L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 31 de març del 2018

INFORME: L'IES Jaume II el Just i el Pla Edificant de la Conselleria d'Educació



L’IES Jaume II el Just de Tavernes serà construït de nova planta, si res no canvia,  dins de les obres previstes a executar a Tavernes en el Pla Edificant posat en marxa per la Conselleria d’Educació.  El pla, que si tenim en compte els terminis dels quals es van parlar, no deu tardar massa en iniciar-se i ho farà amb la confirmació dels centres sobre els quals es va actuar.

I entre aquests centres deu estar l’institut Jaume II, i més després que la Conselleria d’Educació que no oblidem és la propietària de l’edifici i també qui finançarà les obres, prenguera la decisió de considerar el centre com a prioritari. I també decidia que la millor opció és un edifici de nova planta per a un centre que enguany compleix 50 anys i que ha estat deixat de la mà de Déu pels anteriors governs del PP a Tavernes i la Generalitat.

La decisió de redactar un projecte de nova planta va ser explicada a l’alcalde Jordi Joan i a les regidores Llum Sansaloni i Bea Ferreres, responsables de Contractació i Educació respectivament, en la reunió que van mantindre a finals de novembre amb el secretari autonòmic, el socialista Miquel Soler Gracia, responsable de construcció de centres i el seu equip assessor. El govern de Tavernes va confirmar també la voluntat del municipi de sumar-se al programa Edificant de la Conselleria d’Educació.

Reunió amb Conselleria el novembre passat

La Conselleria d'Educació, segons va indicar el secretari autonòmic, sap de la necessitat d'actuar amb immediatesa en l'IES Jaume II el Just, i la decisió final s’ha pres després de la redacció d’un informe realitzat per la mateixa Conselleria, el primer per conèixer les necessitats de l'institut.

La Conselleria ha arribat a la conclusió que és més convenient dur a terme una construcció de nova planta perquè serà la millor manera de complir tota la normativa actual quan a instal·lacions, accessibilitat, dependències i altres infraestructures pròpies d'un centre educatiu del segle XXI, que no cal ni dir no té res a vore amb els projectes que es redactaven i executaven els anys 1960.

Protestes estudiantils la passada dècada exigint millores en el centre

El Pla Edificant servirà perquè l’Ajuntament assumesca els tràmits administratius de licitació i contractació de les obres però serà la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, qui n'assumirà el cost. La col·laboració dels Ajuntaments en aquest pla s’ha buscat precisament per la impossibilitat administrativa de que siga la mateixa Conselleria qui duga endavant les obres de tots els centres en el País Valencià i per tant deixa en mans dels municipis la gestió aquesta tasca.

El Pla Edificant de la Conselleria d’Educació invertirà fins al final de la legislatura 700 milions en obres en els centres públics valencians, i es pretén construir 200 nous centres i reformar altres 500.

Partir de zero pel desinterès d'anteriors governs

La construcció del centre de nova planta és conseqüència de la falta de manteniment, reformes i millores que ha patit el centre, i en especial en aquests darrers 20 anys de la seua existència.

La falta d’actuacions dels anteriors governs, tant el de Tavernes com el de la Generalitat del PP, estan entre els principals motius que l’IES Jaume II el Just estiga com està i que ara s’haja pres la decisió d’un centre nou, de nova planta.


Tavernes ha viscut enganyat amb les continues promeses del PP d’escometre obres de millora, un engany que va quedar descobert en desembre del 2015, quan arran d’una visita de l’alcalde Jordi Joan al secretari autonòmic de l'actual Generalitat per saber com anava el projecte de millores, es va endur la poalada d’aigua freda que en la Conselleria no existia cap document sobre obres de millora o reforma de l’IES Jaume II el Just del govern anterior.

Totes les promeses que venien fent de feia més d’una dècada, fins i tot les afirmacions al mateix alcalde entre el 2011 i el 2015, últim any del seu govern en la Generalitat, de que estaven treballant en el projecte del centre, van resultar una falsedat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com sempre el partit podrit, manipulant i diguen mentires.