L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’agost del 2011

Un nou marró heretat per al nou govern municipal




Empreses del Polígon El Teularet haurien estat enganxades al fluid elèctric del cementeri municipals els darrers anys. Les empreses han rebut el subministrament elèctric des d'una derivació-connexió feta en la caixa d'obra que hi ha a l'entrada de l'edifi i ha estat l'Ajuntament de Tavernes, o siga les arques municipals, qui haurien pagat el cost de l'electricitat.

Iberdrola, després de rebre un requeriment d'Indústria, ha tallat el subministrament. És en resum el que publica avui el diari LEVANTE-EMV a l'edició de la Safor, una cosa que per a nosaltres no és nova ni novedosa i ja ho varem "deixar caure" fa temps i per duplicat:



Sembla ser, segons el que ens han contat, que fins i tot tal com demanàvem ací a La Cotorra es va preguntar que era això en un plenari però, com vulgarment es diu,  l'anterior govern municipal va "tirar balons fora" i del tema mai més no es va parlar fins avui.

I perquè s'ha parlat ara? Perquè sembla ser que algú amb interessos en El Teularet ho va denunciar a Industria en vore com alguns no havien tingut problemes amb el fluid gràcies a la línia muntada i altres les havien passades canutes per tindre llum i poder treballar en el seu negoci. Us contem algunes coses del que sabem.

Ens han dit que la línia amb postes de fusta, que no són bons segons la normativa actual, la van muntar un instal·lador  contractat per una empresa del poble que avui dia ja ha tancat. Per cert, també ens han contat que cadascuna de les empreses té instal·lat el seu corresponent comptador i limitador, però no sabem si això s'ha fet servir per conéixer que ha consumit cada empresa i si s'ha de pagar al poble eixe fluid o si s'ha compensat eixe cost d'alguna manera a l'ajuntament. Del que publica el diari avui, deduïm que no.

Està clar que corren temps difícils i les empreses tenen dificultats. Està clar que cal recolzar a les empreses i més si donen treball i són del poble. Aquest sembla ser l'argument - ens diuen- que es va gastar per deixar que s'instal·laren de forma no massa ortodoxa en El Teularet encara que sempre hi ha que va més lluny i comenta que també es va parlar alguna cosa sobre la caducitat de les actuacions urbanístiques als quatre anys.

El diari publica  també les manifestacions de l'anterior alcalde i actual portaveu del PP, Manolo Vidal, que presumptament hauria de conéixer bé el tema perquè tot això es va produir en la passada legislatura. Manolo Vidal afirma que cal recolzar les empreses i el diari assegura que també va manifestar que l'actual alcalde, Jordi Juan, del Bloc, s'havia compromés amb les empreses a "hacer lo possible para mantener la situación".

Per a nosaltres, més que mantindre l'actual situació d'irregularitat, pensem que l'alcalde Jordi Juan haurà manifestat la seua voluntat de treballar per donar una solució estable i duradera fins que s'urbanitze el polígon i que les empreses continuen treballant.

En resum, un nou marró - o caldrà dir marronet? - heretat del passat, com la piscina, el parquing, el Parc dels Vents, l'avinguda de la platja, la fallida de la hisenda municipal....  Suma i segueix!

-

23 comentaris:

Amiguisme Total! ha dit...

De segur que hi ha també més d'una vivenda particular enganxada a la llum del poble, com també passarà amb l'aigua. Poc a poc estan netejant el merder que fa l'amiguisme, i això en dos mesos perquè en agost no conta que estan "tots" de vacances. Ànim i no desespereu. Demanaria que el govern fera un quadern de bitàcora i que a l'any ho presentara tot perquè el poble sàpia el que s'ha trobat.

Anònim ha dit...

Estic en paro i en dificultats per arribar al fi de mes. On m'he d'apuntar i tindre la llum gratis i que la pague el poblñe?
Se m'ha passat pel cap llegint la justificació que en el diari dona l'anterior alcalde Manolo Vidal, que les empreses ho tenen mal. I jo, i el meu veí, i tants que ho tenen mal. Que ens donen a tots la llum gratis, enganxats a les faroles municipals.
Encara estic en la boca oberta per eixes manifestacions que justifiquen iregularitats.

Anònim ha dit...

Cotorra, com be t'informes per al que vols, informat be, que no es regalaven la llum

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és obligació ni responsabilitat nostra investigar si la llum la pagaven, com i amb quins mitjans i a qui la pagaven. Es responsabilitat del consistori arribar fins el fons.

Ara, no estarà molt clara la cosa quan el Levante-EMV diu "el ayuntamiento desconoce por el momento la incidencia que ha podido tener en la factura municipal el consumo de energia realizado por esstas empresas y en consecuencia el coste que ha tenido para los vecinos (SUPOSEM QUE VECINOS ES REFEREIX A VALLERS I VALLERES)la energia utilizada por las naves industriales".

Anònim ha dit...

Ja que la noticia s'ha fet publica, que digen tambe els noms de les empreses implicades i per supost hi haura alguna sancio per aquest delicte no?

Filosof ha dit...

Anem a pams:
1.- No es va fer traspàs de poder municipal de l’anterior a l’actual govern municipal i ningú no va informar d’una situació com aquesta, d’agarrar la llum del cementeri, al nou govern.
2.- L'Ajuntament i el nou govern s'enteren quan Iberdrola vol tallar-li la llum al Cementeri per estar donant llum a quatre empreses.
3.- Hi ha reunió del nou govern amb les empreses. Això si, estes empreses abans no havien anat a dir-li-ho com estaven amb la llum a l'actual ajuntament.
4.- La cosa s’escampa i la gent va coneguent-ho i arriba a la premsa que fa la noticia al tallar la llum a quetre empreses de Tavernes per subministre il•legal.

Davant això, algú/ns vol espolsar-se les puces i parla amb les empreses i com vol culpar el nou govern i el seu alcalde, els conclueix que ha estat el pare de l'alcalde, antic col•laborador del Levante, qui ha fet la noticia encara que no la firme. El pare de Jordi Juan fa temps que no escriu i em consta que no té res a vore en la noticia del diari. Però esta gent havia pensat: damunt de que Jordi tindrà problemes en el tema per solucionar-ho, ara li'n posem més i ens fiquem amb son pare. I les empreses ho diuen i el culpen a son pare en una reunió de l'Ajuntament. Senyors: Ja esta bé de falsetats. No te més feina que anar a la premsa el pare de l'alcalde. Ja anem bé.
Però ens agradaria conéixer una factura del Cementeri, abans i després de tallar-la per avançar. Si es de veres que ho pagaven, ¿com ho feien?
Este Ajuntament nou que treballa per la transparència ens ha d'informar per poder participar millor els ciutadans. Tenim eixe dret, de fa temps oblidat. Sols així amb el saber i una opinió ben formada podrem participar en aquest ajuntament valent.
Per cert algú va denunciar el tema a Industria i en un mal moment. No s'enganyeu assenyalant i culpant qui no ho és ni té res a vore. Alerta, i serietat.

Ex votant del PP ha dit...

Jo pensava que el PP volia lo millor per al poble que volien que les empreses de tavernes anaren be. A mi em pareix que en la comunitat valenciana es viu molt be i es coneguda en tot lo mon, pero la comunitat no es igual que en el poble. Jo vex que han ajudat només a qui ells han volgut i aso de la llum es una cosa pero ni han mes coses encara i no ajuden a tots. A mi no magrá que es claven en ningu que fasen politica pero sense clavarse en ningu i sempre estan clavanse en lalcalde i la seua familia i a mi aixo no em parex bé. Manolo ma demostrat que no fea las coses tan be jo els vax votar pero no faré mes. Ens tenien a tots enganyats. perdoneu les faltes pero no he estudiat valenciá.

Anònim ha dit...

Yo también votaba PP y me estoy dando cuenta de lo engañados que nos tenían, decían que ayudaban a todas las empresas, pero solo ayudan a sus amiguitos y para sacar tajada. Cuando algo no les gusta, Intentan destruirlo, que no exista y las cosas no son así por que hay democracia. Yo no les votaré más, pienso igual que ex del pp.

Anònim ha dit...

Açò és molt fort!!!! Però quines barbaritats s'han de vore!! Ara resulta que tot el poble estava pagant la llum d'estes empreses, però des de quan un ajuntament paga la llum a les empreses??? El benefici de les empreses es tornava a l'ajuntament?? A que no?? Es que al final el planteges si la majoria absoluta no será resultat de coses com estes.
Estes empreses pagaven? A qui? A l'ajuntament o al PP?? Hi ha una diferència molt gran. I ara com no tenen arguments per defensar-se a clavar-se amb la família de l'alcalde, sempre la mateixa cançó. Per al PP sembla ser tot val.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ens assabentem del que li venia al nou govern fa unes dues setmanes i de manera indirecta per una conversa entre "llumeners" del poble. I els preguntem i ens diuen coses.

I ens assabentem de tot, amb pèls i senyals, detalls de qui va fer la línia, quina ex-empresa del poble la va encomarnar, pressuptament que els va dir l'excalde Manolo Vidal als empresaris afectats sobre 4 anys, el tema dels comtadors que sembla ser que les empreses en tenen instal·lats , etc. etc

Dins de tot el procés, hem sabut fins i tot converses hagudes en Iberdrola a Valencia amb motiu de l'arribada del nou govern i si exigirien de seguida o no el soterrament de l'alta tensió.
Ens han contat fins i tot valoracions "personals" prou negatives sobre l'alcalde i del nou govern fetes per algu que un carrec de la companyia talla i diu com a resposta: Iberdrola té altres informes del nou alcalde i vosté està per solucionar els problemes a Iberdrola i no per crear-los.
Ens assebentem de l'intent de pas d'una nova línia fent una rasa (zanja) travessant el cami., etc, etc.

I per prudencia, perquè potser hi havia una solució i les empreses no es vorien tan afectades, per no armar lio ni folló... CALLEM. I CALLEM DURANT DOS SETMANES. I PARLEM QUAN HO DESTAPA EL DIARI I AIXI I TOT NO HO PUBLIQUEM TOT.

El pare de Jordi ens consta i posem la mà dins del foc per ell que no ha tingut res a vore amb la noticia, molt molt light per cert, del Levante-EMV.

Anònim ha dit...

A ver, informaros un poco antes de disparar acusaciones como lanzas y buscar a los verdaderos culpables.
Las empresas implicadas en este caso (que son sólamente 4 ó 5) no son más que otras víctimas de la pésima gestión del gobierno anterior en Tavernes.
Hace unos años, cuando se dio el problema de la falta de luz en estas empresas del polígono el entonces gobierno del PP (por dar una pronta solución, frotarse las manos y olvidarse del tema) en vez de dar una solución legal, válida y permanente decidió optar por una solución precaria, rápida y temporal sabiendo que en cualquier momento Iberdrola podría venir con todas las de la ley a desmontar dicha instalación que no era del todo legal.
¿Quién pagó la instalación? Me consta de buena mano que cada empresa pagó por aquel entonces más de 10 mil € por hacer frente a aquella instalación que recordemos no era legal, pero había sido la única solución aportada por el ayuntamiento y autorizada por éste. Lo lógico sería pensar que el ayuntamiento en los años posteriores hubiese buscado urgentemente una solución permanente para estas empresas. Pero no fue así. El tiempo pasó, el ayuntamiento anterior no hizo nada e Iberdrola finalmente actuó.
La instalación a estas empresas no fue un regalo ni mucho menos. Ellos ya pagaron por esa instalación. Aquí la gente acusa que si pagan o no pagan la luz (y además algunos añaden el agua ...alucinante) sin saber realmente cómo fueron las cosas.
Estamos hablando del polígono industrial de una localidad y debería ser prioridad para un ayuntamiento el facilitar luz y agua por ser parte imprescindible del motor de una ciudad.

EC

P.D: Me imagino que algunos de los que habéis comentado sabéis la diferencia entre tuberías y cables eléctricos, ¿no? Pues entonces no entiende que se mezcle la luz con el agua...El agua aquí es un tema que poco tiene que ver

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim ¿o E.C.? ens diu:

informaros un poco antes de disparar acusaciones como lanzas y buscar a los verdaderos culpables.

No sabem ni ens donem per al·ludits quan diu "acusaciones como lanzas". Ací no hem acusat ningú. Simplement hem intentat informar.

I sobre buscar els vertaders culpables pensem que serà cosa de l'Ajuntament, els tecnics municipals o Iberdrola, o dels mateixos afectats. No ho sabem. Si que no és cosa nostra.

Anònim ha dit...

No Cotorra, la frase no iba por tí.
La frase iba dirigida a comentarios del etilo "Poc a poc estan netejant el merder que fa l'amiguisme", "Estic en paro i en dificultats per arribar al fi de mes. On m'he d'apuntar i tindre la llum gratis i que la pague el poblñe?"
Repito, las empresas afectadas no son más que víctimas de una incompetente gestión. Poca o ninguna relación tenían con el entonces ayuntamiento de Tavernes o su alcalde y sobretodo no se apuntaron a ninguna lista para recibir luz gratis. Sólo buscaban una solución para poder empezar con su actividad pero un gobierno incompetente no supo dar respuesta a ello.

Recordemos que hablamos siempre del polígono de Tavernes y no de la cima de la montaña de Las Cruces! Qué menos de garantizar luz/agua//... en un polígono industrial!!
También sé que el gobierno actual, que se citó hace unas semanas con los propietarios de dichas empresas, mostraron su preocupación por el tema. Esperemos que se encuentre una solución y que las empresas puedan recuperar su actividad normal, que al fin y al cabo lo único que buscan es seguir trabajando.

EC

Indignado social ha dit...

Las empresas tinen como todo conjunto ciudadano su prioridad, y debe ejercerla sin desvirtuar el problema atacando a un Ayuntamiento modélico por un tema que parten que se ha politizado por el actual Ayuntamiento, cuando se de buena tinta, no periodística, que se ha encontrado una posible solución. Pero es mejor atacar que solucionar, y así no, así solo se encontrará legalidad. Es mejor bajar lo humos y respetar al pueblo y a sus representantes. En la otra orilla hay más afectados, si ustedes piensan solo en beneficios y prejuicios para la población. Los chantajes no se deben tolerar. Ya hemos visto que salen trabajadores de ciertas empresas por ser nacionalistas o de izquierdas, y eso no es neutralidad constitucional.

Tres creus ha dit...

Cotorra, dius que no acuseu a ningú? no, vosaltres tireu la pedra i amagueu el braç,

Primer que res haurieu d'assabentar-vos bé de tot i no parlar sempre acusant l'antic govern.

Amics de la cotorra, el que va passar és que aquestes 4 empreses van demanar la llum a iberdrola, aquesta els va dir que l'agarraren d'un transformador que hi ha allí prop, fent-se càrrec ells mateixa de les despeses de fer la zanja, i demés. Però quan van a l'Ajuntament a demanar els permisos per a fer eixa tasca, el tècnic de l'Ajuntament els diu que no es pot fer ahí una zanja fins que no s'urbanitze el polígon. Aleshores van anar a parlar amb l'alcade, i li explicaren el cas,i després de moltes reunions, de veure varies possibilitats i de compendre que s'ha d'ajudar (i més amb la situació econòmica que estem)a les empreses del nostre poble (siguen de qui siguen), van decidir portar la llum fins allí mitjançant els postes que heu nomenat, fent-se càrrec de totes les despeses les empreses en qüestió, i cadascuna es PAGA LA SEUA LLUM, NO LI LA PAGUEM EL POBLE.
Fou una sol·lució d'emergencia fins que el polígon estiga urbanitzat.

Anònim ha dit...

Ara el que ha de fer l'actual govern és deixar de criticar l'anterior, que al meu pareixer en aquest cas el que feu fóu donar suport a varies empreses del poble, i calfar-se el cap en regularitzar aquesta situació el més aviat possible.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Respecte a "Tres Crues":
Ni hem acusat nigú ni ho farem.
El poble té massa coneixement dels fets per a jutjar. Com a persona ben pròxima als populars, ens sembla molt bé que defenses el que defenses, encara que siga indefendible.
Simplement dir-te que el que sabem i ens han confirmat (i ens hem callat moltes coses ), la realitat no guarda cap relació i està molt lluny del que dius.

Sense dir res de nou, i a partir del que tu dius, unes simples observacions, perquè reflexiones.

1. Dius que l'ajuntament (l'anterior govern, clar) no va deixar fer una rasa (zanja) en el Teularet perquè seria il·legal i consisteix una línea de postes de fusta i presa de llum il·legal del cementeri? ¿I deixa que s'instal·len noves empreses sense estar urbanitzat el polígon?

2. Afirmes que Iberdrola els diu que agafen el fluid electric d'un transformador i que s'ho paguen les empreses. ¿I perquè no els en dona ella i controla tot el proces?

3. Nomenes la crisi, pero publiquem la noticia (juliol 2009) quan estaven les obres fent-se i pensem hi hauria un procés abans de reunions, per planejar, etc. I aleshores de crisis res.

4. Sobre qui paga l'electricitat i com, ho deixem estar. Ja dirà l'Ajuntament el que crega.

I no volem seguir. Hem dit que val la pena no escampar més la merda i que es busque una solució.

Anònim ha dit...

A l'anonim de les 8, 49:

Per donar suport a les empreses del poble heu tingut 12 anys de majoria absoluta per fer els polígons que calia i urbanitzar el Teularet. Només s'ha fet El Golfo i és privat, sino ni això.
Es molt bonico estar 12 anys beneficiat i fent obres en el poble adjudicades als de sempre i ara dir als nous que es calfen el cap en solucionar tot el que el PP amb majoria absoluta aci i a VAlencia ha sigut incapaç de fer.
Això es diu cinisme

Tres creus ha dit...

Cotorra:
Una vegada escampada la merda, com tu dius, ja no vols seguir, doncs jo sí.

Perque jo no he dit el que tu dius que he dit. A veure si ens entenem.
En el teu punt 1, tu dius que jo he dit que:" l'ajuntament (l'anterior govern, clar) no va deixar fer una rasa en el teularet perquè seria il·legal".

El que jo vaig dir, i a veure si ens queda clar és:"EL TÈCNI DE L'AJUNTAMENT (explique que no és el govern) ELS DIU QUE NO ES POT FER AHI UNA RASA FINS QUE NO S'URBANITZE EL POLÍGON"

Jo respecte les opinions de tothom però, t'agrairia que no posares en boca meua paraules teues, que sabeu molt bé girar la tortilla cap al sentit que a vosaltres vos interessa.

El poble no te tota la informació, sols té la que tu li dones, és a dir, la que a tu et conve.


Espere que m'ho publiques

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pero si tu ho dius implicitament: van a parlar amb l'alcalde i la rasa no es fa suposadament per il.legal. Els tecnics i tu ho saps INFORMEN i el.politic decideix

TRE ha dit...

Cotorra, això de il·legal ho dius TU, JO NO., tal vegada simplement el TECNIC no ho veia factible

Tres creus ha dit...

Be i jo pare ja, que ací és com parlar amb una paret.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això no ho diguem nosaltres, ho diu la llei. Però nosaltres diguem les coses pel seu nom i vosté usa subterfugis: que si el tècnic, que si era o no factible. Tot menys dir el que sap i sabem: no es podia fer. Pendent d'urbanitzar.

Si no hi ha urbanització, no es pot fer cap obra ni infraestructura: és il·legal.

A no ser que entre en les considercions d'excepció: interés públic, etc. que no és el cas.