L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 23 d’abril del 2009

Conservar el patrimoni arquitectònic... per a què??


Enderrocar el Braç Treballador és esborrar un vestigi de memòria històrica. Amb unes hores de màquina pesant, hem desfet anys de la nostra historia recent, hem destruit el record de l’esforç de molts treballadors i treballadores per un món millor i més just. Ara, a la vista de les estructures de ferro entre els enderrocs es fa difícil creure l'estat de ruïna, però sempre és més barat enderrocar i construir de nou que rehabilitar un edifici antic.
I aquest serà segurament el final del poc patrimoni arquitectònic que ens queda.
L'enderrocament potser será el final de la Casa de les Indalecies del Carrer Sant Agustí, de la casa on estava la botiga de Vicente Pérez o del molí fariner del Cami del Pla, cada dia en més mal estat i amb més sostre caigut.
I encara sort que la Regidoría d’Obres de fa unes quantes legislatures es va entossudir en conservar la façana de l’Ajuntament en contra del que opinava el PP. ¡¡Sort que aleshores la regidoría no la duia el PP, sinó el Bloc!!
L'edifici del Braç Treballador ha acabat així per deixadesa del nostre govern municipal, que ha deixat pasar molts anys sense cap projecte de rehabilitació de l'edifici. Almenys hagueren pogut fer aquelles obres de manteniment que anunciaren a càrrec i execució de l’Escola Taller.
I per deixadesa passen després coses com aquell barranquet que ningú coneixia i per culpa el qual es van endarrerir uns anys les obres de l'Institut. O aquella cosa extranya de que el nivell freàtic estiga tan alt ¡¡AL COSTAT DEL RIU!!, i que endarrereix les obres de la piscina municipal. O que a la vora del riu es cree una urbanització nova i no haja quedat espai per a la ronda de circumval•lació.

12 comentaris:

Joan ha dit...

Que manera de traure a passejar el plumero!!!

Sigui imparcial perfavor, o directament pose l'escut del seu partit polític favorit a la capçalera del blog.

Vosté no és la cotorra de la Vall, vosté és la cotorra del Bloc de la Vall...

Vicent ha dit...

Cotorra, comentaris com el del tal Joan demostren que estàs en el bon camí.
I dir-te que t'has quedat curta, perquè no has recordat el Prado de les Tomaques o la casa on el mestre Ramis donava classe al Carrer Convent ni tampoc has dit que el PP volia també enderrocar el que ja hi havia fet de la Casa de la Cultura i, mira per on, va ser el Bloc qui no va estar d'acord i es va comprometre a desfer l'embolic, cosa que va fer. I això ho vaig viure de primera mà a l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Cotorra es nota massa que parles pel Bloc. Em pareix perfecte que ens informes del que passa al poble i en la majoria de temes estic d'acord amb tu però a vegades semblas que fas campanya política i no eres imparcial. Hi ha alguns temes que estas molt equivocada pel que et conten els membres del Bloc.

Anònim ha dit...

Estic totalment en desacord amb Joan i amb l'anònim de dalt.
Açò és un blog del PP disfressat i tot el que es parla i es diu és del PP.
Ausades que ho tenen bé els peperos, entre el Levante i Las Provincias, fent-li propaganda i ací també parlant del PP.
I ens haveu posat uns quants comunicats enviats pel Bloc, perquè? Segur que per dissimular perquè es veu clarament que sou del PP i només parleu del PP.
Allò de que parlen de mi siga bé o mal es fa realitat en este blog.
I com que no hi ha obligació de llegir-lo, demane el boicot a La Cotorra per pepera.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Molts dels temes que desenrotllem són idees o suggeriments dels lectors enviats al nostre correu
lacotorradelavall@gmail.com

Aquest mateix tema no és original de la gent de La Cotorra. No tenim per costum preguntar l'afiliació política dels nostres comunicants. Si ens envieu alguna cosa que està bé la publiquem i si ho fa un partit polític diem que és un comunicat i ho deixem clar.
Tot el demes són ganes de traure la llengua al sol, com es diu a Tavernes.

Carles Estruch ha dit...

Tota la vida igual al nostre poble... No hi ha polític que valga un duro. No vull ser negatiu, però no puc pensar d'altra manera. És veritat que el partit popular no fa res en aquest aspecte... però i la resta de partits amb altre patrimoni arquitectònic? Han fet alguna cosa? RES. Què va passar amb el CAPITOLI? Després de que la família Pastor l'oferís a l'ajuntament d'aquella època (PSPV o EUPV), aquests van preferir que aquest gran teatre i cinema passés a mans de MERCADONA... i no cal parlar del casino de ROSALEDA...

El Molí, ja fa molts anys que s'hauria d'haver restaurat... I de fet, quan jo encara vivia al poble (fa 10 anys) hi havia un cartell amb intencions per part de l'ajuntament de restaurar-lo, però al cap d'un poc temps va desaparéixer.

Jo crec que en aquest poble es tendeix a esborrar la memòria dels nostres avantpassats, tant en el patrimoni arquitectònic, com en altres temes com són els esdeveniments socials... Però no depèn sols dels polítics. I els vallers?, eixen a manifestar-se massívament per aquests aspectes? Dóna molt a parlar....

Enfi, endavant amb el vostre diari, Ja era hora que a La Vall de Tavernes hi hagués un diari que valga realment la pena!!

Anònim ha dit...

No es tracta de parlar si eres del PP, del Bloc o del PSOE, es tracta de fer les coses positives pal nostre poble, a mí que Camps li regalen uns tratges me la sua, es lo que menys li han regalat, a mí lo que m'interesa es que per eixemple els ex-alcaldes estiguen col.locats, hi ha un d'esquerres total que té una bona casa als sequers, si perque quan ell estava eren sequers, ell i uns quants mes de l'ajuntament conseguiren una terreta, per no parlar el d'Iberdrola, que té alla les 30 fanecades al PAI i no sabem on collons treballa ara, a Iberdrola? per no parlar de manolito, el caçador caçado que compra fanecades al PAI, jo tinc igual qui guanye les eleccions, lo que no entenc es que estiga hui en dia el PP mirant els individus que estàn en la llista, lamentable, jo lo que vull es que tingam més zones verdes al poble, que tingam columpis de sobra a on puguen anar els xiquets, que no tinga que anar mirant a terra per no xafar caguerades de gossos, els municipals deuen de denunciar aixó i no els cotxes que estiguen en carga i descarga 2 minuts, deixem-se de coses que ja han passat lamentablement com el Prado, el llavaor i tantes coses i parlem d'ara, que si continuem així tant sols vorem bancs plens pels estalvis dels ex-alcaldes

Anònim ha dit...

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009042500_19_582099__Comunitat-Valenciana-joven-planta-ante-constructora-Ulibarri-para-pague-jefes

estes son les empreses que contruixen a tavernes. esta es la del institut, vinculades al pp i que no paguem. pero aon estan els diners? pregunteliu al senyor de la pancarta

Anònim ha dit...

Este poble sempre ha tingun fama de deixar que passen les coses i no protestar formalment. No hi han cines, l'autobus de l'estació mai va a l'hora,etc. La gent renega pero no fa res. Aixi es Tavernes.

Anònim ha dit...

Molt be, pero la vall, no es de tavernes.

Anònim ha dit...

La Razon, Las Provincias, La Cope, ABC i Radio Valldigna són del PP i en cap moment posen l'anagrama del PP.
Igual passa amb el PSOE i el Grupo Prisa, La Cuatro, el País, La SER.

Si este blog de La Cotorra simpatitza en el Bloc no té x q dir-ho

Carles Estruch ha dit...

El que jo he comentat no va en contra de tenir una bona qualitat de vida, tot el contrari. D'aprofitar els recursos que tenim, si encara en queden, i que siguen d'ús públic. Jo havia esmentat alguns, simplement per que no hi ha cosa més bonica que aquells edificis que en algun moment van tenir el seu esplendor siguen hui en dia reutilitzats. Això és cultura i respecte a la història del nostre poble. Mai m'hi negaré a valorar els nostres avantpassats, puix gràcies a ells, som ací.

Pel fet d'utilitzar el nom de "La Vall de Tavernes", no estic dient que la Valldigna siga de Tavernes. És una denominació popular que pràcticament s'ha perdut, però encara la utilitzen molt els de Simat i Benifairó per a nomenar el nostre poble: La Vall. Sempre m'agradat més aquesta denominació que la de "Tavernes de la Valldiga", tot i que siga més coneguda.