L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 7 de març del 2018

PLENARI DE MARÇ 2018: Moció aprovada amb motiu del Día de la Dona


 
El consistori de Tavernes, amb els vots de Compromís, PSOE i EU, ha aprovat una resolució amb ocasió del Dia de la Dona (8 de març) que conté diverses mesures a dur a cap a la nostra ciutat. El PP no va recolzar la resolució.
 
L'Ajuntament de Tavernes acordava assegurar el compliment de accions concretes amb l’objectiu d’avançar en la igualtat d’oportunitats de dones i homes dins de l’àmbit laboral. Així, garantirà la paritat en les ofertes d’ocupació públiques municipals i establirà en adjudicacions i contractació de serveis amb empreses que un dels criteris a considerar siga el seguiment d’un pla d’igualtat i valorarà el seu grau de compliment. 

Així mateix, es pren el compromís d'establir una guia d’ús de llenguatge no sexista, que s’haurà de complir en tota la seua activitat i en tots els nivells de comunicació. En conseqüència facilitarà formació i es proporcionaran eines informàtiques que ajuden a complir aquest objectiu de forma adequada.

També es va aprovar assumir la formació específica per al funcionariat en matèria d'igualtat, amb campanyes específiques adreçades a diversos col·lectius i edats i que tinguen com a principal objectiu l’eliminació de prejudicis sexistes, aprofitar festes, celebracions, programacions culturals i lúdiques per fer tasca, i a ser coherent en les seues actuacions. 
 
Segons la resolució aprovada, es realitzaran accions per a promoure l’apoderament de les dones, així com fomentar la seua participació en la presa de decisió en l’àmbit públic.

L’Ajuntament va acordar demanar la derogació de la LOMQUE, la llei per la millora de la qualitat educativa, pels seus principis contraris a la igualtat.

El consistori considera que l’infrafinançament que patim els valencians per part del govern de M. Rajoy fa que les partides destinades a dona siguen insuficients. Per tant, insta al govern espanyol a redistribuir d’una forma més equitativa el finançament perquè siga just i hi haja una distribució òptima i amb perspectiva de gènere.