L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 d’agost del 2011

L’Ajuntament de Tavernes procedeix a la neteja del riu Vaca amb l’objectiu de facilitar el desaigüe cap a la mar



L’ajuntament de Tavernes ha iniciat la neteja del llit i voreres del riu Vaca amb l’objectiu d’eliminar canyes, malesa  i objectes abocats al riu que puguen impedir l’eixida de les aigües cap a la mar. Els treballs es duen a cap amb maquinària pesant especial i amb un pressupost de 4.000 euros a càrrec de la partida de Medi Ambient.

El passat divendres 19 agost Jordi Juan, alcalde de Tavernes, va visitar la zona sobre la que estaven realitzant-se els treballs de neteja. Al respecte l’alcalde assenyalava que  s’han iniciat amb caràcter de prevenció davant les trombes d’aigua que són freqüents a la nostra comarca a la tardor, en períodes de gota freda.  “Tavernes, i en especial la zona al voltant del casc urbà, El Vergeret ha patit inundacions amb les crescudes del riu. Volem  transmetre un missatge de tranquil·litat, que els veïns no estiguen preocupats i tan pendents de la situació del nivell de l’aigua només es produesca una pluja”.

La regidora d’Agricultura, Carmen Canet, per la seua part, ha indicat que els treballs són indicatius de la preocupació del govern municipal per la situació de les infraestructures que guarden relació amb l’agricultura. “Primer vam netejar i millorar la Séquia Mare fa unes setmanes i ara és el torn del riu Vaca. No hem d’oblidar que els desbordaments en la zona del Vadell son molt perjudicials per als nostres camps en anegar-los durant dies. Els treballs que fem ara de neteja ajudaran a eliminar-los”.

La regidora de Medi Ambient, Vanessa Martí, explicava que una part important de la neteja es centra en l’eliminació de  massa vegetal i considerava que “amb l’eliminació de canyes i malesa, minoritzarem el perill de taponaments al llarg del riu”. Els treballs s’estan efectuant aquests dies, ja ben entrat l’estiu, per tal d’aprofitar l’abaixada de nivell del riu atés que la màquina treballa des de l’interior del riu Vaca.

A pesar de que la neteja del riu no és una competència municipal, el nou govern municipal entén que deu d’ocupar-se’n a l’espera del pròxim inici de les obres de canalització del riu Vaca. Les obres, previstes en el seu inici per a final d’any o principi del pròxim, estan actualment en fase de licitació.

- Segons la informació de l'Ajuntament
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és fa tots els anys, però sense la foto.

Anònim ha dit...

com els agrada vendre.......

Anònim ha dit...

Si no hi ha genere, o siga treball fet, no hi ha res a vendre

Anònim ha dit...

Tots els anys hem vist ftotos de neteja de riu. Res de nou o fer com han fet...