L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 15 d’agost del 2011

Un bon trencacaps: venda ambulant.... sí o no?


Sabien vostés que la venda ambulant  està prohibida en el nostre poble? Sabien vostés que a pesar d’això, sembla ser que s'autoritzava eixa venda a determinats grups de persones, immigrant sobre tot i en la platja, i fins i tot se’ls cobrava la taxa a pesar d’eixa prohibició? Sabien vostés que hi ha hagut queixes constants dels comerços de la platja que han considerat una competència deslleial aquesta venda ambulant?

 El nou govern municipal s’ha trobat amb aquesta contradicció i ha volgut donar una solució enguany, encara que fos mínima, dins de les seues possibilitats. Així, ha considerat que l’ordenança de venda en el Mercadet de Productes Agrícoles del costat de l’església es podia interpretar de manera que si els llocs no s’ocupen del tot pels productors del poble, es podran ocupar altres persones amb productes diferents. Una manera de donar una solució temporal al problema i controlar de pas els venedors ambulants que ofereixen productes de procedència més que dubtosa algunes vegades. 

La mesura no ha estat acceptada pels ambulants i la majoria (per no dir tots) han continuat escampant la manta en els llocs més insospitats, practicant una activitat ambulant que està prohibida.  I clar, aleshores ha d’intervindre la Policia Local, que fins i tot rep alguna protesta airada no dels venedors sinó de vianants que els defensen alhora que censuren l’actuació policial, quan els agents només fan complir les ordenances municipals i la llei.

I qui defensa els comerciants de la platja? A eixos professionals que paguen l’IBI del local, tenen la llicència d’activitat, paguen els seus impostos municipals i estatals i damunt responen de la qualitat i origen dels productes que venen?
-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

"5 euros, 4 melones".... la canço d'aquest estiu al poble.

Anònim ha dit...

El que no es pot consentir es el que fan els regidors d'este govern que es: DONDE DIJE DIGO DIGO DIEGO.
La sra.regidora Llum va consentir en un principi la venda ambulant, i es per aixó que alguna gent va fer les seues compres gastant-se tots els seus estalvis. i després es van negar la venda. a vore si ens mantenim en una postura i deixem de marejar. i no volgau dir que tots son extrangers, o es que l'home dels tramussos també és extranger?

Anònim ha dit...

Ja posats a complir la llei, a vore si es pot solventar l'entrada amb vehicles a la zona del mercat ja que està prohibida excepte a vehicles sanitaris i veïns que tenen gual i allí entra qui li dóna la gana amb el cotxe o moto estant els policies allí. També els sanitaris del centre auxiliar tenen potestat per aparcar dalt la vorera, no està prohibit per a tots? Podrien habilitar-se llocs per a ells. També els llocs VO de l'avinguda són per a vehicles oficials, cotxes de policia, guàrdia civil. Poc a poc a vore si es posa solució. Gràcies.

Anònim ha dit...

Els dels xurros també es considera venda ambulant?? I el dels melons a la rodona de las 5 hermanas? I el que ven loteria?

Anònim ha dit...

Hi ha gent que mescla -interessadament???-la venda ambulant sense control ni dies marcats amb la venda ambulant controlada, reglada i legal, cas del mercat del poble i de la platja, amb els llocs marcats i vigilats pel funcionari municipal.
Seria el cas de la venda de xurros. O el de loteries i similars que també deu estar controlada. Bona es hisenda.

Anònim ha dit...

Ara si que l'hem feta bona: Hi ha un comentarista que s'atreveix a dir que "i no volgau dir que tots son extrangers, o es que l'home dels tramussos també és extranger?".

O siga xenofobo 100%. Si son estrangers no els deixem i si és l'home dels tramussos i cacau que es pose on vulga.
Que la llei i l'ordenança només es per a estrangers?

Anònim ha dit...

Hi ha gent que li agrada confondre el rave amb les fulles i és capaç de dir mitges veritats-mentires enrevesades, com que la regidora Llum va autoritzar la venda ambulant.
El reptem a l'autor a que mostre el paper firmat per LLum d'autorització. Una cosa es signar un paper d'autorització i cobrar una taxa, com va fer la regidora del PP encarregada de l'area, Sra. Raquel, i un altra sugerir-los un lloc on col·locar-se fins que es donara una solució a la problematica, sobre tot d'immigrants de color.

Anònim ha dit...

si si, el que es veu es la gana de afonar a la gent que costosament es guanya la vida. deixeu-los guanyar-se la vida que no molesten a ningú. i es normal que paguen l'ocupació de la via pública com qualsevol que vullga posar-se al carrer.que fins a Macario li fan pagar per el lletreret que te allí fora.

Anònim ha dit...

al anónim que repta tant...com be he dit: donde dije digo digo diego, és a dir, que la regidora els va dir que no hi hauria cap problema en vendre al carrer com sempre, i es per aixo que van invertir els seus pocs diners i després els va dir que no.m'explique??en cap moment he dit que firmara ningun paper pero esta gent antes de posar-se en l'avinguda va a parlar a l'ajuntament i es el que es van dir.

Anònim ha dit...

Parlava de la venda de xurros de tots els dies a la zona San Bernardo i Chamberí, i la venda de loteria com per exemple els de la ONCE que van per ahi. A mi no em molesten ni uns ni altres que ja fan prou que es guanyen la vida, però, és venda ambulant??

Anònim ha dit...

I un quiosc de venta de periodics o llepolies es venta ambulant?
Pense que hi ha poc rigor i serietat per banda d'alguns comentaristes.
La venta ambulant pense que queda ben definida pel seu nom: sense lloc fixe.
No crec que entre en esta consideració els venedors de loteria i/o similars. Supose que tindran un estatus o consideració diferents a la venta de productes alimentaris, roba, etc.

Anònim ha dit...

1. adj. Que va de un lugar a otro sin tener asiento fijo. Vendedor ambulante. U. t. c. s.

Un kiosk de venda de llepolies com el barracó de la tia Lola és fix, El dels xurros amb el carromato va d'ací cap allà com el tramussero Joan, no hi ha diferència, pense. Sols em referia a això. Gràcies.

Anònim ha dit...

igual com la "perruqueria" que hi ha en el canal.

igual com un local en una de les escales de accés a la platja que ven gelats aigua i demés, per la zona de entre Luna Park i el San Bernardo.

igual que la dona que es posa a vendre tomaques en la seua cotxera davant dels recreatius. que pensaran els que venen fruita davant d'on es posa eixa dona a vendre?? la fruiteria de Xelo i La Rabassa??

i demés locals de destrangis que hi ha i el govern no fa res. Estos tipos i tipes sense pagar impostos ni res...

Anònim ha dit...

Mireu discutiu el que vullgau, però a principi d'estiu donava gust passetjar per la vorera de la Goleta mirant algunes coses curioses que venien els "negrets" i de fa uns dies donen llàstima persegint-los la policia, tots pero tots els dies inclós passetjanse a peu (cosa que no han fet mai) com si foren delincuents.

La veritat que no fan mal a ningú "el que passa es que els comercianst de la platja volen fer l'agost en estiu i després tirar-se sis mesos a la bartola" i el que està passant es una conciencia.

Anònim ha dit...

i el meu comentari? no interessava?
quina llàstima,qui diu les veritats, perd les amistats.

Anònim ha dit...

Que els comerciants de la platja volem fer l'agost i tirar-mos 6 mesos a la bartola? mira amic anònim no et dic el que pense perque segur que n'ho ho publicarien ( i en raó )...a més perquè no tindria prou descalificatius el diccionari per a descriure un comentari així