L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 d’agost del 2011

Un any més, un gran èxit la Cursa a Peu de la Platja de Tavernes



  
La XXIII Cursa a Peu de la platja de Tavernes va batre record: més de 1500 atletes iniciaven la marcha a les 8 de la vesprada en punt amb una vesprada grisenca, més per la gran xafogor de l'ambient que per la falta de sol. Com ve essent habitual, expectació màxima entre els estiuejants que de nou ompliren les voreres del recorregut donant una nota de color i sana alegria al llarg de tota la prova amb els apladudiments que aconpanyaven el pas dels participants.

El vencedor absolut va ser Ettaichi Hicham, del C. A. Masamagrell, primer que travessaria la meta amb un temps de 24 minuts i 29 segono. El campió absolut va estar acompanyat en el podi per Jesus Gomar, de Gandia, com a segon classificat i Mijear Abdelilah com a tercer.


La prova va repetir la guanyadora de l'any passat en les dones: Sandra Díaz, del C. A. Alcudia aconseguia la victòria amb un temps de 30 minuts i 39 segon. La segon va ser Nuria Castells i la tercera Mari Carmen Millet. 



Quant als atletes locals, encara que el primer a entrar en la meta va ser el veterà Jorge Brines amb un temps de 28 minuts i 16 segons, el primer senior va ser Cristian Vercher, amb un temps de 29 minuts i 43 segons mentre a  Juan Bautista Talens, amb  29 minuts i 46 segons li va correspondre l'honor de ser el primer atleta del club organitzador. En dones, la millor classificada local va ser Mònica Escrihuela, amb un temps de 39 minuts i 19 segons.

A més dels inscrits oficialment, cal destacar com a nota negativa la presència de participants, inclus alguns menors de 16 anys, que es "colen" i corren també, però com apuntava l'organització és un gran error perquè hi participen sense cap tipus de control i sense entrar en els beneficis que té l'assegurança contractada per l'organització. A més, també es va donar a Tavernes la circumstància ja vista en altres curses de què alguns participants masculins corren amb dorsals i xips de dona, la qual cosa va endarrerir el reconte i informació del resultat final.


La prova va comptar amb la participació de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i els regidors Victor Borrás i Evarist Sansaloni que arribaren junts a la línia de meta. Una participació, com indicaven, simbòlica i feta amb el desig d'animar a la participació. També cal indicar una ampla presència de regidors del govern i de l'oposició i s'ha de destacar, com ve essent habitual, la perfecta organització del Club d'Atletisme la Valldigna, i la bona col·laboració de la Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil.

-

16 comentaris:

Bello, Bello, esportista. ha dit...

Quin detall, Jordi Juan, porta la camiseta de la UPV, aquella del nostre País amb el solet. Tot un gest queens va agradar els que treballem tants anys pel País Valencià i per Tavernes. Una salutació d'agraiment a tota aquesta generació de la UPV que va estar tants anys pel poble de Tavernes i la seua gent, els concejals: Juanjo Muñoz,Sanmartí, Miquel Joan, Miquel Bononat, Dolors, El Nyau, Pilar Pons, que tant bé ens ha representat. Tots ells i elles estaven a la carrera al solet que portava el nostre alcalde. Vaja detall!

Adrià Pérez ha dit...

Nota negativa córrer menors de 16 anys? Error? No se per què ho digueu, ja vaig córrer al costat de la meua filla, per què ella ho dessitjava, va córrer baix la meva responsabilitat, sense assegurança, ella entrena normalment, i per a ella era important. El que si que és un error important, és que jo inscrit el mateix dia, amb un preu de 5 euros, a meitat de carrera no tinguera un botellí d'aigua per poder beure, i refrescar, i poder donar-li a la meva filla, que no tenia dret. Sort que sempre hi ha gent amb bon cor, i li oferiren a la meva filla i a altres xiquets que corrien al meu costat, les sobres d'altres corredors per que pugueren refrescar. Jo fins al final no vaig poder beure.

Anònim ha dit...

Adrià, les normes siguen justes o injustes, encertades o errades, estan per a cumplir-se.
A mi tampoc m'agrada que per tindre menys de 25 he de pagar un preu "especial" en la meua assegurança, o que quan en tenia menys de 18 no poguera conduir´el cotxe, quan sé que ho feia millor que molts amb carnet de 18 o 20 anys.
I així el diria més de mil exemples, que segons qui o a qui, es podria o no aplicar.

Adrià Pérez ha dit...

Senyor anònim, tens raó quan les normes són per complir-se, però ha posat unes comparacions, que com sol passar són odioses. Quin mal feia la meua filla al fer el seu esport? Ella no pretenia res més que córrer, i fer-ho junt a altres atletes, res més, no pretenia ni que li donaren cap assistència, ni que li donaren bossa de corredor, ni que li donaren aigua. Ara, veig que tant sols et cebes amb la decisió nostra de córrer, no critiques la falta de previsió que va fer, que molts com jo no puguerem beure a meitat de cursa. Mira, per a mi, és més important que donen aigua a tothom, que tindre bossa del correrdor amb samarreta, i qualsevol regal.

Anònim ha dit...

Vam vore quasi tots els regidors de Tavernes. El portaveu del PP i ex alcalde, Manolo Vidal, no estava. No estava tampoc en l'entrega de la grua de la platja accesible ni tampoc en la Fira de Sant Jaume.
Està mising? O ens està avisant que s'ho deixa.?

Anònim ha dit...

Estic d´acord amb Adrià. Jo també vaig correr inscrit el mateix día, pagant 5 euros i a meitat de carrera ja no hi havia aigua i teníem que agafar botellins del terra sobrat d´altres corredors.
Crec que és un gran error no tindre previst una cosa tan important com és el avituallar als corredors de beguda i més en un día de tanta calor com el que va ser el día de la cursa.
Crec que es un punt que l´organització ha de tindre en comte per a próximes curses.
No hi ha dret que amb 5 euros faltara el mes important, l`hidratació dels corredors.

Anònim ha dit...

El problema d'avituallament no té res a vore amb les normes de participació. No vulguem justificar participació oberta a tots i més que res a menuts per un problema puntual que mai no s'havia donat.
Crec que deixar oberta o no la participació no a menuts de 16 anys és el veritable debat i per on iniciava la persona que firma Adrià Pérez el comentari, i no l'avituallament d'aigua.
I per la meua banda totalment d'acord amb les normes.

Anònim ha dit...

La raó et sobra, Adrià. Ara, amb l'arribada del nou govern, sembla que tot es fa bé a Tavernes. Ara, tan si les coses tenen a veure amb l'Ajuntament o no, estan ben fetes. Abans, res es feia bé. Fins i tot, la Cotorra de la Vall resalta el fet de que l'actual alcalde participara en la prova i algun comentarista se centra amb la samarreta que vestia el primer edil. No és la primera vegada que hi participa en la correguda.

És bo que els organitzadors, no els opinadors del BLOC que de seguida salten a la defensiva a aquest blog, reconeguen els errors però deixar sense abeuratge als corredors a una carrera com la del passat divendres, per a mi, i que em perdonen els responsables, és una falta molt greu de previsió, més si els inscrits han aportat 3 euros de manera anticipada i 5 el mateix dia abans de l'eixida i més encara si entenem que no és la primera cursa que organitza el club en qüestió. Abans de la prova, ja podien fer-se una idea del nombre de participants, cosa que altres anys no podien saber mai fins moments abans de començar la prova.

Ara saltaran, com sempre, els lletraferits anònims d'aquest blog, bloqueros de pro alguns, nouvinguts i experts trepes altres, i me'n pegaran fins el carnet d'identitat acusant-me, fins i tot, de pepero o cosa semblant, como si ser del PP o votar al PP fora un crim. Doncs ni sóc del PP ni mai he votat el PP. Cosa diferent és que en un futur vote PP. Per a mi, votar BLOC, a les municpals que no COMPROMÍS a les autonòmiques, ha estat el vertader crim. Quatre anys tenen la culpa i podran ser llargs o curts. Depén.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ganes de "rizar el rizo" el que té l'anònim anterior.

Que l'alcalde Jordi Juan va participar en la cursa no ho diguem nosaltres, ho diu molt abans la crònica del Levante i de La Veu de la Valldigna, que es publiquen abans que nosaltres fem la nostra.

Respecte a la cursa, que nosaltres sapiguem ni l'organitza ni dicta les normes el Bloc ni l'ajuntament, ni el govern actual.
Es el C.A. VAlldigna i suposem, almenys l'existencia de jutges federats i controladors federats així permeten quasi assegurar-ho, que les normes seran generals i del circuit on està també inclosa la prova de Tavernes.

Com diguem, "rizar el rizo", amic anònim, mesclant a La Cotorra en temes dels quals simplement hem informat.

Bello,bello, a l'anglesa ha dit...

un DELS LLETRAFERITS que no sol contestar els anònims té a bé dir-te que tens tot el dret de participar en el debat. Però com diria Churchill, donaria la vida per que ho pogueres fer però al mateix temps estaria en contra que ataques el Bloc tan directament, sabent el que saps.
Un altre tant es reconeixer que la Cotorra fa un bé municpal. I m'alegre d'haver-te llegit, quan contestes amb un seudònim et contestaré.
Jordi Juan té dret a tindre un equip i trobar-nos representats.

C ha dit...

L'aigua prevista per a l'avituallament 1700 botelles, hagué un error i només es portaren 1500, al club no sabem encara si l'encarregat de l'avituallament va demanar 1700 perquè varem portar 1500. és hora d'analitzar què va fallar per tal que no torne a passar.
Lamentar les més de 200 persones que correren sense dorsal.
Possiblement perquè a les previsions(inscripcions recomptades una hora abans hi havien 1300 corredors) algú pensà que amb 1500 hi havia prou, no ho se.
La qüestió és que el que va pagar 5€ és perquè va voler, el reglament deia que fins el dia 2 estaven obertes les inscripcions a 3€ i les deixarem fins el dijous a mig dia.
Els menors de 16 anys tenen una cursa al setembre, les categories per a la volta a peu les diu la federació d'atletisme. A més 8Km no es recomanable per aquestes edats.

L'ajuntament no té culpa de res, a tots els efectes l'organitzador de la prova és el Club d'atletisme, ho dic per els que polititzen la cursa.

Espere que a pesar de l'aigua gaudireu de la resta de la prova.

Anònim ha dit...

A l'amic Adrià la raó, potser, li sobrà, a tu lletraferit contragovern que tant parles, no vaig ni a contestar-te de les tonteries que dius. Una cosa només diré, fer-ho pitjor que l'anterior govern és MOOOOOOLT difícil.

Anònim ha dit...

Doncs jo considere que Adrià Pérez no en té gens ni miqueta de raó, i més encara quant coneix molt bé el món de les curses i sap (o deuria de saber) quines són les normes i sobre tot respecte a la participació infantil.
I pense que tot el seu cabreig, més que per l'aigua, ve per no poder participar-hi la seua filla. I per molt que en este cas, fora la seua filla i diguera que ho feia davall la seua responsabilitat: la responsabilitat final és sempre de l'organització. I ell sap estes coses com són: tots diuen davall la meua responsabilitat mentre no passe res, que després se l'encarrega el club que organitza.
Respecte a l'aigua: és un tema puntual que ací algú ho ha explicat De tota manera, si eixos 200 sense dorsal no s'hagueren "colat", perquè es "colaven" després de l'eixida, potser n'hi hauria "agua para todos".

A l'anònim de les 11:32, no entre a contestar-li. Es veu massa la rancunia. ¿Un exbloc, potser?

Adrià Pérez ha dit...

Senyor anònim, no estic cabrejat per què la meua filla no pugues participar, i no va participar, que quede constància, va córrer junt als participants.... que no és el mateix. I la responsabilitat, perdona, és meua, per què conec el reglament.... però per això mateixa et dic, que el reglament deia, que a meitat de carrera hi hauria avituallament líquid, cosa que al meu cas.... no va existir. Jo no carregue les culpes a qui no les té, saps.... jo no anava a córrer, però la meeua filla em va pregar que anarem, que volia córrer, així que ens vaig inscriure el mateix dia... estant sabedor de la meua responsabilitat envers la meua filla. Sobre les previsions de l'aigua....mira, jo sóc del pensar que més val que sobre que falte. I de veritat,amic, jo em faig responsable dels meus actes, sigen bons o dolents, si no ho creus, és que no em coneixes bé.

Des del Toro ha dit...

Queda dit, vinga, a vore si una persona que trau la cara, no es clava enl'actual ajuntament. Que reb una explicació. Que entén el tema de la samarreta del País Valencià i el solet, ha de ser el problema quan destaca una solució per l'any pròxim que es l'aigua. Endavant.

Anònim ha dit...

Todo un éxito,pero que se cuente todo, como la caida de un corredor enfrente de Macario, que tras llamadas y llamadas a la policia y el 112,apareció la policia mas o menos, a los 25minutos,la ambulancia a los 30 minutos y se los llevaron tras cuarenta minutos de espera tensa y desesperante por parte de su mujer y que le llevo directamente a la UVI de Gandía.¿donde estaba la ayuda sanitaria tras recibir varias llamadas desde los primeros 5 minutos?, tenemos que tener claro que es una urgencia vital, ya que la excusa fue que había gente con heridas en el final de carrera y la ambulancia del final no podía pasar.