L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.157
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 15.498

diumenge, 22 de gener del 2017

El temporal inunda d'aigua i arena els carrers, principalment a la Goleta


 El fort vent ha inundat d'arena els carrers de les platges de Tavernes. La genèrica Platja de Tavernes (la part mes antiga) no ha patit cap intrusió d'aigua marina en els carrers, però si que les escales i zones d'acces a la platja, així com pel mig de l'Avinguda i els carrers laterals que donen a la mar es veuen plens d'arena, com es veu a les fotografies.

Diferent i més problemàtics, tant pels danys com pel que costarà de netejar, és el cas de la Goleta on ja hem dit que la mar, després d'haver arrasat les dunes, ha entrat dins dels carrers, sobre tot els que es troben en la zona del Lago Azul, i els ha omplit d'aigua que se suma a l'arena transportada en aquest cas tant per les ones com pel mateix vent.

 

Una situació que, si hem de fer cas a les previsions de l'oratge que anuncia més aigua i vent els pròxims dies, pot tardar en normalitzar-se i més si s'atendre a la reposició dunar i a la neteja de tota l'arena acumulada dins del canal de defensa.

Tot apunta a necessitar maquinària especial per netejar l'arena i en el cas del canal de defensa, maquinària especial per traure-la i tornar-la a dipositar en la duna i refer-la.

 
Una despesa més, i tal com hem vist la situació serà bastant, el que haurà d'afrontar l'Ajuntament sempre i quan el govern de l'estat no se'n faça càrrec a través de la Demarcació de Costes o amb ajudes directes mitjançant subvenció per pagar la forta despesa que s'espera, i no només pel temporal d'aquesta nit, sinó pel que venim patint fa uns dies i el del passat desembre. 

Us oferim unes fotografies preses aquest mateix matí, ja fa unes hores.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Impressionant. El ministeri de Foment s'ha de posar a la faena. Però de forment ni un gra. Al temps...