? Eren temps de vaques gordes i es va perdre una bona oportunitat de desenvolupar el sector i crear riquesa per a Tavernes.

23 comentaris:

Carles Estruch ha dit...

Deixem de construir tant i més neteja del Mareny... Estaria bé crear un parc natural i fomentar altre tipus diferent de turisme al relacionat amb l'esfalt

Anònim ha dit...

Hei, Cotorra, a mi esta història em sona repetida ara amb el PAI.
I al final, com digueu, tot seran fums i promeses de grans projectes per enganxar el personal i que els voten.
I damunt hi ha gent que s'ho creu tot. Si ja ho diu Rus:portare el mar a Xàtiva i els socarrats s'ho han cregut.

foraster ha dit...

Hola, estimats/es contertulians/es o companys/es de caminada a aquesta Cotorra de la Vall. Després d'uns dies torne a ser amb vosaltres.
Abans de posar-me a escriure aquest comentari, he fet un repàs per tot el que s'ha publicat a aquest blog (els temes més actuals com els que ja hi són a la reserva) i els comentaris vessats per tots vosaltres, per a tots els gustos; més o menys bons, però tots amb la millor de les voluntats, espere.
Dit això i centrant-me amb el tema que ens ocupa, em sorprén molt que des de la Cotorra de la Vall es critique el fet de que un procés urbanitzador s'ature per les raons que siga. Al final sembla que la funció adoctrinadora dels mandataris està fent feina perquè la gran majoria dels ciutadans només pensa amb la rajola com a única activitat econòmica o laboral a la nostra terra.
Per això, compartisc plenament el comentari del company Estruch. No construim tant i preservem el poc que ens queda encara de la nostra terra.

foraster ha dit...

Per cert, s'he m'havia oblidat. Vosaltres mateixos, des de la Cotorra de la Vall, heu criticat (prèviament a aquesta informació) el fet de l'abocament i la brutícia acumulada al riu Vaca i en altres articles també s'heu fet ressò de brutícia acumulada, etc.
Caldria llavors que els responsables polítics se n'ocupen més per la neteja del nostre entorn, com bé diu el company Estruch, tan malmés a hores d'ara.

Rappel ha dit...

Quan són les pròximes eleccions? al 2011?
Podríem fer una "porra" sobre quin serà el mes en que ixiran els bulos.
Titular del Levante-EMV Ed. Safor. Octubre 2010 "El PAI vuelve con más fuerza que nunca. Ante las primeras muestras de recuperación económica el alcalde vallero ha informado que dos empresas (oh!! dos empresas) están fuertemente interesadas en retomar el proyecto. Éstas sin embargo han puesto como condicionante que siga el gobierno actual para poder cumplir las condiciones pactadas (com l´"Ecclestone" amb dos collons!)".. i després FUM.. res de res. NOTHING.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic foraster:
Crec que ha quedat sempre ben clar en aquestes pàginesquin és el punt de vista i posicionament de la gent de La Cotorra respecte a processos urbanitzadors salvatges i depredadors del territori (pot vosté llegir ací PAI Bancaixa si vol).
Mai no hem estat en contra de l'ampliació natural de la platja i de l'inici dels seus sectors. I el sector 17 és un sector d'ampliació de la platja. Que com els altres (12-13-6-15...) sembla ser que tardarà a iniciar-se.
I ens sembla molt fort que de manera "subtil" deixe entrevore que el missatge adoctrinador dels nostres mandataris també ens afecta a la gent de La Cotorra i només pensem en la rajola.
Nosaltres també compartim el pensament del nostre amic Estruch, però volem el desenvolupament sostenible per a Tavernes, on té perfecta cabuda els sectors de la platja APROVATS EN EL PGOU DE TAVERNES i no el PAI Bancaixa.
Aclarit açò, donem per acabada i tancada la nostra intervenció en aquest aspecte de la noticia.

foraster ha dit...

Estimats companys de la Cotorra. Si se n'adoneu, la "coleteta" final del text en qüestió, no deixa lloc a dubtes sobre el que us deia al meu comentari anterior i que reproduesc textualment: "Eren temps de vaques gordes i es va perdre una bona oportunitat de desenvolupar el sector i -crear riquesa per a Tavernes-" (a Tavernes no, a uns pocs).
Si això no es pensar en clau de rajola i que l'economia local quedaria salvada per la construcció o sols depén dels projectes urbanístics, jo no entenc res de res. Una altra cosa hauria estat dir que amb l'execució del sector en qüestió, i la resta de sectors del PGOU aprovat, la platja de Tavernes hauria registrat un especial desenvolupament o quelcom semblant i això hauria eclipsat la gran mentida del PAI.
De tota manera pasem fulla.

Carles Estruch ha dit...

Perdona Cotorra, però no entenc això de desenvolupament sostenible amb això dels "sectors de la platja APROVATS EN EL PGOU DE TAVERNES". La idea d'aquesta mena de projectes és seguir construir perquè algun dia ens quedem sense litoral... Realment hi ha tanta demanda en la compra de pisos? Quina necessitat hi ha que la gent compre tant? Es tractaria d'una urbanització de segones residències? Si és així, com mantenir-se si la gran part de l'any la platja resta prou buida?
Crec que no estaria gens malament fer un passeig pels marenys, observar els seus paisatges, les dunes de la platja, els antics horts, les sèquies, els caminals i podríem descobrir la riquesa amagada sobre la merda que encara es pot observar... Torne a dir-ho, tal com ho reafirma el company foraster, que si no som nosaltres els que valorem el nostre entorn natural i donem exemple, a la llarga ens quedarem sense res...

sargantana ha dit...

anem a vore, la platja ha d'anar creixient poc a poc, de acuerdo en les necessitats que hi hagen.això és creixement sostenible.
no voldreu q d'ací 50 anys la plaja estiga igual!!!

foraster ha dit...

No vull que estiga igual que ara, comapany Sargantana, perquè voldria dir això que anem molt malament, però si que vull i desitge una programació urbanística en funció de les necessitats i desenvolupament real de cada mloment, no construir per construir perquè això, ja sabeu a què en aboca. I això i molt més és el que vol dir desenvolupament sostenible.

foraster ha dit...

Per cert. Veig que ja no heu tornat a parlar-ne de les festes del poble. Es clar, el temps cura les ferides i com ja han passat unes setmanes, ara està tot molt lluny. Sols ens enrecordenm de Santa Bàrbera quan trona. L'any vinent, quan s'aprorana les festes, durant i després, tornarem a parlar-ne i criticar-ho tot sense haver fet res per millorar-ho.
Si no recorde malamament, ja vaig proposar fer una reunió ciutadana convocada mijançant aquest blog o altres mitjans, per exemple el cotxe de megafonia, en la que haurien d'estar representades també totes les associacions socials i culturals locals.
Vinga! Posem-nos a la feina i no parlem tant. Jo seré present i aportaré tot el que puga per millorar les nostres festes i que realment siguen unes festes per a tots i participatives. No juguem a polítics i ho fem tot de boqueta.

LLuís ha dit...

Com quedem, foraster, vols o no vols rajola? Això que dius de créixer segons les necessitats crec que es planteja en els sectors aprovats en el PGOU, al cap i a la fi el PGOU és una planificació per a un futur de 10-15 anys (l'actual és de finals del 2004)i després se sol revisar. I per aci anava el que deia La Cotorra.
I queda clar que no s'han de fer tots els que contempla el PGOU, sino anar fent segons les necessitats de Tavernes.

Urbanisme de consens ha dit...

Un debat sobre l'urbanisme fet a partir de la noticia es i pot ser interessant, pero hem d'entendre que en l'urbanisme tot esta inventat, i la formula es claretat, informació, i participació, per tant ací es on entra l'urbanisme de consens amb la població, quan més ampla millor, quan més motivada en el debat millor.
Fins ara, el gran problema que hem tingut a Tavernes ha estat el negoci front a l'urbanisme. No oblidem que, i puc donar dades, per una fanecada a Tavernes han arribat a guanyar 150 milions de pessetes després de comprar-li-la al propietari per deu milions amb un prestec a Bancaixa al 2% per pagar el preu de la terra.Avise, no es a la platja.
I es ací on esta el problema de l'urbanisme. Quan una empresa passa a ser i representar els interessos de tot el municipi, i deixa als mateixos ciutadans, que haurien de estar defesos per els concejals, en una part privada sense armes per entrar en aquesta batalla quan els altres les tenen totes de bestreta. I deixem de desenvolupar els projectes ja acordats al plenari,
Ara bé, cal urbanitzar i bé, amb el respecte que es mereix el medi ambient, es la forma de salvar parts naturals de la nostra platja. Atenció, com ha demostrat el valencià encarregat del medi i turisme de California, moltes vegades la preservació de cert territori sense urbanitzar son reserves per als destructors interessats per quan ells tinguen eixa majoria per a ejeccutar el seu mal anoment urbanisme, seria construcció: un urbanisme sense cap tipus de consens.
Això es el que ha ocorregut a Tavernes, que es precisament el que ha produit el crak del 2008, i tan mal estem passant-ho. Només falta a vore que ens costara als veïns haver construit malament com el cas de Plegables Altur, i altres que no tenen la seua notorietat.
L'urbanista deixa el territori per a que el cosntructor puga construir, i això es el hauriem de voler tots i totes, igualtat i defensa de la llei. Desenvolupar l'acordat a nivell urbà.

Per tant la noticia només deia això, que s'ha fet en eixe lloc, perquè parlen tant i fan tant poc a nivell urbanistic. La contestació esta clara els interessos economics aliens del meu poble em manen en un altre lloc. Així al menys ho entenc jo. Urbanisme de consens, des de l'inici dels proyecte, des d'abans de ratllar un pla, amb la gent implicada, Perdoneu!

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem deixat el tema de les festes, però pensem que són altres (el govern municipal) i en un altre fòrum on ara s'han de dur totes les coses i idees que ací es van dir: l'ajuntament i la Comissió Informativa de Festes.

Teníem preparat un altre "Te'n recordes" per a d'ací uns dies (però el posem ja), perquè recordeu que va passar ara fa anys en un tema semblant. Perquè la història de la polèmica de festes i les dates no ve d'ara... simplement, no s'ha abordat mai.

foraster ha dit...

No es tracta de voler o no la rajola. Cada cosa al seu nivell i en la seua mesura perquè les farterades no porten res de bo. Jo, company, Lluís, ni estic en contra ni a favor de la rajola ni de res. Estic en contra de l'especulació, de l'urbanisme incontrolat, desmesurat i depredador que sols beneficia uns pocs. Jo vull créixer i progressar en la mesura de les meues possibilitats i necessitats: si no puc comprar-me un pis més gran i un cotxe de gran gamma, un iot per navegar per la mar i viure de renda sense treballar i anarme'n de viatge pel món, tot alhora, no ho faré i aniré, a poc a poc, fent i progressant, perquè això també és progrés encara que no és del meu gust i no aspire a això.
Doncs, quede clar no estic contra res ben fet i que siga productiu, si no per a mi, per als que m'envolten. Jo no he dit que el PGOU es desenvolupara tot d'una (cosa també impossible) ni un sector rere l'altre, no. Això no ho he dit. El que he dit és que si cal desenvolupar un sector determinat, després d'avaluar les necessitats i consensuar les viabilitats i demanda del mercat, els responsable de fer-ho executen la part del Pla General d'Ordenació Urbana aprovat què estimen convenient i adequada als informes tècnics dels diferents estaments i organismes implicats.
Una cosa semblant a la que ens diu el comentari "urbanisme de consens", encara que ho fa d'una manera magistral, al meu parer.

LLuís ha dit...

Jo crec, company Lluís, que en el fondo tots, inclosa La Cotorra, estem dient el mateix i pensem i volem el mateix, encara que ho expressem diferent i amb matisacions diverses. Normal quan cada u és d'una mare.
I a tot això: qui li posa el cascavell al gat? Perquè tal com està muntada la paradeta, només es canviarà eixa tendència amb un nou govern municipal. I m'espante quan pense que tant el PP com el PSOE estan a favor del PAI.

Anònim ha dit...

vosaltres cregueu que al preu que estan LAS NARANJAS DE TAVERNES, que son i podrien ser les millors del mon,un llaurador de la marina esta calfanse el cap avui per un desarrollament sostenible, en quant ell a sigut el primer en aguantar i no construir cap xalet fins ara, que es lo que pot pensar ara un llaurador tot cremat de la gent que esta encontra del pai???
aço:NO AL PAI DEFENSEM EL NOSTRE XALET DE LA MARINA.

Anònim ha dit...

A banda de si està a favor o no del PAI, hauria de pensar i dir amb sinceritat si veu alguna possibilitat que es faça. I si vol seguir enganyat i que l'enganyen allà ell.
Jo estic a favor de que tot Canal 9 siga en valencià, però encara que ho defensaré a tope, en el fons sè que estic demanant un impossible, tal com estan les coses.
Igual que el PAI, IMPOSSIBLE tal com estan les coses. I que continuen.

Urbanisme de consens ha dit...

Crec que amb les persones que han participat podriem arribar a tindre un urbanisme saludable a Tavernes. A les proves em remetesc. Com tindre uns pressupostos participatius, com ho te una capital com Albacete. Pero no ens enganyem nosaltres. Els del PP i els del Pesoe, pensen que som menors d'edat per a poder decidir. Si els socialistes admiteixen la participació es per pur interes. M'explique: perque algu els espitja, i eixe sens dubte son els moviments ciudatans, tipus Associació de Veins, bona feina la de Maria Lluisa, o mire l'historic del moviment revindicatiu a Tavernes, o be els moviments locals o nacionalistes. Inclús el mateix Zapatero, esta exercint de factotum, de pope, de presidencialista en tot el que concerneix al govern espanyol. Ell necessita secretaris que executen el que ell ha aprés a Europa o al món. Em recorda a Aznar quan es va comprar una gavardina dos talles més a Europa, i ningú es va atrevir a dir-li que li estava gran.
Tots els presidents a la segona legislatura necessiten com l'emperador que anava nu que el diguen que van vestits. I això tan sencill dificulta la participació en la politica. La frase "Jo ja se el que he de fer."
I ací la gran mentida de la politica real. On estan les comissions participatives? Sols en la Cotorra, que ens permet com he dit, discutir entre nosaltres per arribar a un urbanisme saludable

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic "urbanisme de consens" i tots els que hi participeu en el blog:
Només recordar-vos que fa quasi vuit anys que no s'ha convocat cap comissió ciutadana(el nom és Consell Assessor)per poder saber que opinen els nostres conciutadans dels temes que afecten la ciutat: alta tensió, PAI, modificació del PGOU, la platja, les festes, etc.
Us aconselle que llegiu els Programes Electorals perquè sabeu que diu cada partit al respecte.
Allò de "donde dije digo, digo Diego"...

I quant a la nostra missió? Hem intentat obrir un espai on tots digueu la vostra des del respecte i amb el más ample sentit de la pluralitat.
Si això s'aconsegueix és gràcies a tots vosaltres.

foraster ha dit...

Si, companys de la Cotorra de la Vall. Segur que als progames electorals dels partits diran això i moltes coses més que després no es posen en pràctica o no s'executen. Això sembla formar part del guió polític.
Mireu. Jo sóc de fora i no tinc cap possessió a Tavernes però la família de la meua dona, que són d'ací, tampoc tenen terres al terme valler. Un cunyat meu, que el seu sobre té terres que es troben dins de la superfície que abraçava el famós PAI de la Mar les va deixar perdre (fins i tot va arrancar els arbres) esperant alguna oferta interessant i ingressar uns diners que, ni en 50 anys produint taronges, hauria tret. Després d'assistir a un míting del Bloc en la passada campanya, a la Casa de la Cultura, vaig rebre la suficient informació per a entendre que allò que es proposava al PAI era una fita quasi que impossible i així li ho vaig fer arribar al meu cunyat. Ell em va dir que estava totalment convençut que això si que és faria igual que el sogre.
Sabeu quin partit va votar ell i la família de la seua dona? Crec que no cal dir-ho.
Contra això. uè podem fer noslatres o els altres partits?

Lluís ha dit...

No és l'únic cas. Encara hui hi ha gent convençudísssssima que el PAI es farà.
I no cal que li expliques la LRU, la LRAIM (invent)o la jota, o que li digues que la cosa està en el Parlament Europeu. O que li intentes convéncer de la impossibilitat d'un parc tecnològic...
El PAI es farà! és la resposta i és que davant la possibilitat de guanyar diners i diners ¿Qui no és vol creure el conte de la lletera?
Espere que convences als teu cunyat i sogre i almenys, que canvien de vot i siga no al Pai.

foraster ha dit...

Si em donen conversa sobre el tema, depenent l'estat d'ànim que tinguen, no tindré cap inconvenient en aportar-los tota la informació que puga tenir sobre el PAI, encara que considere que ells, com a part interessada i afectada, en sabran més que jo. Probablement els remitisca als mítings en campanya perquè no hi ha cap altra manera de poder escoltar el que diuen els partits que no governen a Tavernes, ja que la ràdio és "la voz de su amo" i la premsa comarcal, pitjor.
Pel meu compte, tinc molt clar que no introduiré eixe tema en cap conversa ja que no tinc gana de discutir ni d'enfadar-me. Ni sóc polític ni em dedique a la política de manera activa, encara que, com faran la majoria de ciutadans amb dos dits de front, em preocupe per saber què fan els polítics en general i en especial els del partit al que li he prestat el meu vot per a quatre anys, des de la meua total independència. Vull comptar amb la major informació possible per poder tenir una opnió més assenyada i així, quan em donen de nou l'oportunitat de votar i decidir a qui li preste el meu vot, fer-ho en conciència i convençut de què el que he fet ha estat el millor.