L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’agost del 2011

Tavernes tindrà bous sempre i quan s’acomplesquen les normes de seguretat que demanda la Generalitat



L’alcalde Jordi Juan, en manifestacions que arreplega el diari Levante ahir dimecres, afirma que “no hi ha cap intenció en el govern de suprimir els bous. Sabem que hi ha un sector que els vol i no volem prohibir-los. Però demanem plenes garanties de seguretat”.

El diari explica que l’Ajuntament ha rebut dos propostes. La primera va ser rebutjada de seguida perquè volia el cofinançament municipal en 12.000 euros i la segona, de la mateixa penya de l’any passat, i ací ha entés l’Ajuntament que la proposta no compleix les garanties de seguretat que enguany exigeix la normativa.

Hi ha discrepància de criteris entre la penya i l’Ajuntament i això deriva del canvi de normativa que ha introduït la Generalitat respecte a l’any passat, i que estableix mesures diferents de seguretat per a recintes tancats de bous al carrer i els actes a celebrar en places mòbils, com la de Tavernes, i ací la normativa és enguany molt més estricta.

La penya taurina vol cumplir només la normativa que s’aplica als bous al carrer i l’ajuntament vol que s’acomplesca la normativa de les places mòbils. L’ajuntament, segons el diari, ha demanat a la penya que presente un projecte de plaça móvil per als actes, però no s’ha rebut cap resposta.

El mateix diari arreplega manifestacions d’Herminio Palomares, un dels socis de la penya, on afirma que a la plaça no es lidiaran bous i, per tant, considera que l’exigència legal de quiròfan, cuarto de cavalls, etc no s’ha d’aplicar sinó  només la normativa de recinte tancat per a bous, que és el cas dels bous al carrer. Però ací pensem que hi ha un problema: qui ha determinar que una plaça de bous siga considerada com un carrer tancat? L’ajuntament? La penya? La Generalitat?.... Difícil està la cosa perquè... en cas d'accident ¿de qui seria la responsabilitat i la culpa? 
-.

34 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs caldrà que la societat civil genere una enèrgica protesta davant la tortura animal que suposen aquests pseudoespectacles, propis de bàrbars i desficaciats.

Un de Tavernes ha dit...

Per aclarir dubtes i males informacions que s'estan diguent pel poble:

El 2010 la Generalitat Valenciana canvia la normativa que regula els espectacles taurins, endurint les normatives de seguretat que cal respectar en les places mòbils com la que es monta a Tavernes.

Des de l'Ajuntament se li demana a l'empresari que vol montar la plaça de bous que demane els permisos a la Generalitat i que complisca la normativa vigent.

L'empresari no accepta respectar aquesta normativa i de moment no ha presentat cap projecte a l'Ajuntament.

En cap moment el govern ha dit que no vol que es facen bous a les festes, simplement demana que es complisquen les lleis i les normes de seguretat que marca la Generalitat per evitar desgràcies i possibles prejudicis a la gent que vaja als bous.

Si ocorreguera algun succés semblant al de Xàtiva o Rafelbunyol qui seria el responsable?

Anònim ha dit...

Jo li recomanaria al senyor empresari taurí Herminio, que fera una instància a la Generalitat i que li aclariren per escrit si aplica normativa de carrer o de plaça. Els interessos econòmics no han d'estar per damunt de la seguretat de les persones i hauria de ser el primer interessat en complir-la. És molt bonic donar ARA la culpa a l'Ajuntament. És com treballar sense contracte, si no passa res...

Anònim ha dit...

no digau el que no és, si que complix les normatives, el que passa es que li exigixen mes coses com un quirofan precisament perque ningu vol fer-se responsable com be ho han dit al levante.

Anònim ha dit...

La qüestió és més senzilla del que s'està plantejant ací al blog. Si es demanen permisos per banda de la Generalitat, s'adequa la plaça mòbil a les exigències de la normativa vigent i ja està. Jo no sóc entés en la matèria, però pense que per a donar este tipus de permisos farà falta que alguna persona amb coneixements analitze l'estat i la situació de la plaça i si s'adapta als requisits. Si no hi ha res que no s'adeqüe a la seguratat exigida i la Generalitat els dóna els permisos, quin problema hi ha?
Ara, també és de veres que es tracta d'un recinte privat i de gestió privada, al meu entendre. No entenc per què l'Ajuntament, o millor dit el poble, ha de subvencionar-ho.

Anònim ha dit...

No pense que ningú diga el que no és. Tot el problema pel que es veu és aclarir si la plaça de bous de Tavernes té la consideració de plaça de bous o de carrer tancat per a bous de carrers.
La resposta pense que és obvia: és una plaça de bous i per tant suposem que s'haurà d'aplicar la normativa de plaça de bous.

Si la penya pensa no fer corregudes de bous i vol una dispensa de normativa que la demane a la Generalitat que té la potestat. Em sembla encertat el que diu un comentarista de que Herminio Palomares ho tramite en la Generalitat. Amics del PP segur que no li'n faltaran para la gestió.

Anònim ha dit...

No hi ha que desviar la noticia, la veritat que Tavernes abans tenia una plaça de bous fixa, en la actualitat i després que "un govern" aprofitara els terrenys per a altres menesters, ja no tenim plaça. Jo no estic a favor de fer unes festes només per a una part de la població, sinó tot el contrari, estic totalment a favor de que es diversifiquen els actes festius i per tant de es façen els bous, tal i com s´han vingut realitzant durant tots aquests anys. Sempre clar que es puga garantir la seguretat de tota la gent que asisteix a aquests events!

Anònim ha dit...

Tavernes no ha tingut mai una plaça de bous fixa. Perquè una plaça portàtil estiga temps i temps sense desmuntar no la converteix en fixa. I de fer, recordaràs que es desmuntava i desapareixia mesos, supose que segons les necessitats i el lloguer que feia el propietari.
Una altra qüestió és que algu, que ni ho sé ni ara interessa, deixarà temps i temps la plaça portàtil muntada. Potser era millor i més barat tindre-la allí que pagar lloguer per un magatzem o cosa semblant.
Ara, de fixa res.

Anònim ha dit...

Home jo no se tu, però la plaça estava muntada al mateix lloc durant temps i temps, i les taquilles, infermeria i barres de servir beguda eren de obra (aixo no es desmunta de hui per a demà). De totes maneres discutir aixó es desviar la noticia.

Anònim ha dit...

Res més lluny de la meua voluntat de desviar la notícia. Disculpa si has pensat que volia això.
És veritat el que dius d'alguns elemens d'obra, però la plaça no era fixa ni tenia eixa consideració.
Era l'epoca del Torrero i després de Ricardo, si no em falla la memòria però la plaça no era fixa. Això segur.

Anònim ha dit...

Deixant de costat si era fixa o no la Plaça, jo no em considere molt enterat de l´assumpte, però crec que la documentació que es presenta a l´Ajuntament sobre els actes taurins, després han de ser remitits a Diputació, que es finalment la que aprova o no si es poden celebrar els actes amb seguretat, de fet es la Policia Autonòmica l´encarregada de controlar que es tinguen els documents necesaris com asegurança, ambulancia e infermeria amb un metge cirurgià durant la solta de vaquetes! Com e dit abans, considere que per part de l´Ajuntament no hi ha que posar traves, simplement remitir documentació i notificar la resolució de la Diputació.

Un Soci de la Penya ha dit...

De tots el comentaris que hi han l' únic que s'aproxima un poc mes a la realitat es el del 18/8/2011 a les 19'58. Si Consellería primer no dona els permisos no es poden fer bous. Després de haver tramitat tota la documentació exigida per Conselleria de Governació es donen els permisos per a fer bous, després la decició de donar la llicencia es de l'Ajuntament.
Per la Penya no ha quedat.
Altra cosa que no s'ha comentat en el diari.
EL COST QUE LI VA PROPOSAR LA PENYA A L'AJUNTAMENT ES DE 0 EUROS.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Una pregunta en este articulo, de que hablamos en realidad, pensemos y pensaremos si es una cosa u otra:

1-.DECRETO 60/2002, de 23 de abril, del Gobierno Valenciano, por el que se aprueba el Reglamento de Festejos Taurinos Tradicionales en la Comunidad Valenciana (bous al carrer).

o de:

2-.REAL DECRETO 145/96 De las plazas de toros y otros recintos aptos para la celebración de espectáculos taurinos.

Porque son dos cosas muy diferentes y la normativa es muy diferente.

Si se clarifica que vamos a celebrar en esa plaza movil no fija, podremos saber que normativa es la que se debe aplicar.

Y por una vez que entre ahi creo que es mas la 1 que la 2, ya que no se lidian reses bravas, ni se realiza todo el acto de la tauromaquia.

Anònim ha dit...

Amic OBSERVADOR, vostè mateixa ho diu: "2-.REAL DECRETO 145/96 De las plazas de toros y otros recintos aptos para la celebración de espectáculos taurinos." En este apartat es parla de places de bous (fixes i mòbils) i d'altres recintes. I en l'apartat 1 es parla De festetjos tradicionals i remarca, BOUS AL CARRER. Voste sap que ha Tavernes no es fan bous al carrer com en Beni i en Simat, els actes es fan a la plaça! Jo crec que l'apartat més adient al nostre cas és el 2 i no l'1 com vostè diu.

Anònim ha dit...

Jo crec que el legislador no ha previst això de plaça de bous sense lidia i altres subterfugis que es parlen en els comentaris.

Si és una plaça se li exigirà com a una plaça i després vosté si ho creu o no convenient faça corregudes o lidia o no en faça. (Segur que si ho veu rendible en faria).

Això és com si jo monte un ascensor en ma casa per quan siga vell i dic: ara no vull pagar revisions, etc perque com que sóc jove no l'use.
Veritat que no colaria? Jo pense que en el cas de la plaça tampoc. Si és plaça és plaça o que la Generalitat decidisca.

VOTANT DEL BLOC ha dit...

No tenim vergonya!!! enguany és més del de sempre:
-festa jove amb gestió privada, descentralitzada i sense comptar amb tots els del poble.
-porta oberta per a que es realitze una tortura animal, així que si aquest empresari pepero compleix la normativa si que es realitzara per a alegria de 4 que disfruten en la tortura sese sentit d'un animal.
Que trist és veure com els polítics quan arriben al poder s'obliden de les seves promeses i només pensen en un rèdit electoral.
Estic realment trist i crec que les coses i el tràfic de favors segueix igual, només han canviat les persones!!!

Anònim ha dit...

Home, a dos mesos de la formació del nou govern i quan encara no es poden moure...
Deixa que aterren, que aclaresquen i netegen coses i després que comencen els canvis! O es que vols en dos mesos canviar-ho tot el que els altres han estat muntant en 16 anys!
Jo confie que els canvis es vegen en les festes de l'any que ve que no hi hagut temps per a res.

Quan el tema dels bous, si l'empresari presenta tots els permisos i autoritzacions que cal de la Generalitat, si tot compleix la normativa l'Ajutnament no pot més que donar permís. Si no estaria comentent una il·legalitat per prevaricació.

El tema dels bous no és un tema de si l'ajutnament dona o no dona permís, si vol o no bous: per a mi, és un tema social. Tenim la societat que tenim i actua com actua. I mentre la cosa vaja així, em tem que bous per a anys.

Anònim ha dit...

La normativa actual, decret 120/2010, de 27 d'agost, deixa ben clar al definició de plaçes de bous i recintes taurins, i com a Tavernes no es lidien bous, i sols es fan bous al carrer, es recinte tauri i per aixo Governació l'any passat ho va autoritzar, perque es un recinte tauri i sols es fan bous al carrer, l'ajuntament demana algo ilegal, no poden fer pagar als que fan la festa d'algo que no es correcte, ¿que pasa si ara obliga a que hi hasca un camió de bombers per si es pega foc la plaça per el bou embolat? esta clar que es per seguretat, pero per aixo hi ha una normativa que ho regula.

Anònim ha dit...

Estimado compañero, la apreciación que indicas de los articulos:

1-.DECRETO 60/2002, de 23 de abril, del Gobierno Valenciano, por el que se aprueba el Reglamento de Festejos Taurinos Tradicionales en la Comunidad Valenciana (bous al carrer).

o de:

2-.REAL DECRETO 145/96 De las plazas de toros y otros recintos aptos para la celebración de espectáculos taurinos.

Son absoletos, tienes que mirar la normativa de bous al carrer 120/2010 del 27 de agosto, hay una pagina web www.gesbous.es que tiene todas las normativas.

Anònim ha dit...

he mirat la normativa que diguu i en el cas de bous al carrer m'envia al decret 24/2007.
Si no recorde maal, Herminio diu en el Levante que li exigeixen coses mediques que no calen en l'ordre sanitari.
El decret que dic diu el ssegüent que cal per a bous al carrer. (copie)

CAPÍTOL IV
Condicions generals per a la celebració
de festejos taurins tradicionals
Secció 1a
Serveis i instal·lacions sanitàries
Article 18. Serveis mèdic i sanitari
1. Per a la celebració dels festejos taurins tradicionals (Bous al
carrer) haurà de disposar-se, en tot cas, d’un servei medicoquirúrgic,
atés per un metge que serà el cap del servei i un diplomat universitari
en infermeria, que l’assistirà en les seues funcions, per a la immediata
atenció dels ferits o accidentats que puguen produir-s’hi.
2. El servei medicoquirúrgic estarà proveït del material sanitari
establit en els annexos II i III, del Decret 44/1993, de 22 de març, del
Consell, pel qual es regula el transport sanitari terrestre a l’àmbit de la
Comunitat Valenciana, a què s’afegirà:
– Fèrules d’immobilització de membres.
– Tubs de Guedel xiquet i adult.
– Ressuscitador manual de baló, amb màscara de xiquet i adult.
– Bala d’oxigen, amb humidificador, manòmetre i joc de màscara
d’aplicació.
– Torniquets.
– Llençols i draps de camp estèrils
– Pinces de dissecció, amb i sense dents.
– Pinces hemostàtiques de mosquit corbes (6 unitats).
– Pinces hemostàtiques corbes de Krile (6 unitats).
– Separadors.
– Profilaxi antitetànica (gammagobulina i vacunes).
– Esfignomanòmetre i fonendoscopi.
Tot aquest mobiliari, aparellatge i material hauran d’estar en
disposició de ser revisats i utilitzats des d’una hora abans de l’inici de
la festa.
3. El servei medicoquirúrgic podrà prestar-se en un local
permanent o provisional, per mitjà d’instal·lacions fixes o mòbils,
habilitades amb aquest fi. Haurà de ser de fàcil accés i estar clarament
senyalitzat. Quan la festa es desenvolupe en un recinte tancat, haurà
d’haver una porta de fàcil accés al servei medicoquirúrgic.
Article 19. Ambulància
Al lloc més pròxim possible del servei medicoquirúrgic, i a total
disposició del cap del servei, se situarà una unitat d’evacuació o
ambulància, degudament equipada, que haurà d’estar disponible de
forma permanent des d’una hora abans de començar la festa, i fins que
aquesta finalitze.
L’absència de l’ambulància, encara que siga momentània, produirà
la suspensió de la festa.
Article 20. Concert amb centre hospitalari
L’organitzador o promotor concertarà amb un centre hospitalari el
trasllat dels possibles ferits, tenint en compte la proximitat i la dotació
dels serveis especialitzats adequats i d’acord amb les indicacions del
cap del servei medicoquirúrgic.

VOTANT DEL BLOC ha dit...

Excuses i més excuses per contractar 3 revetlles, posar-les al País Valencià (lloc cèntric), sense cap barra privada, obert per a tots majors i menuts, no cal un any de treball, a tots els pobles del votant està ple de gent de Tavernes, les revetlles de Simat és un exemple...i l'excusa de la societat és un escàndol, jo crec que la majoria dels votants que us han posat al poder estem en CONTRA DEL LA BARBARIE I EL MALTRACTE ANIMAL!!!!! VOLER ÉS PODER!!!!

Anònim ha dit...

Dius: "que la majoria dels votants que us han posat al poder"

Què "us han posat" o "us hem posat" ?
Tu no dius que has votat al Bloc?
Ai, ai...

VOTANT DEL BLOC ha dit...

Ací filem molt prim, perdona l'errata "us hem posat", però si això és més important que tot el que he exposat doncs aleshorem desmostres amic anònim que no tens cap argument, només intentes desviar l'atenció insinuant que la meva crítica constructiva està amagada en algún interés partidista, no senyor vaig a dir-ho un poc més clar: sóc un votant desde sempre de UPV, BLOC i ara COMPROMÍS, sóc un ferm positor al maltacte animal i només m'agradaria que les coses es feren tal i com ens l'han promés; pel bé del poble, del govern local i sobretot del Bloc, ara si només una crítica ja s'utiltza per desacreditar-nos com a votants...ai ai amic anònim parla del contigut(maltacte animal, centalització i desprivatització de les festes) i fes-ho pel partit al que insinues que dones suport.

Anònim ha dit...

Mira tu, i jo!
I estic molt d'acord en el que dius de festes i demés.
Però per a mi n'es, d'estrany, que un votant de sempre del Bloc i ara Compromía, al qual per això se li suposa un cert grau de compromís, enteniment i saber el que passa en la realitat a només dos mesos de governar, ja estiga demanant coses que necessiten un temps de planifiació, consens, consulta popular, etc. etc
I només porten (o vols que diga portem com a votants del Bloc?) dos mesos i ja estem demanant l'oro i el moro. I ací no tenim un rei moro per a dir això ho pague jo.
Vull que comprengues o almenys intentes comprendre des de quina vessant ho dic. Deixe'm-los-hi treballar, que tasca en tenen i poc a poc aniran canviant coses.
Que hem tingut 12 anys de PP amb majoria absoluta i les seus arrells i també la dormilega social es molt fonda.

Anònim ha dit...

Estimado compañero, mira el decret de conselleria de Governació en relació als bous al carrer, de l'any passat (allà pel mes de setembre, i si tens valor copia'l també per que la gent puga vore les dues cares de la moneda) que fa unes observacions sobre el del 2007 i vorás com estas totalment equivocat del que es necesita a un recinte tancat per celebrar bous al carrer i una plaça móbil (amb lidia).
És molt fàcil donar-li la culpa de tot al anterior govern. Si sembla que la culpa de la crissi no la tindrá ZP, sino MV.
Ai mare, i A. Rubalcaba peleant contra Rajoy!!!!!

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Aqui os dejo una informacion para poder dialogar sobre el tema con mas informacion:

http://www.docv.gva.es/datos/2007/02/27/pdf/2007_2564.pdf

Si entrais en el documanto y si quereis ir directamente al apartado.

CAPÍTULO IV
Condiciones generales para la celebración
de festejos taurinos tradicionales
Sección 1ª
Servicios e instalaciones sanitarias

Queda muy claro lo que hace falta o no hace falta, seria suficiente con que en una de las casas cercanas se habilitara todo el material para hacer las primeras curas quirurgicas, que normalmente sera sutura torniquete contencion de hemorragias y traslado al centro hospitalario de referencia que disponga del personal sanitario acorde.

Pero tranquilidad e solicitado como ciudadano de apie que gobernacion nos clarifique estos supuesto y que se deberia hacer cuando contesten mandare la nota.

Un saludo.

Anònim ha dit...

¿VOTANT DEL BLOC?

Anònim ha dit...

Amigo Observador, sigues desviando el tema, si alguien te pregunta como viajar a la China has de hablar de como viajar a la China y no a Rusia, Sidney ya la Conchinchina. ¿Por que narices sigues hablando del apartado nº1 que hace referencia a los "bous al carrer" si en Tavernes hay una plaza móvil? ¿Una casa para hacer las primeras curas? En Benifairo y Simat bien, ¿pero en Tavernes?¿ Con una plaza móvil sin ser "bous al carrer"? Centrate en el apartado nº2.

Anònim ha dit...

Estic un poc desencantada de certes intervencions per part del mateix o mateixa comentarista anònim/a de sempre que s'autoproclama defensor/a del Bloc i que posa en dubte la certesa dels qui diuen haver votat Bloc però, alhora, (amb seny, elegància) li exigeixen firmesa en certes decisions i canvis com l'abulició dels bous a Tavernes o el soterrament de la LAT, etc. Amb eixe comportament, més propi d'intolerants, no li feu cap favor al Bloc. Feu-s'ho mirar. Als votants del PP, la majoria d'ells cegs i sords a voluntat, no aneu a convèncer'ls. En canvi, als qui han votat la vostra opció, com jo, no acabeu per desencantar-nos i acabem pensant que tots els polítics, quan arribeu al poder, sou iguals. Per favor.

Exvotant del PSPV-PSOE i ara votant del Bloc al poble i Compromís a les autonòmiques. Encara que tu, comentarista intolerant (aparentment bloquista. Permeteix-me que jo també dubte de tu), ho poses en dubte. Valga la redundància.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

Al company anonim de 21/08/2011 5:23:00

Si sempre me dius el mateix, quina fixacio, pero dime una cosa, has leido algo mas que los titulos, porque igual te sorprende leer un poco mas.

Igual "Bous al carrer", tambien se consideran a lo que en tavernes hacen en fiestas con los toros.

Pero ten paciencia cuando me respondan de Gobernación te lo adjunto y ya esta y asi sabremos todos un poco mas.

Un saludo

VOTANT DELPP ha dit...

A l'anònim de les 13:53, sols dir-li que jo ni estic sord, ni ceg, i sóc votant del PP, i així és, com sóc una persona lliure vote a qui vull. I tú com a votant del Bloc, d'esquerres si eres tan tolerant com digueu tots el s'esquerres, doncs hauries de respectar-ho i no fer comentaris d'aquest tipus.

Anònim ha dit...

Al ajuntament ja se li ha donat una contestacio per part de Governacio de Valencia, explicant-los la diferencia de recinte tauri i plaça de bous, pero el Ajuntament, no vol saber res, diu que ellos manen i prou i no volen ni cridar a Governació ni parlar amb ells, i com l'ajuntament t'he que firmar la tradicionalitat i autoritzacio de via publica, si no ho firma no hi han bous. Es mes honrrat aclarir a la gent el perque no hi han bous, que tirar les pedres a la Associacio Cultural que vol organitzar els bous en recinte taurí, no hi ha LIDIA i el decret ho diu ben clar i Governació tambe ha contestat, pero no volen sentir al ciudadá de Tavernes i ho conseguiran, enguany sense bous al poble.

Anònim ha dit...

Tu que saps que els han contestat també sabrás que diu la carta i ho podràs explicar millor.
Perque se'n diuen tantes sobre este assumnpte i altres que no em crec res. Ara m'acaben de dir que les paelles es fan al Carrer Major i Carrer La Barca i pagarem tots 10 euros per paella.
i a mi igual em costa creure això que Governació ha contestat a l'Ajuntament, perquè a mi em sembla que la potestat la te la Conselleria del Serafin Castellano i no Governació que depen de Madrid.
O siga que, un enredo més?

Anònim ha dit...

Negatiu. A l'Ajuntament no ha arribat cap escrit explicant res.
No tenen altra faena en Conselleria de Governació que estar contestant cartetes aclaratories als ajuntaments sobre aspectes de les lleis.
¿I per a què volen els Ajutnaments els tècnics i advocats? N'hi ha quatre advocats a més d'aparelladors i arquitectes per estudiar la normativa legal i demanar les coses que cal a qui vulga fer bous.
Tot el demes es intoxicació i ganes d'enredar.