L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 22 de gener del 2017

Ara de vesprada, la situació en la mar no ha millorat i continua l'entrada d'aigua a la urbanització


 La situació al llarg del dia no ha millorat com es volia i a hores d'ara, i segons com siga l'ona de gran, encara continua entrant aigua per on abans hi havia el cordó dunar de la Goleta i corrent pels carrers, com podeu vore a les fotografies. Sense que servesca de consol, no és Tavernes l'única població afectada sinó que en són moltes en la comarca de la Safor-Valldigna, a més de les zones litorals del País Valencià les afectades. 


El temporal, com hem dit en una noticia anterior, podríem qualificar-lo d'allò que els meteoròlegs qualifiquen de "tempesta perfecta" amb una entrada potent de vent fred polar i una situació de gota freda a la nostra altura. Conclusió: vents, pluges i uns maror com mai no havia conegut quasi ningú.


I davant d'això poca cosa es pot fer, només esperar a que amaine i vinga millor bon temps per poder començar actuar, tenint en compte que caldrà usar maquinària pesant i de la bona i potent, per poder reposar el cordó dunar.  A hores d'hora això és impossible perquè mentre es tirà una càrrega d'arena en un lloc, quan tornes a reforçar ja ha desaparegut l'anterior.


A les fotografies podeu observar la situació d'alguns carrers en la zona de Marina Azul, molt prop d'on ha trencat la mar, i com el llac de la Goleta està completament a vessar. No sé sap a hores d'ara els efectes que duran la intrusió d'aigua salada marina en el vas del llac, caldrà esperar a que tot es normalitze, però no voldríem comprovar com tota la tasca de regeneració (100.000 euros) que havia dut a cap l'Ajuntament ha quedat en el no res.

 Us oferim també un vídeo del canal de defensa, on es comprova com la mar continua amb força arrossegant arena cap el seu interior.



.Agraïm les fotografies i el vídeo enviats. Moltes gràcies