L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 9 d’agost del 2011

PLE D'AGOST: Economia, economia i economia, però el PP presta més atenció a la data de festes locals i a la ubicació de contenidorsl



Ahir dilluns hi hagué ple ordinari. Un ple on va dominar el component econòmic i que va servir perquè les assistents en la sala ens informarem de quant nefasta ha estat la gestió econòmica del PP en la passada legislatura.

Un dels punts principals va ser “donar compte de la liquidació del pressupost del 2010”. Ací escoltàvem com el remanent de tresoreria era negatiu en vora 4 milions d’euros, o siga, el PP es va gastar eixos 4 milions d’euros més del que va ingressar. I molts es quedaven astorats quan escoltaven que 1’6 milions corresponien a 942 factures fora del pressupost, factures de despesa sense control de l’anterior govern del PP.

Es facilitava la informació que el deute deixat pel PP és de 16 milions d’euros, i que el PP fins el passat 11 de juny, dia de la constitució de l’actual govern, ja s’havia gastat el 90% de la despesa corrent corresponent a tot el pressupost d’enguany, el del 2011. 

La situació econòmica, segons deduíem del que s’explicava, és greu i fins i tot ens atrevim a dir que ara que les coses comencen a saber-se, pitjor del que es pensava. I això és el motiu que feia que l’alcalde, Jordi Juan, anunciara que caldrà fer un nou Pla de Sanajament i sobre tot seriós i que arribe als objectius marcats. I s’ha de fer un nou Pla de Sanejament i complir-se perquè el darrer aprovat pel PP no s’ha complit, com tampoc va assolir cap èxits els anteriors de més antigues legislatures. I és que el darrer Pla de Sanejament del PP no ha assolit cap objectiu ni ha servit per a reduir el dèficit tot i que l’anterior govern va cobrar sobre els 2 milions del cànon avançat de l’aigua potable.

També ens assabentàvem que una gran part del préstec de 5 milions demanat el passat més de novembre  a disposar per a futures necessitats ja s’ha gastat. Si no escoltàrem malament quedaria sobre els 1’7 milions i la resta, fins arribar als 5, ja s’haurien gastat en mig any.

 Una situació greu explicada ahir i que deixava quasi sense reacció a la bancada de l’oposició, on el seu portaveu Manolo Vidal, del PP, intentava buscar justificacions a la que li queia al damunt al seu partit. Però els comptes del nou govern estaven clars, detallats, i ara ja comptabilitzats i es deien a la sala amb la presència dels millors testimonis: els funcionaris municipals  d’intervenció.

No pintaven bé les coses al PP, i vingueren les maniobres de distracció per tal de no parlar més d’economia domèstica de Tavernes. La primera  va ser preguntar i tornar a preguntar en intervencions regidor a regidor si el govern del tripartit en la Junta de Govern havia introduït  canvis en els punts presentats en les comissions. Una manera com un altra de posar en dubte la transparència del nou govern.  Una i altra vegada rebien la mateixa contestació: no es canvia res en la Junta de Govern, hi ha total transparència. L’alcalde Jordi Juan assegurava que si hi ha algun canvi en la Junta de Govern, que no era el cas, no es pot aprovar sense passar per comissions.

La segona va ser tornar a traure a col·lació la situació del punt de reciclatge de la placeta del Dr. Grau. Que si ara estaven més lluny, que si calia llevar tots els contenidors dels espais públics... No va usar el govern municipal en el cas de la placeta del Dr. Grau la resposta més contundent: que ells s’havien limitat a complir la promesa que l’anterior govern del PP havia fet als propietaris del bar, que els llevarien els contenidors, cosa que mai havien complit. 

També va hi hauré "rifirrafe" per les dades de festes locals del 2012 motivada per una errada a l'hora de transcriure al paper el dia del tercer divendres de setembre. L'alcalde va remarcar que la voluntat del govern municipal, com sempre han dit, és impulsar les festes locals.
 
I com no va sorgir la problemàtica de la piscina, i on després de les explicacions de l’alcalde, les mateixes que va oferir la setmana passada en roda de premsa, el portaveu del PP, Manolo Vidal, li demanava al nou govern municipal impuls per a buscar les solucions. També es va parlar de l’Avinguda de la Marina, on el popular demanava anar a València ja, a exigir, a que se solucione el problema de la paralització. La resposta del nou govern:  les gestions fetes i que determinaven que fa uns dies vingueren al poble tècnics de Conselleria i de la UTE, i la impossibilitat de poder solucionar res per dos motius: el mes d’agost és inhàbil per a l’Administració com tothom sap i a més, la dificultat afegida de la reestructuració de Conselleria amb el canvi de president de la Generalitat i un nou govern autonòmic. O siga, que davant eixa paralització administrativa,  deduïm que si al mes de setembre la Generalitat ho ha solucionat, haurem de donar les gràcies. 

I també s’aprovava per unanimitat fer una sol·licitud per a poder accedir a més de 600.000 euros de préstec dins de la línia ICO Entitats Locals 2011. L’objectiu del nou govern: dedicar eixos diners a pagar les factures pendents que té l’ajuntament amb empreses i autònoms de la passada corporació, però ja s’avisava que segurament no es podien atendre tots els pagaments i es farien efectives les girades fins els mes d’abril-maig. Tira, més val això que no res, van pensar alguns. Almenys que les empreses de la Valldigna puguen cobrar!!

-

9 comentaris:

Bowie ha dit...

Ara, caldria analitzar eixes 942 factures fora de pressupost; perquè s'han fet eixes faenes o subministraments, si feien falta o no, i a qui s'han fet, es deuria de fer public, perquè 1.6 milions no es qualsevol cosa.

Tot això, no fa sinó confirmar la incapacitat de Manolo Vidal per a gestionar un municipi con Tavernes.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

Estic totalment d'acord amb Bowie.
Pense que si tant re-mala gestió ha fet l'antic govern del PP i això ara ens està fent patir al poble les conseqüències, ja que ens han deixat "alejant"... seria lo correcte que tot el poble ho sabera, per transparència i per a conéixer els motius de la situació econòmica que ara vivim en Tavernes.
Tot, per no saber fer millor les coses. No vaig estar en el ple, però ja m'haguera agradat ja, vore-li la cara a Manolo Vidal i la gent del PP que estaven en el govern anterior, i com desviaven sense trellat el tema perquè no sabrien on amagar-se...
i no hi ha per a menys...què poca vergonya, mare!!!!

Anònim ha dit...

Desde sempre hem sabut que la gestio del Sr. Manolo vidal hera d'un casiquisme total, ell feia i desfeia com li donava la Gana i els altres Regidors no dien res. Per la mala gestio del anterior Govern estem com estem i els xicotets empresaris sense cobrar. El Pla de Sanejament sols el van cumplir el treballadors de l'Ajuntament tinc entes. manolo Vidal no tindria que anir ni als plenaris i presentar la dimisio.

Anònim ha dit...

Y de les festes que se'n sap? Es comenta que sols seran 3 dies. Que hi ha confirmat?

Anònim ha dit...

Y nos regateaba 800 euros a los discapacitados para comprar una grua. Con esas actuaciones , Manuel Vidal, demuestra no tener ninguna escala de valores políticos. Yo espero a sus palmeros, a esos que escriben aquí justificandole unas veces y otras atacando al nuevo Alcalde, a que me expliquen porqué han estado votando al sr. Vidal que ha demostrado tan pocas aptitudes, políticamente hablando.

Adam ha dit...

Hombre, los palmeros lo han estado votando por motivos obvios, dígase, parc del vents, guarderia de la platja, urbanización inundable, carril bici, p de piscina, ...etc

Anònim ha dit...

I també es comenta que Jordi Juan va a dimitir perquè siga alcaldessa Carmen Canet; i que l'aigua de la platja des de que no està Manolo no es pot beure de tant cloro com té; i que realment qui mana és el pare de l'alcalde; altres diuen que mana el secretari local, Perfecto; altres que Jordi torna a la Universitat en vore el merder qaue hi ha a l'ajuntament...

Per favor, perquè no deixe de fer cas d'eixes intoxicacions que només busquen socavar el govern actual?

paco hort ha dit...

Esta claro, com no tenen res que dir, com ara els cau la cara de vergonya, inventan escusas, desvien el tema, intoxiquen diguent barbaritats. Pero i que fem en tavernes? Ens han deixat en la bancarrota.. Un merderal gran.

Anònim ha dit...

El gurtel de tavernes, por fan els diners en mans del PP.