L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.362

dimarts, 30 d’agost del 2011

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, elegit per unanimitat president de la Mancomunitat de la ValldignaJordi Juan, com a nou president de la Mancomunitat de la Valldigna, ha convidat a tots a treballar perquè assegurava “és el repte més important de la Mancomunitat: dotar de competències per mancomunar serveis en matèria de turisme, benestar social, medi ambient i polítiques de foment d’ocupació i desenvolupament local”.

L’alcalde valler va apostar com a objectiu de l’ens comarcal “dur una política territorial i estratègica comuna i difondre els valors històrics i culturals de la Valldigna a través del premis Valldigna i les diferents publicacions editorials”.

El nou president confirmava en el primer discurs institucional que serà una legislatura de pressupostos austers,  amb retallada de les despeses i va destacar la bona sintonia existent entre els municipis per treballar conjuntament pel progrés de la Valldigna. Aquesta bona sintonia, afirmava,  ha fet possibilitat un acord fàcil entre Benifairó, Simat i Tavernes per a gestionar la Mancomunitat així com decidir que la presidència serà en torn rotatori: Tavernes assumirà els dos primers anys, Simats els dos últims i Benifairó la vicepresidència els quatre anys.

Jordi Juan destaca que “el consens ha de ser l’eix vertebrador perquè les mancomunitats no poden ser entitats on càpiguen les guerres polítiques i menys encara en els temps de crisi que malauradament estem patint”. Segons indicava s’ha decidit seguir el model dels últims anys de la Mancomunitat de la Safor perquè li havia donat una gran estabilitat i prosperitat. 
El nou president va tindre unes paraules d’agraïment a la tasca duta a cap pel seu antecessor, José Luís Ferrando, i agraia el recolzament rebut dels alcaldes de Benifairó i Simat per ser nomenat President.  

La sessió de constitució de la nova mancomunitat es va iniciar amb la formació de la mesa d’edat, integrada per Agustí Pascual i Jordi Juan, alcaldes de Benifairó i Tavernes, com a membre de més edat i més jove respectivament. Després de la prometença o jurament del carrec, es va elegir el president, càrrec que ostentarà l’alcalde de Tavernes els dos primers anys.

- Segons la nota de premsa oficial
-