L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 20 d’agost del 2011

El govern de Tavernes es reafirma en la informació de la Intervencio donada al ple d’agost: el PP va deixar un dèficit en el pressupost del 2010 de vora 4 milions d’euros




 El govern de Tavernes, davant la nota remesa pel PP a la premsa,  s’ha reafirmat en la informació feta pública en el ple d’agost: el remanent de la liquidació del 2010 és negatiu en -3.805.295 euros. La xifra inclou les vora mil factures del 2010 sense consignació pressupostària que pugen a 1.300.000 euros.

El govern ha donat a conéixer també que durant els sis primeros mesos d’enguany, el 2011, el govern del PP té factures sense consignació pressupostàira per valor de 1.600.000 euros i, a més d’això, els sis primers mesos de l’any es va gastar el 90% de la despesa corrent del pressupost de tot l’any.

El govern municipal lamenta la nefasta gestió econòmica del PP en les anteriors legislatures i recorda que és el dèficit pressupostari qui impedeix pagar als proveïdors. Conscients d’eixa realitat, l’actual govern ha gestionat un préstec ICO per valor de 619.000 euros amb la finalitat de pagar a autònoms i PIMES proveïdors de l’Ajuntament.

El govern actual ha volgut aclarir també respecte al préstec de 5.700.000 euros aprovat i sol·licitat pel PP en novembre del 2010, que l’anterior govern es va gastar 4.000.000 en només sis mesos. I en molts casos els diners s’han destinat a obres no aplaudides per la població i que només tenien un objectiu electoralista.

Sobre els 1’7 milions d’euros que queden disponibles del préstec, el govern municipal vol explicar als veïns que tornar eixos diners no disminuiria res el remanent negatiu tresoreria perquè eixos diners corresponen al Capítol d’Inversions, i eixos diners no es poden destinar per cap concepte a cobrir el dèficit pressupostari.

El govern municipal de Tavernes lamenta les falses declaracions del PP sobre la situació econòmica perquè busquen confondre a la població. El PP disposa d’economistes i sap clarament que el remanent és negatiu en vora quatre milions d’euros i que els 1.700.000 d’euros de préstec no es poden destinar a cobrir el dèficit. Eixos diners només es poden destinar a les inversions per les quals foren demanats i mai a cobrir el dèficit pressupostari. Un préstec a llarg termini no es pot usar per a cobrir depesa corrent.

El govern de Tavernes afirma que mai deixarà d’informar a la població de la situació de l’Ajuntament i ho farà les vegades que calga. El govern actual s’ha marcat com a objectiu elaborar uns pressupostos realistes i austers, amb un Pla de Sanejament que permeta recuperar la hisenda de l’Ajuntament.

-Informació segons la nota de premsa i pdf de liquidació remés pel govern municipal

Cal dir que la liquidació del pressupost de l’Ajuntament i la corresponent certificació oficial dels compters i de la hisenda municipal no el fa el govern municipal, ni el d’abans ni el d’ara. És una tasca de la Intervenció Municipal, tècnic del Cos Nacional, que ha de garantir la legalitat i exactitud dels compters municipals davant organismes superiors.
En la imatge veieu la pàgina 16 de la liquidació dél 2010 i engrandit el paragraf resum de la situació. Si feu clic damunt ho voreu en gran.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

val, i ara que?

Anònim ha dit...

Ara a dur endavant un pla de sanejament real i com cal, no com aquell que va dir el PP, que ni es va complir ni es va tindre en compte, un que reduisca el dèficit econòmic de l'ajuntament. Tranquil, comentarista de les 20:29, que saben com fer-ho, no com els "economistes" Manolo Vidal i altres...

Anònim ha dit...

Nunca hubiera podido imaginar que los políticos del pp fueran ran mentirosos, me gustaría saber la opinión del nº3 del pp, es economista, ¿no? ¿qué opina? ¿Qué propuestas tiene para la economia del ayuntamiento?

Anònim ha dit...

Val i ara que????? Et pareix poc o què??? Me'n gaste 4000000, mal gastats i ara que insinues... que com ho solucionem??? A uns els tapem i als altres, que fa 2 mesos que estan, els donem presa per solucionar pasterades, no??? Ale aneu...

Anònim ha dit...

De tot el que llisc trac que el PP es va gastar l'any passat 3'8 millons més que va ingresar.
Vol dir això remanent negatiu de tresoreria?
Seria com si en ma casa en guanye 10.000 a l'any i en gastem 15.000. És això?

Anònim ha dit...

jo si que et dic ara que.
estos xics que estan, faran o intentaran esclarir tots el embolics que han fet els altres i per a les properes eleccions, els altres ja tindran els comptes clars per tornar-nos a embolicar altra vegada.
crec que arribat l'hora de nosaltres els ciutatant intervingam i deixen-mos de tonteries, tenim que dir als politics que estem açi i no volem mes xoriços que esgobernen.
tambe tenim que donar un avis als banquers i dir-los que ells no manen.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Més o menys és això. De manera senzilla.

Bonic ha dit...

Això és una paraula: TRANSPARÈNCIA.
Necessaria per a que ens tracten com a ciutadans i no com a súbdits. El famós "tu paga i calla". doncs no es això, si no sabem no anem a poder decidir com pagar. Fer el que esta fent el govern no és fàcil, val més el parxes i les palmadetes a l'esquena. No tenen raó. No han contat amb els ciutadans mai. Recorde les assemblees massives dels PAIs, mai les va convocar l'ajuntament, el problema de la platja, no han contat amb ningú, i ara damunt en una nota de premsa, que no una roda de premsa, on els haguerem posat verds, volen tapar el que no han dit ni al plenari, màxima representació de la ciutadania, ni als funcionaris competents de l'Ajuantament que paguem tots i totes. No, no tenen raó i van a cobrir-se de glòria si continuen amb le smentides cara als seus possibles votants. No en sabeu res de solucionar el problema, i sent vergonya quan es va amb mentides contra Tavernes.

Votant ha dit...

Anònim de les 7.54 ¿tu que t'havies pensat???? que anaveu a arribar i ja està??? Que no hi haurien crítiques i el poble estaria de festa tot el dia?? Noooo ara vos toca a vosaltres, sino per a que volieu que tots vos votarem, per a renegar tot el temps??? Es que açò està mal.... no tenim la culpa.... falten diners.... Va, ja està be! Que el tripartit sabia on es ficava, que no són nous en tot açò. Els votants no som imbecils i sabem que no s'arregla tot en 2 mesos, però tenim tot el dret del mon a renegar, amb este govern, amb l'anterior i tots els que vinguen. Ale ves... tu.

Anònim ha dit...

Per a votant, que fàcil es parlar per parlar ara, no? Com ja no teniu cap responsabilitat (espere que per moltes dècades) sobre l'ajuntament, ara ve el moment de la crítica fàcil. Que què ens pensàvem?? Que seria arribar i ja està??? Doncs no amic meu, sabíem que l'ajuntament estava immers en un desastre monumental, per això es volia llevar del govern a tots aquells que amb la seua ineptitud han provocat aquest desgovern ofegant l'ajuntament en un deute bàrbar. Res de plorar, ni queixar-se, INFORMAR, això és el que s'esta fent, INFORMAR a tota la gent del poble d'allò que ha provocat el PP en aquests anys i això és el que més mal fa, no?? Deixar al PP en el cul a l'aire i sense arguments per contestar?? Al nou govern, o tripartit com tu els anomenes, no els molesten les crítiques, faltaria més!!! Al PP si que li molesten, doncs li cauen per tots els carrers del poble, a ells si que els molesta que el nou govern mostre a la gent que el futur de color de rosa que venia el PP era tot fum i prou negre... El que molesta és la exigència desmesurada per part dels polítics del PP en temes que ells no han pogut/sabut solucionar, problemes seus que ara volen donar a entendre que han sigut provocats pel nou govern, el que molesta és la crítica a la persona i familiars de certs polítics, el que molesta és la rumorologia que pretenen escampar a través dels bars i empreses del poble. Per sort, ja no enganyen a ningú els peperets. Que vagen a...

Anònim ha dit...

És una poca vergonya que encara haga gent del PP que diga que els compters estan manipulats. Són uns irresponsables, perquè el poble vol saber la veritat, i si no fos pel nou consistori, encara estariem pensant que a Tavernes tot anava be i que tot estava controlat.També és una irresponsabilitat que hagen demanat diners amb l'objectiu de comprar patrimoni per al poble, i la realitat és que eixa modificació de credit que sembla estava prevista ens demostraria que l'únic que pretenien era tapar forats fets per ells mateixa.Espere que el ntripartit siga conseqüent amb el compromís de comprar la casa de les Indalècies.
Poc a poc durant estos anys s'haura d'anar pagant les males gestions del PP, però també s'ha de mirar endavant i procurar no perdre l'oportunitat de traure una casa com aquesta.Si fos pel PP, aquesta es tombaria i després damunt ho criticarien.

Indignat social ha dit...

Tranquils, tranquils, el tripartit sols està fent TRANSPARÈNCIA, i no en notes informatives a la premsa, si no en rodes de premsa que es pot preguntar i en assembles que ho explicaran tot al poble. El poble no és subdit, és ciutadà, qui decideix, i per a decidir ho ha de saber tot, i això no és res, tranquils que algu pot pagar car les mentides i els enganys. Comencem...

Segona part, solucionar. Hi ha un canvi important: " para mis amigos los favores, para mis enemigos la ley". En una campanya tant neta per la nostra part haurem d'acabar amb la justicia front a tantes mentides i trampes. La solució serà que no torne a passar eixe tipus de politica, i per això necessitem atots i totes les persones que tenen talent i que vulgune treballar honradament pel nostre poble. Ja n'hi ha prou de personalismes de la dreta.