L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 4 de març del 2018

Platja de Tavernes: un mar de festivals. ¿Un nou festival de musica Indie i pop comercial a l'estiu?


 
La platja de Tavernes podria acollir un nou festival musical, aquest a final d’agost, amb la qual cosa seria un al·licient interessant i amb beneficis per a la platja vallera. El nou festival s'ubicaria en la mateixa zona que l'Iboga, del qual us oferim en la foto de dalt una imatge general. 

"Un bon al·licient i amb grans avantatges per a la platja al final de l'estiu" així ho considera el govern municipal de Compromís, que segons hem sabut, té voluntat de poder dur a bon port la iniciativa perquè serviria per allargar la temporada estival en un temps, final d’agost, en que la campanya ja comença a fluixejar molt, sense oblidar el que implica de promoció a la platja i avantatges per als comerços i sector hostaler.

Pop al Carrer

De fet, segons fonts municipals, s’hauria sondejat als comerciants de la platja i consideren amb bons ulls la proposta pels indubtables avantatges per al sector. No cal ni dir que un festival a les acaballes d’agost faria que la temporada acabara amb una tendència totalment positiva.

Cal remarcar que fins ara tot és una proposta, està en fase d’estudis tant des de la part política com de la tècnica,  i no hi ha res encara decidit. Però voluntat que es faça, la hi ha.

La proposta ja fa algun temps que se li va presentar al govern de Compromís, però sobre la mateixa s’havia guardat discreció, fins a tindre-ho tot nugat i saber que el festival anava endavant.  Ara que la noticia ja ha eixit a la llum, cal indicar que si finalment la proposta es plasma, la platja de Tavernes seria, mai més ben dit, “un mar de festivals”. 

Cançons a la mar
Platja de Tavernes: una mar de festivals


“Platja de Tavernes: un mar de festivals” és una proposta d'eslògan molt d'acord amb la realitat de la nostre platja quan pensem que,  ella a soles, acolliria cinc festivals musicals de diferent concepció i tendència: el “Pop al carrer” al voltant del dia 20 de juliol, “Iboga Summer” sobre el 25 de juliol; el festival de corals “Cançons a la mar” de la primera setmana d’agost, “Sete Sois, Sete Luas” sobre el 10 d’agost i ara aquest, de nom encara indeterminat que podria celebrar-se a partir del 20 agost, sense oblidar actuacions i concerts que ofereix la societat musical local.

Aquests cinc festivals es complementen amb un sisé festival, el “Festivern”,  aquest celebrat ja en hivern, i que té a Tavernes com a seu des de fa set anys. No podem oblidar ací el “Festivern” que se celebra a cap d’any i que es l’esdeveniment punter musical de l’hivern, i que compta sempre amb una gran presència de música en valencià, però sense oblidar la que es composa en castellà, o altres idiomes, com es comprova any rere any.

Sete Sois Sete Luas

 Quin festival i a quin lloc?


I quin és el festival que es preveu? Doncs seria un festival de musica Indie i pop comercial, promogut per un sector empresarial valencià amb experiència en aquests tipus d’esdevenimes donat que foren co-organitzadors durant alguns anys de les edicions del “San San Festival”, a més que ara són els organitzadors del festival “Festitardor”.

I a quin lloc? El lloc seria el mateix on se celebra l’Iboga Summer, o siga, els terrenys pendents de construcció del Sector 12, de propietat del Sareb, i amb qui s’haurà de negociar les condicions per ocupació de terrenys on es farà el muntatge dels festivals.

Una actuació a l'Iboga Summer
 
La platja és una gran coneguda per tot arreu gràcies als festivals musicals 

No cal ni dubtar que, gràcies a les polítiques de recolzament als esdeveniments musicals que ha dut a cap el govern de Compromís, la platja de Tavernes és avui dia coneguda a tot l'estat espanyol i bona part d'Europa pels festivals internacionals "Sete Sois Sete Luas" i l'Iboga Summer. 

Festivern, un festival impossible amb el govern anterior

L'aposta feta per Compromís de potenciar esdeveniments musicals a la platja, cosa que no representa una gran despesa al municipi, si que té un gran retorn en forma de propaganda i publicitat per a Tavernes i la platja. El cost d'aquesta promoció seria infinitament molt més car si s'usaren altres mitjans (ràdio, tv, premsa europea...).  Una bona prova del resultat positiu d'aquestes polítiques de promoció i potenciació de la nostra platja és la nova proposta que s'ha presentat a l'Ajuntament.

Com es diu "alguna cosa té l'aigua quan la beneixen", tot i que hi ha partit que ni ho veu, ni ho vol vore, sempre més preocupat en buscar les coses negatives, en tirar per terra la faena que els altres fan. Sort que no governen, que el dia que governen i si fos per ells segur que direm adéu al Festivern, Iboga, Pop al Carrer i algunes coses més.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Este nou festival pot ser un éxit i anirà més gent del poble que al Iboga

Unknown ha dit...

Quina poca vergonya
Els que vivim alli mon tenim que anar per a poder descansar
Paguem impostos per a que altres fagen negocis