L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 12 de març del 2018

Campanya de la falla la Via: Tenir cura de Tavernes no té preu




Sota aquest lema  "Tenir cura de Tavernes no té preu", el passat diumenge la Falla La Via, per tercer any consecutiu, va fer la presentació de la seua campanya social fallera. De fa tres anys, aquesta comissió fallera treballa i porta a terme una campanya de conscienciació social entre els habitants de la nostra població. 

L’objectiu principal d’aquesta campanya social és informar i generar una estima per la ciutat. Per això, el passat diumenge van llançar la campanya “Tenir cura de Tavernes no té preu”. Amb aquesta campanya la finalitat és combatre el vandalisme i el mal ús del mobiliari urbà, ja que les conseqüències d’aquest fet les paguem entre els ciutadans i ciutadanes. 

La campanya consisteix en adhesius i cartells que es col·locaran en els elements del mobiliari urbà, en les zones més cèntriques de Tavernes. Aquests adhesius, que no deixaran cap residu, indiquen el preu que l’Ajuntament ha invertit en cada element per fer millores en la nostra ciutat o perquè anteriorment han sigut danyats per actes vandàlics o mal ús. 
 

Així doncs trobem una etiquetes que ens remarquen el preu de cada mobiliari urbà: 

- Parcs infantils: 30.000 euros
- Contenidor: 800 euros
- Jardineres: 500 euros
- Paperera: 150 euros
- Tanca: 100 euros
- Banc: 300 euros
- Fanal: 700 euros
- Senyal: 150 euros 


A més, la Falla La Via s’ha unit a la campanya de reciclatge. Així, mitjançant gots reciclables, possibilitaran que la nostra terreta i el nostre planeta tinguen una millor vida. Durant el passat diumenge, les falleres majors i els presidents estigueren signant aquests gots en exclusiva. 

Per finalitzar l’acte, es féu entrega a la corporació municipal, d’un exemplar de cada  cartell adhesiu per col·locar-lo a l’Ajuntament. També es va entregar un got reutilitzable perquè pogueren brindar per la ciutat aquesta setmana fallera. 


Remés per la falla La Via. Gràcies.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No tinc ninguna confiança en la campanya i estos dies no s’ha notat en els xiquets per damunt de banquets i coets tirats arreu sense mirar i encesos estropejaven el mobiliari. Si els pares es posen dins de les carpes i passen i els xiquets fora fan el que es vinga de gana poc avançarem. Ja vorem com estan els jocs davant del vostre casal quan acaben falles.
Fa falta també una campanya contra els petardos que no estiguen tirant ne tot el ple migdia o per la nit sense deixar descansar al personal que viu al costat de les falles. Ara la culpa és de l’Ajuntament per no posar unes normes com en Gandia i que no es tiren coets ni musica en hores de descans de la gent i també podíeu fer una campanya per açó. Ara si els pares passen i l’Ajuntament també ja podeu fer totes les campanyes del mon que no serviran.

Anònim ha dit...

Sí. Les falles a este poble estan tornanse insoportables per a la gent que treballa i viu al voltant. L’Ajuntament hauria de fer una normativa com diu el comentari anterior. I si volen tindre cura de Tavernes, que cuiden el voltant del casal i no embruten ja que posen wc portatils que els gasten, q pel carrer de darrere no es pot ni passar. Arriven falles i tot val. Ningu els diu res.

Anònim ha dit...

Qualsevol campanya de conscienciacio, estiga organitzada per l'ajuntament, associacio o grup, es positiva. Donar-li la culpa de tot lo negatiu que puga passar en estes dates a les falles, es de ser molt aventurat. En falles o en qualsevol altra festa, ixen al carrer milers de persones, adults i xiquets, i molts d'ells no pertanyen a cap comissio i tambe tiren coets, pixen pel carrer, fan soroll, embruten, etc etc.... Com ja he dit, estes campanyes, concretament la que ha fet aquesta comissio es positiva, perque la seua finalitat es conscienciar. Ara be, podria dir-te que molts pares i mares que critiquen fins qu no poden mes les falles, son els primers que el dia 18, (ja que el 19 es festiu) estan a primera fila en les orquestres, o que li posen la brusa al nano i a jugar a la falla, o li compren una caixa de petards i a tirar coets per ahi; o he sigut el mes festero de tots, pero com ara tinc nanos, vull que les orquestres tanquen a les 3. No ho critique, tots som d'un pare i d'una mare i les opinions de tots son respectables, pero moltes vegades el nivell d'hipocresia no coneix limits. Conciliar festa i descans al mateix lloc es impossible, sempre trobarem a gent que vol descansar quan altres tenen ganes de festa i al contrari. Cal viure i deixar viure, ser tolerants i vore el costat positiu de les coses; si siempre vegem les coses negatives de la vida, personalment, crec que es un mal viure. Bones festes.

Anònim ha dit...

Si que hi ha pares i mares que critiquen i fan lo que critiquen després i igual no son de ningua falla, però aci en el poble sabem qui es cada u i de qui es fill i si son pare i sa mare son d'alguna falla del poble. I xiquets i xiquetes falleres i que son fills de fallers fent el que no toca, hi ha a muntons.
Tens rao quan dius que conciliar festa i descans al mateix lloc es impossible, pero aixó no val ni justifica que cacen a coets al veinat de 3 a 5 de les vesprades o a partir de la mitja nit.

Anònim ha dit...

Si hem de ferte cas, resultaria que els culpables son uns quans menuts a qui els pares donen solta sense ser de la falla. Centenars i centenars de falleretes i fallerets de cada falla son tots angelets i no alcen pols ni remoli, ni tiren coets ni fan res. A l'altra la dius mes gorda.

Anònim ha dit...

Ser tolerants? He vist a fallers fent paelles i torraes al costat dels cotxes, llevant llocs d’aparcar tenint el carrer de davant del casal TANCAT. No he vist a gent no fallera fent aixo, no crec q em deixen a mi fer una torrà entre cotxe i cotxe, o igual sí pero per respete al veinat no ho he provat. Netejant cadires amb manguera al carrer (tampoc he provat) i posar valles al voltant per a despres aparcar ells. Tenint en compte els permisos q han de tenir els bars i restautants, no entenc la excesiva permisivitat amb els casals a l’hora de cuinar, algun dia tindrem un disgust, pitjor q aquell any q es va cremar un cotxe en una finca. Jo disfrute les falles, pero no l’ abus i el tot val.

Anònim ha dit...

¿El tema de l'article no era la campanya de consienciacio per a tindre cura del mobiliari urba?
Com ha dit el comentari d'abans, cal educar per a no fer malifetes, pero tambe a respectar al vei que esta celebrant una festa declarada PATRIMONI IMMATERIAL PER LA UNESCO, agrade o no agrade a certes persones. I sí, cal fer les coses be i com marca la llei, i això, al meu parer, es el que intenten totes les comissions; pero si ja comencem a queixar-nos de que es faça una paella al carrer, o que als casals es facen dinars o sopars, tenim un problema de convivencia. Crec recordar que les falles, no fa ni dos ni tres anys que estan, crec que son unes quantes decades. En fi, la mateixa historia de sempre: falles festivern iboga festes del poble..

La Cotorra de la Vall ha dit...

Dins de l'educació i respecte cadascú pot dir la seua, com vosté ha fet.
Cap comentari es queixa de si la falla fa una paella o si als casals es fan sopars i dinars. Faltaria més, està molt bé això de la germanor de tots.
Pensem que les queixes s'han centrat en una altra cosa i va més per la falta d'atenció I efectivament pot ser siga com vosté diu un problema de convivència si és veritat que hi ha xiquets, com s'ha dit, que llancen coets en hores que no haurien, siga mati, vesprada o nit; hi ha un problema de convivència si es gasten els carrers com a espais per a fer necessitats, que també s'ha dit, i hi ha un problema de convivència quan hi ha gent que no pensa que al voltant de la falla també hi ha persones que hi viuen i també mereixen un respecte en les seues hores de descans.
I el fet que siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat no dóna permis per a fer cadascú el que vulga ni justificar certes coses, sino més bé tot el contrari: cuidar mes tot el que envolta a la festa per fer-la digna d'eixe patrimoni UNESCO.
Esperem que la campanya conscienciege vertaderament a tots. Tavernes i les falles guanyaran.