L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Més sobre pressupost, Aquagest i l'invent de la taxa de descompte

El ple d’anit, dia 5, va aprovar la proposta d’avançament del cànon de la concessió del servei de cicle hidràulic per part de l’empresa concessionària, Aquagest Levante SA.
Cal recordar que el pressupost Afegeix una imatgedel 2009, es va poder quadrar gràcies a que es va considerar com a ingressos, eixa “aportació extraordinària” d’Aquagest, com podeu consultar a:

Ara va i resulta que, el govern municipal del PP no disposava oficialment l’aprovament d’eixe avançament. La petició a l’empresa, segons és va dir en el ple, es va efectuar el passat 11 de setembre. O siga, es van aprovar els pressupostos comptant amb uns diners que no estaven sol·licitats ni aprovats oficialment per l’empresa. I si Aquagest se n’haguera tornat arrere?
El bo i millor és que també el PP va dir que l’ajuntament no pagaria interessos per eixos 2 milions d’euros avançats. I efectivament, l’ajuntament no pagarà interessos però si que pagarà la TAXA DE DESCOMPTE.
I que és això?, potser es pregunteu. Ens expliquen que l’avançament dels 2 milions d’euros del canon entre els anys 2012 i 2024 (que realment és com un préstec a l’ajuntament) generen els normals interessos.
L’ajuntament ha de tornar el capital de 2 milions més els interessos en quotes anuals, vaja com fa tot el món. Però ací el que s’ha fet es calcular eixos interessos i llevar-los dels diners que l’empresa ha d’entregar a l’ajuntament. O siga, que l’empresa no avançarà 2 milions d’euros sinó menys en restar la Taxa de Descompte, que té un valor més o menys com els interessos.
En eixes condicions, i com va subratllar el regidor del PSOE, Santosjuanes, la rendibilitat que trau l’empresa dels 2 milions “del favor” és superior a que si els invertirà en Bonus de l’Estat. El socialista va fer propostes econòmiques sobre com s’hauria pogut portar el tema, a la qual cosa l’alcalde va dir llàstima que eixes solucions no les sabera en aprovar els pressupostos, quan es gestava l’operació Aquagest.
No som qui nosaltres, però caldrà recordar-li al senyor alcalde que els milers i milers d’euros que ens costa el seu sou i els dels regidors alliberats del seu partit, els paguem perquè gestionen l’ajuntament. I que busquen el millor, i tècnics en tenen. La responsabilitat del pressupost no és de l’oposició, sinó del govern.
Però ací ho tenia ben fàcil: pague-li el mateix al regidor socialista i que gestione el pressupost! Potser ens aniria millor...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que dejen de cobrar los concejales lo que estan cobrando para poder hacer cosas en el pueblo, Amparo, Rivis y Luisa y mientras tanto proveedores sin dinero y trabajadores sin los medios adecuados. Y LO DIGO EN CASTELLANO PARA QUE TODOS SE ENTEREN. LOS DE AQUÍ Y LOS DE FUERA.

falcó ha dit...

Ei! Anònim o anònima, sembla que t'oblides de l'alcalde que cobra molt més que els regidors que dius. També podria deixar de cobrar un poc, al menys durant el temps que dure la crisi, encara que siga al llarg de més de dos anys o tres que durarà aquesta situació.

Peter Griffin ha dit...

El problema d'aquest Ajuntament, es que técnics, "Haberlos, hailos" un altra cosa es que els politics els facen cas. Qui pot creure que tot un tresorer o un interventor no adverteix al màxim responsable de l'Ajuntament, que es l'Alcalde que hi ha un problema de endeutament o de la seua gestió no es la més adequada. Jo personalment crec que no, que els ho hauran dit, però segurament no els hauran fet cas,
Tal volta m'enganye, però per a això son funcionaris, per a donar-li canya al politic i fer que les coses es facen ben fetes i arreglo a llei, vullguen o no vullguen, i no puguen tindre represalies per part dels politics.

rabosa ha dit...

Pues Peter Griffin, tens raó no se recorda un pressupost on la interventora haja informat favorablement. sempre informa en contra. de la mateixa manera q va informar en contra del Plan de saneamiento.
y per cert! q els sueldos dels alliberats estan tots per damunt de lo q recomana la federació de municipis!

falcó ha dit...

A Peter Griffin.
Per si no has llegit el comentari que faig en una altra notícia, la de lesobres de pistes esportives a la platja, et recomane la llegesques i després, si vols i creus adient, la comentes.
Gràcies!