L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 31 d’agost del 2011

Demà s'inicia un nou curs escolar.... amb 900 barracons



Demà s'inicia el curs encara que el 8 de setembre (A Tavernes el 7?) serà quan els alumnes valencians d'Infantil i Primària tornen a ocupar els seus pupitres. Però 19.000 ho faran en aules prefabricades ja que el curs  s’iniciarà amb prop de 900 instal.lacions provisionals, segons estima el secretari general d'Ensenyament d'UGT-PV, Guillermo Martí.

La Conselleria d'Educació admet l'existència d'aquestes infraestructures però diferencia entre les cròniques i les provisionals i diu que l'objectiu és poder acabar amb tots les construccions eventuals i que en els últims quatre anys s'han muntat en 400 escoles. Al nostre poble hi ha una instal·alció al Col·legi Alfàndec que podem considerar com a crònica atés el temps que funciona.

Alguns pares d'alumnes que es veuen obligats a estudiar en classes provisionals ja han elevat les seues queixes al Síndic de Greuges. I el defensor del poble valencià alerta que el que hauria de ser una situació “excepcional i transitòria” com és la instal lació d'aules docents prefabricades per ser un estat que es perllonga durant anys  no pot rebre “la consideració d'una actuació pública regular”.

José Cholbi, Sindic de Greuges,  en  resposta a una queixa de l'AMPA d’un col.legi demana que s'adopten les mesures necessàries perquè els alumnes tinguen l'opció de rebre un ensenyament de qualitat on “és innegable l'evident protagonisme que han de jugar les instal.lacions” en què es desenvolupa la funció docent.

El president de la Confederació Gonzalo Anaya, Luis Deltell, considera que l'aposta pel sistema educatiu públic passa “per assegurar les condicions educatives, tant recursos docents com materials”.  La Gonzalo Anaya, que representa més de 1.200 AMPA de la Comunitat, també critica la retallada de les plantilles docents (es parla d'una xifra que oscil.la entre els 900 i els 1.200 mestres) i això repercuteix “negativament en l'atenció educativa als nostres fills per la qual cosa demanem que es revisen els equips docents per evitar aules massificades”.

Fonts de CCOO-PV alerten que la política de retallades de l'administració implicarà “moltes deficiències”. Una d'elles serà la reducció de grups i l'augment d'estudiants per classe. Hi ha preocupació perquè “es sobrepassen les ràtios d'alumnes per aula en la majoria de nivells educatius” i s’exigeix ​​un nou Mapa Escolar així com una planificació global per als propers quatre anys. 

-  

1 comentari:

Anònim ha dit...

Barracons, un sistema que no funciona, tot aboca cap al fracàs escolar. No tenim remei.... cal una reforma a l'educació, sense por...