L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 21 de setembre del 2017

Tavernes protegeix els abrics de Mossèn Ricard

 
Els abrics de Mossèn Ricard de Tavernes comptaran amb més protecció per tal de protegir el jaciment, uns abrics considerats Bé d’Interés Cultural que contenen exemples de gravats fusiformes, vinculats segons alguns estudiosos al mesolític i paleolític.

El govern de Compromís dedicarà els 37.000 euros que rebrà de la Conselleria d’Educació per  així com augmentar la seguretat dels abrics. El projecte contempla millorar l’accés i per aconseguir-ho es pretén adequar el sender que facilitarà els veïns, senderistes i turistes arribar-hi i contemplar el jaciment. 





Per la seua banda, l’Ajuntament aportarà vora 16.000 euros per l’adequació d’aquesta senda fins els abrics i la museïtzació del jaciment i del seu entorn amb la col·locació de panels explicatius, a més de protegir els gravats dels agents atmosfèrics.

Cal remarcar que aquests jaciments estan ubicats en el paratge de les Fontetes de Cantus i són un dels pocs exemples amb manifestacions gravades de tipus fusiforme de l’època prehistòrica.

El govern de Compromís amb aquesta actuació continua el treball que està duent a cap des que presideix l’Ajuntament, un treball  que ha servit per a potenciar i posar en valor un conjunt de monuments i llocs del patrimoni cultural i artístic de Tavernes injustament oblidats per anteriors governs.
 



Així, a més de la recuperació de la torre de guaita i zona del voltant i les inversions realitzades en el jaciment de Bolomor, que han vist fa pocs mesos preparar una zona d’aparcament per a visitants, ara i des de l’any 2016, Compromís ha posat en marxa diversos projectes per a posar en relleu una zona que presenta dos BIC més, com són el jaciment dels Castellets i l’Abric dels Castellets.

Les “Covetes de Mossèn Ricard” són un exemple dels molts que formen l’art rupestre de les comarques valencianes. Ubicades en la Muntanya de les Creus, prop de les Fontetes de Cantus, estan datades en el Mesolític Inferior, entre l’any 12.000 i 9.000 AC i podem trobar-hi gravats de traçats en una superfície prou uniforme.

Elaboració pròpia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El poble fa pudor, sabeu a que es degut?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sí, sembla ser que a la gran finca agrícola que hi ha a l'esquerra (mirant a Tavernes) de la carretera de Xeraco a la seua platja han abocat adob per a la terra (gallinassa?) i deixa sentir una forta olor. Per la nit, quan la brisa marina bufa cap a l'interior es nota a Tavernes. Sol durar uns dies.