L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 d’agost del 2011

La Mancomunitat de la Valldigna, amb la col·laboració del GMValldigna, realitza treballs de neteja i manteniment dels senders de la Valldigna.




La Mancomunitat de la Valldigna aprofita les ajudes concedides pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) i manté les rutes senderistes de la Valldigna. Els treballs consisteixen en la neteja de males herbes del recorregut i la reparació dels marges laterals de les sendes construïts amb  pedra seca. El treball compta amb la col·laboració i coordinació dels membres Grup Muntanya Valldigna, bons coneixedors de les rutes.

Enguany les actuacions van encarades especialment en la reparació de la senda del Castell de la Reina Mora, una de les rutes més utilitzades últimament en la Valldigna pels excursionistes i per la gent de la comarca que visita este monument en una situació privilegiada i de gran interès històric. 

La Mancomunitat de la Valldigna  durant l’any passat va reparar les sendes de la Cova de Patricio i començaren la del Barranc de les Cases a Simat així com en anys anteriors també es feren actuacions en el pla de la Sangonera a Tavernes i al Pla del Barber a Benifairó Cal ressaltar el compromís de la Mancomunitat Valldigna de potenciar i mantindre les rutes històriques de la nostra comarca, així com, tot el que siga promocionar la comarca i difondre el nostre patrimoni cultural, històric i mediambiental. 

El GMValldigna  ha manifestat que enguany està fent-se una bona tasca quant al manteniment de les sendes, tant per part de la Mancomunitat com dels Ajuntaments i l'entitat hi col·labora.

- Remés pel GMValldigna
 -

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Netejar sendes, voldran dir pasejarse per les sendes. Si les subvencions tingueren un minim de cotrol per part de qui les otorga, menys problemes economics i haurien.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tenim molts amics senderistes de fora de la nostra comarca que vénen dissabtes i diumenges a practicar aquest esport a la nostra Valldigna i podem dir que semble alaben i se'n van content del bon estat de les sendes. És una de les coses que més els atrau. I que més envegen. I la prova està que exportem el model a les comarques veïnes.
Passetjant-se no es conserven les sendes sinó amb el treball que des de fa anys porta a cap la Mancomunitat. Pot ser siga de les poques coses que es poden vore a simple vista que ha fet com institució.
Les coses com siguen.

Anònim ha dit...

soc senderiste sempre que puc i no soc de fora soc d'aqui de la valldigna i diferencia hi ha de com forme estan ara que espot fer senda abans que estava mitj perdut.

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé que netegen les sendes de tots els llocs on es puga fer senderisme, però m'agradaria saber quants diners costa. Perquè el que està clar que no estem per a tirar coets econòmicament parlant i aquestos del G.M. Valldigna, no els veig capaços de fer-ho debades.
La Mancomunitat és una entitat amb moltes bones idees, però necessita molt de voluntariat i menys despeses, ja que té moltes coses que pagar, i no pot tirar els diners.