L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 3 de gener del 2017

Els valencians no tenim prou diners per recursos bàsics i Extremadura subvenciona renovar mobles




El govern d’Extremadura ha aprovat un pla de renovació del mobiliari de casa, i concedirà d'ajuda fins a mil euros per a canviar els mobles de casa.

Aquesta notícia ha causat indignació a la xarxa:   destinar diner públic a un propòsit com aquest, quan governs autonòmics, com el del País Valencià, tenen dificultats pressupostàries importants per atendre sanitat, educació o serveis socials.

Les últimes dades sobre els comptes públics de les autonomies indica que Extremadura era la comunitat més beneficiada per les balances fiscals. Així, l’any 2012 tenia un saldo positiu de +2.665 milions, o siga rep molt més del que paga a l’estat, un 15,6% del seu PIB. En contraposició el País Valencià, tenia un saldo negatiu de -1.453 milions, paguem més que rebem de l’estat, un 1,48% del PIB.

L’any següent les dades es confirmaven: +2.730 milions de saldo fiscal positiu a Extremadura (16,2% del PIB) i  -1.416 negatius al País Valencià.

Els valencians demanem préstecs al govern de Rajoy, que ens maltracta amb el finançament. Ens  endeutem  cada any més, però aportem a l’estat més del que rebem: som  l’única autonomia on això passa a pesar que tenim  la renta per càpita per davall de la mitjana espanyola, un  88%. Som pobres, però l’estat ens pren més diners del que ens torna.

Altres comunitats es beneficien del que nosaltres paguem – ¿o ens espolien ?- i encara els sobra diners per a subvencionar la renovació de mobles.