L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 d’agost del 2011

L'estrany cas de les pistes del sector 12 de La Goleta o com l'ajuntament vol donar una mínima cobertura legal a l'activitati


L'any 2009, dins del Pla Zapatero, el govern del PP decidia dedicar vora 200.000 euros per a fer unes instal·lacions esportives en el sector 12, d'iniciativa privada, i on les obres d'urbanització no estaven fetes.  Desconeixem si es podia construir en un sector no urbanitzat.

A l'estiu del 2010, amb les instal·lacions acabades però amb la urbanització sense acabar, es van posar  en funcionament les pistes: 2 de padel i 1 de tenis, sense cap vestidor ni dutxes ni serveis higiènics d'obra. (Fotos 1). No cal ni dir que la urbanització estava completament vallada i legalment ningú no hi podia accedir. Però s'hi accedia. Sort que no ha passat res amb la maquinària pesada, camions i demés pel mig! Ara, amb quasi acabada la urbanització, s'ha habilitat un passadís format per peces de plàstic.


 La gestió - i una placa en les pistes ho corrobora- es va encarregar a l'associació de comerciants de la platja (ACLARIM: NO tenim res a dir i en contra de que s'encarregue l'associació) però....   sembla ser que fa un any va haver advertiment dels tècnics juristes al govern municipal del PP que legalment no es podia fer per la situació que acabem de dir de la urbanització.  

Fins ara es ve cobrant 5 euros per ocupació de les pistes i, fins i tot, pressumptament algú s'ho ha muntat i es donen classes pagades de padel. Bé està que hi haja algú que oferesca eixos serveis, i no és una quantitat cara els 5 euros per hora, però ens preguntem si eixa quantitat es pot cobrar sense haver una ordenança i si tots eixos diners que es puguen guanyar de classes són en A o en B. Cal una llicencia d'activitat? Ho desconeixem.

I hem de suposar que,  si la gestió es va encomanar, dins de les obligacions estarien mantindre bé les pistes i TOT L'ESPAI esportiu en condicions de neteja, desbrossat, etc.  Nosaltres això també ho desconeixem. Però no està l'espai del voltant en massa bones condicions de conservació (Fotos 2)


Però igual que desconeix moltes coses l'equip de La Cotorra, sembla ser per les noticies que ens arribem que també ho desconeix l'ajuntament i el govern actual: a l'ajutnament no s' ha trobat cap paper, cap document firmat de la cessió d'eixa gestió. Ni els tècnics coneixen res, només l'advertiment que es va fer en el seu moment.

Tots, també nosaltres la gent de La Cotorra,  estem a favor que es gestione i que s'encarregue l'associació de comerciants -¿Per què havíem d'estar en contra? -, però les coses, i més quan fan referència a béns i serveis públics, han d'estar clares i legals. Sembla ser que fa un parell de setmanes l'actual regidor d'Esports va demanar als responsables de la gestió que li enviaren una copia del document de cessió de la gestió i una memòria de l'activitat feta fins ara. Això no hauria de ser res estrany si pensem que la titularitat i la responsabilitat final és de l'Ajuntament. Fins ara no li ha arribat res al regidor, segons em pogut esbrinar.

Ara bé, davant eixe lògic interés del nou govern de tindre les coses clares, de conéixer el funcionament de totes les instal·lacions municipals, d'intentar donar una legalitat - si es pot- a tota l'activitat de les pistes del sector 12 ,  de crear unes normes clares d'us i gaudi dels veïns de la platja... davant tot això, que pensem és l'obligació de l'ajuntament, ja hi ha gent  que ha començat a acusar el govern que el que volen és  llevar-li la gestió a l'associació, que només vol fer-se en els 5 euros que es cobren. Això sí, dels altres aspectes legals que ací diguem i que sense cap dubte van en benefici de tots, ni paraula. Un cas i unes postures estranyes, no penseu?

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

aquestes pistes no les ha construit ni pagat la urbanització? o en el seu cas en diners del govern? perquè hem de pagar? jo no sóc d'eixa "urba" però si aquetes instalacions estan pagades pel govern i estan en una urbanització privada, quin trellat te?
TOTS A JUGAR A LES PISTES I GRATIS

Palometa ha dit...

Cotorra, no faces cas de ventiladors manipuladors, manifassers i mentiders, sino al final ens tornarem tots locos...

Anònim ha dit...

No hi ha ninguna cobertura legal, les pistes aleshores no es poden utilitzar ja que no hi ha ningun acces a elles. Les pistes les tendria que haver fet el Agent urbanitzador i estan fetes del Plan E. El Govern anterior no ha fet res Be

PALMERO ha dit...

ens farà falta Serlock Holmes per poder aclarir tots els misteris que estan sorgint a l'Ajuntament.

Me caguen ...quina manera de governar tenien els manolo's boys. Botant parets i barrancs, com a la cançó.

Em sembla que els documents que es van endur la setmana abans de les eleccions, no eren documents...EREN PROVES DE LES SEUES CONDUCTES!!

PALBESUGO ha dit...

Lo de la gestió de les pistes per l'Associació de comerciant era per intentar evitar que se presentara el mauro a les eleccions. Més bé sembla que va servir PER FINANÇAR-LI la campanya. jojojo

Al xicot amb monaes, xè!!

PAL OTE ha dit...

ESTES PISTES EM DESPISTEN...SI SON DE L'AJUNTAMENT, PERQUÈ NO LES GESTIONA L'AJUNTAMENT?
SI EL QUE VOLEN ES QUEDAR BÉ AMB ELS COMERCIANTS DE LA MAR, QUE ELS CONSTRUEIXIN 5 FINQUES I ELS DONEN LES VIVENDES, XÈ!!!

Anònim ha dit...

Estes pistes no és poden fer servir fins que l'ajuntament reba tota la urbanització. Després, el mateix ajuntament, haurà d'otorgar una llicència d'explotació de l'activitat. LEY 14/2010, de 3 de diciembre.

GOAUL'D

PALMERO ha dit...

Jo com a contribuent i veí, agrairia informació per part de la Regidoria d'Esports d'estos dubtes que jo i prou ciutadans com jo, ens plantegem:
-Balanç d'ingressos de les pistes i l'ús que tenen eixos diners.
-Si hi havia contracte i/o concessió.
-Si el professorat de padel està donat d'alta com autònom o contractat per l'associació de comerciants.
-Quina retribució rebia al mes, i quants alumnes hi han apuntats.
-si està tot en A o en B, és a dir, legal o en NEGRE.
-informe d'us i gestió de les pistes, com quants usuaris, horaris, dies, etc.

Al ser instal·lacions municipals, el que deuria de fer-se és una concessió amb concurs públic quan estiga LEGAL.

El que jo dic: quin merder i quina forma de "governar" que feien els del pp. Quina vergonya. I conste que no tinc rés contra els comerciants de la platja. Més bé al contrari. Estic a favor d'ajudes i recolzament de tot tipus. Però veig un intent de compra de voluntats brutal amb esta gestió, que sembla serviria a més "d'esparring" per la gestió de les pistes de Padel de la piscina municipal.

"cree el ladrón que todo el mundo es de su condición".