L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.567
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 65.570

diumenge, 15 de gener de 2017

Les taronges valencianes per terra i les de Sud-Àfrica en les prestatges dels supermercats
La Unió de Llauradors denuncia que les taronges procedents de Sud-Àfrica continuen “presents” en els prestatges dels supermercats i apunten a la cadena de supermercats Alcampo, on “s’indica en els cartells aquest origen”.

La Unió va realitzar una compra en el supermercat Alcampo d'Aldaia fa uns dies de taronges de la varietat Navel, categoria II i calibre 87-100 mm, que es venen a 0,48 euros/kg i l'origen de les quals, segons la gran cadena de distribució, és Sud-àfrica.

El sindicat torna a ressaltar que “és totalment il·lògica, en les dates en les quals ens trobem, la presència de cítrics sud-africans en els supermercats”. El fet contrasta amb la desastrosa campanya que pateixen els productors de cítrics valencians, amb uns preus ruïnosos i tremendes dificultats per a donar eixida comercial a la seua fruita.

Com vam explicar en La Cotorra  el període d'importació de cítrics procedents de Sud-àfrica s’havia allargat fins al 30 de novembre i podia ser letal per a la citricultura valenciana i això ho ha denunciat en repetides ocasions La Unió.

Eixa pròrroga del període d'importació implica que és possible l’entrada de moltes taronges i provoquen la presència de taronges sud-africanes de mala qualitat fins a més enllà de Nadal, com s’ha comprovat en Alcampo.

La primera part de la campanya citrícola ha estat, segons la Unió, un absolut desastre per als productors i s'ha agreujat amb la política comercial de certes cadenes de distribució comercial i l'acord amb Sud-àfrica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Començant pero els ajuntaments passant per la generalitat I acaabnt en el govern central no hice ha ningu q fassa rés,hi ha q fer com els francesos com can ambiente el vi