L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 d’agost del 2011

Bous, senyor alcalde, bous


El govern municipal de Tavernes ha confirmat que la penya  que diu estar interessat a muntar la plaça de bous portàtil no ha presentat a hores d’ara cap projecte ni proposta d’actes taurins. La sol·licitud s’hauria d’haver presentat amb un mes d’antelació, i aleshores l’Ajuntament iniciar  el tràmit d’audiència de 7 dies als veïns en un radi de 100 metres perquè pogueren fer al·legacions. I després autoritzar o denegar la sol·licitud. També s’ha de sol·licitar a la Conselleria 15 dies hàbils abans la celebració.  Per cert, l’any passat aquests terminis no es van complir i la sol·licitud es va presentar el 26 d’agost. Però no passa res. Ja és passat. 

O siga ¿si no han presentat cap proposta ni cap projecte, com podem saber que tenen interés d’organitzar els bous? Si no han presentat cap proposta o cap projecte de bous a l’Ajuntament, queda clar que el govern municipal no pot contestar ni denegar ni aprovar res. ¿Com ho saben els que diuen que el govern municipal està en contra, si no ha tingut l’ocasió de manifestar-se oficialment?  Estrany, molt estrany.

Haurem d’esperar a que el senyor Herminio Palomares, com a representant i portaveu de la penya interessada segons la premsa, presente eixa sol·licitud. De totes maneres el govern municipal ja ha dit en una nota de premsa d’avui mateix que “està obert a qualsevol iniciativa d’alguna entitat o empresa que vulga patrocinar i organitzar els festejos taurins”. Res, segur, segur que a partir de demà li plouen a l’Ajuntament les sol·licituds per a fer actes taurins en la plaça de bous portàtil. Ja s’encarregarà l’oposició municipal de buscar patrocinadors i empreses interessades, almenys això esperem vist l’interés que té de salvaguardar els festejos tradicionals. 

Fins ara només hi ha hagut paraules i el recordatori del govern municipal a l’empresari que s’ha de complir la normativa, i que no està en contra de la celebració de bous a Tavernes, ni ha posat cap impediment, ni cap exigència més enllà del que diu i demana la normativa vigent. I tot per buscar la seguretat dels veïns. El govern municipal afirma que no li ho ha posat difícil  a l’empresari perquè “només volem una placa de bous portàtil amb totes les garanties de seguretat i amb això, només ens preocupem pels vallers que hi puguen acudir”.

L’Ajuntament de Tavernes davant les paraules de l’empresari publicades en premsa en el sentit que complir totes les demandes costa molts de diners ha recordat que ha tingut la passada legislatura un tracte especial de favor i la prova estaria en que la seua empresa ha facturat al consistori per valor de més de 1’4 milions d’euros  per obres i jardineria que en la majoria dels casos li han estat adjudicades directament i sense passar per concurs. Per cert, d’aquests 1’4 milions d’euros ¿Quants euros queden per pagar-li? Seria interessant que el govern municipal ho fera públic. Simple transparència, que demanava també l’altre dia el PP, i més quan hi ha molts que no han cobrat encara. 

I clar, davant el bon tracte els últims quatre anys, el govern municipal diu que no comprén com l’empresari Herminio Palomares, ara diu que resultarien molt cars els bous i sembla ser que no té massa interés a invertir en una plaça en condicions en el seu poble, Tavernes, que tant bon tracte li ha donat. No volem pensar, Déu ens lliure, que enguany els diners per a la plaça estan més fondos perquè hem canviat de govern. ¡Qué és Tavernes!!! 

Bé, en tot aquest folló, una cosa està clara: el govern municipal no vol repetir velles històries i Vanessa Martí, regidora responsable de disciplina urbanística, ha remarcat que els fets de l’any passat no es poden tornar a repetir. Un incís amb pregunta: ¿També va passar en anys anteriors? Perque alguns rumors hi ha...-  

I què, què va passar? Doncs que el 2010  l’empresari va presentar un projecte molt bonic per escrit. Els serveis tècnics, en analitzar-lo, li donaren la conformitat d’instal·lació però.... ¡Sorpresa!!  quan els tècnics anaren a informar comprovaren que allò que s’havia muntat no es corresponia amb el que havien presentat per escrit i la plaça no complia la normativa vigent.  Els informes jurídics i tècnics foren negatius, però a pesar d’això, el govern del PP va firmar l’autorització i els permisos, tot deixant la legalitat a un costat”.  Sort que no va passar res, però i si higuera hagut alguna enganxada de bou amb  ferits.....  

La regidora ho torna a repetir: No ens han presentat res encara i afirma que l’Ajuntament: “No està en contra dels bous. Només li hem demanat a l’empresari que complisca la legalitat. El problema nostre és vetlar per la seguretat dels assistents  i pels interessos municipals, a més a més l’Ajuntament està obert a qualsevol iniciativa d’alguna entitat o empresa que vulga patrocinar i organitzar els festejos taurins”.  

- Basat en la nota oficial que podeu vore integra en "La Veu de la Valldigna"

PD: Els bous tradicionals del nostre poble no són en plaça de bous. Secularment (paraula que deriva de segle) els bous eren bous al carrer i pel Carrer Major, amb eixida del "toril" que estava en l'Hostal. I amb cadafals, "burladeros" i carrers tancats amb barreres fetes de bigues de fusta.  I canyissos, per amagar-se darrere quan anaves pel mig del carrer.  I l'home de drap penjat d'una corda travessant el carrer.
¿La plaça de bous? Un invent de la dècada dels 80 per tal de muntar-se alguns el negoci. Eixa dècada encara se'n van fer al carrer, però en el Prado de les Tomaques).
O siga que si voleu tradició: Bous, senyor alcalde, bous! pero al carrer!!!! 
Pregunteu als pares, mares, iaios i iaies que segur que us informaran. 
-

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo de major seré futbolista i sinó seré... Herminio Palomares!!! Això si que és guanyar diners!!! Senyor Alcalde no faça bous i menys si no hi ha garanties de seguretat i menys encara si és Herminio l'empresari que els ha de fer!!!

Indignada ha dit...

Jo sóc una de les persones a les que els agrada molt els bous, però si no pot ser no passa res. Crec que és més important el procurar que no es tornen a repetir casos com els d' Herminio Palomares. Pareix mentira, que haja arribat fins al punt de traure 1'4 milions en "faenes necessaries o no".Que passa, que és un Mac Guiver,i la resta d'empresaris de Tavernes són tots uns inútils? Les coses que hem de saber dels peperianos, no tenen límit!!!!

Bonic ha dit...

Cotorra, un treball periodístic de primer ordre. Segons sembla l'ajuntament vol la seguretat dels veins més que la diversió sense legalitat. Volen la llei més que els favors. Estem amb l'ajuntament per la claretat: si hi ha bous es perque es compleix la lei de la generalitat. Si no hi ha bous :es perque algunes persones no volen perdre diners si no guanyar-ne, fer negoci de l'oci il·legal. BOUS SÍ, dins de la llei.

Toni cabas ha dit...

Axo era el pp, una cadena de favors, tots ho sabem... Algu recorda aquell ferit en la cama veí de Tavernes que li varen tindre que emputar? En profesionals sanitaris axo havera passat?

Anònim ha dit...

Ja era hora de que comenzaren a fer les coses be en el poblé, si enguany no hi han bous pues l'any que ve ja vorem.

MINOTAURE ha dit...

La penya taurina del poble...quants membres té esta penya? 3? 4?
Mecaguen la mare que va...

Anònim ha dit...

quin interès te el pp dient que el tripartit s'ha carregat els bous del poble? Si això és mentira, com s'atreveixen a dir això?
Estic esbalaïda

Anònim ha dit...

A veure...quin és l'aforo de la plaça de bous del poble, 1800, 2000 persones?
Si de nit (jo vaig sempre, tots els anys, des de fa molts anys) estava al 50 per cent de capacitat, i sols omplien la nit del ball de disfresses, tant de dir que tota Tavernes vol bous? Si anem quatre gats!!!

Anònim ha dit...

Me parece una falta de respeto publicar volumen de facturacion de una empresa en un medio de comunicacion donde queda la etica y mas si es para desprestigiar y menospreciar a una persona que pasa que si protestas publican la facturacion UNA MICA DE SENY

La Cotorra de la Vall ha dit...

És una dada que està en la nota oficial. I que s'ha reproduït en diversos mitjans.
Per favor, no mate vosté els missatgers.
A més, pensem que l'Ajuntament té dret a informar dels seus comptes als ciutadans, o siga els qui paguem impostos, i els ciutadans tenen dret a saber en que es gasten.
També són publics els sous i atribucions dels regidors.
Si no es així, ens rectifiqueu.

Anònim ha dit...

I si tornen els bous al carrer a Tavernes com antigament? eixa idea m'encanta, aixina els beneficiaris seríen els comerços del carrer i no cap particular interessat.

Guapet de cara ha dit...

El diari Levante també ho diuen els 1'4 milio d'euros en factures i La Veu de la valldigna. No sé perquè no ho pot dir La Cotorra com algu demana. Jo el que espere es que diguen els diners d'uns altres, com els Troyanos. També estawria bé.
El diari Levante ho explica bé, millor explicat ací en la Cotorra i en La Veu de la Valldigna sembla ser copiar i pegar de la nota de premsa, que també està bé.
Las Provincias no diu res. Eixirà demà o s'ho callaran? O com fa uns dies mesclaran el que diu el PP i l'empresari amb la nota oficial, com van fer en l'explicació dels diners? I aixi no entén ningún el que diu el govern. Ja vorem.

Burladero ha dit...

He seguit tot l'enrenou dels bous a la premsa. I als mitjans digitals locals. I de debó, el que més m'ha agradat és la logica aplastant que desprén una de les frases de l'article de La Cotorra.

Com es pot dir que vull fer els bous sense que presentecap proposta o projecte de festejos l'empresari o la penya que diu representa?

Com es pot dir que el govern està en contra si no ha donat a conéixer cap postura oficial perquè no li han presentat res?

És que una vegada dites eixes premises de base tot el demés, inclosa la nota del PP, i tota la polèmica està de més. Sobra.

Que presenten papers a l'ajuntament i després ja parlarem del que faça el govern.

I que el govern municipal diga que vol una plaça amb tota la legalitat és més per aplaudir que per a criticar. I més encara quan tot apunta a que ens anys anterior la plaça no disposava dels informes que cali. I això era una greu irresponsabilitat i temptar al dimoni.

Anònim ha dit...

Es cierto que no se ha presentado ningún documento? Es cierto? Lo teneis seguro? De verdad y lo vuelvo a preguntar ES CIERTO QUE NO SE HA PRESENTADO NINGÚN DOCUMENTO PARA SOLICITAR LOS BOUS?

ES CIERTO QUE SE HA HECHO TODO VERBALMENTE?

DE VERDAD QUE ES CIERTO?

La Cotorra de la Vall ha dit...

A La Veu de la Valldigna, que reprodueix la nota de premsa integra i completa, podem llegir:

"El govern municipal vol deixar ben clar que “l’empresari Herminio Palomares només s’ha dirigit de paraula a l’Ajuntament per expressar la seua voluntat d’organitzar els bous, però quan se li ha requerit l’acompliment de la normativa, ja no ha demostrat cap interés. A hores d’ara no ha presentat cap projecte de plaça de bous portàtil ni cap proposta d’actes taurins."

http://www.laveu.es/actualitat/politica/2678-el-govern-reitera-que-no-esta-en-contra-de-la-celebracio-de-bous-a-tavernes.html

I semblant diu el diari Levante-EMV.

Si vosté té algun document que demostre que hi ha una sol·licitud feta amb una plaça de bous complint la normativa tal com li ha dit l'Ajuntament, ens l'envia i el publiquem i deixem al govern com una colla de mentiders.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens informen que l'únic document per escrit que s'ha presentat és una sol·licitud demanant a l'Ajuntament que informe sobre la tradicionalitat dels bous a Tavernes.
El document va ser signat sense cap problema per l'alcalde Jordi Juan i remés al sol·licitant.

Anònim ha dit...

Pero si el poble vol bous, per que els te que fer Herminio? Que el Ajuntament busque un altre i ja esta.
A mi no hem pareix ninguna rao de pes que diguen que ningú ha presentat res. Si el poble vol bous que el ajuntament ho solvente.
Pareix que la culpa de que no tingam bous es de eixe herminio.

Anònim ha dit...

Jo anime a la gent del pp a no crispar tant i a que feu memòria del que ha passat més d'una vegada a Tavernes per no tindre bous de forma segura: accidents, ferits, i alguna cama amputada. Per favor, no feu tanta demagògia, si enguany no pot ser, serà el pròxim.

Anònim ha dit...

tingau en compte que facturar no és el mateix que els beneficis, Si factures x, i tens y de gastos.
Beneficis= x-y.

Simples mates

Anònim ha dit...

Doncs jo tenia entés, que com l'any passat, en principi tampoc hi havia bous, (no s'enrecordeu?), l'Ajuntament va buscar algú que ho vullguera portar, i ahí és on entra Herminio.
Corregiu-me si m'equivoque.

Anònim ha dit...

I a canvi de que? Nomes per capritx? Casualitat que busquen empresari amb bona facturacio amb el PP? Este any com no preveu massa negoci amb l'ajuntament ja no hi ha interes a portar els bous?

Anònim ha dit...

Si el Sr. Heminio no havera tingut interés en fer-li les Festes dels Bous al Poble sencillament no havera anat a l'Ajuntament a proposar estos Festejos i s'havera quedat tranquil.lament en s'ha casa.
Però el nou Govern lúnic que ha fet es amb la premsa tirar-se floretes i donar-li la culpa a algú.

I ara? De qui es la culpa de que no tinguen nyenya per a les paelles d'alguna altra persona?

Anònim ha dit...

Sembla ser que tenia interés mentre la inversió era mínima i el negoci clar. Quan ha de fer una inversió per tindre la plaça en condicions... si te he visto no me acuerdo.

Llegint alguns comentaris, em fa la impressió que la gent té interés a demostrar que no sap - o no vol?- llegir.
Perquè es diu ben clar en la informació que dona la Cotorra i la nota de premsa del govern municipal: una volta el govern li diu de paraula que vol una plaça en condicions, ja no s'ha sabut res d'ell: no ha presentat cap document, mentre el que ell va demanar al govern, la certificació de tradicionalitat, se li va lliurar ben prompte i ben firmat per l'alcalde.
Crec que ja n'hi ha prou de donar voltes al nano, com solem dir.

Una reflexió ha dit...

Anteriorment va tindre que enviar una nota aclaratòria l'empresa Grau Pascual perquè es controlara un poc els comentaris en aquest blog. Es van ofendre, amb tota la raó, pel que s'estava dient. ¿Esteu esperant el mateix de Herminio Palomares? ¿De totes les empreses o treballadors autònoms del poble? Ara, altra vegada estem criticant a PERSONES (amb nom i cognoms) sense més informació que la d'una nota de premsa. Jo no sé qui és Herminio (al que sembla que tots conegueu)però acabe de llegir la noticia de Grau Pascual i és va fer el mateix: criticar eixa empresa sense saber tota la informació. No aprenem...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Encara que reconeixem que hauríem d’haver eliminat algun comentari en el cas de Grau Pascual, està ben clar que no tenen res a vore els dos casos. En aquest estem parlant d'una nota oficial de l'ajuntament on informa d’uns compters municipals sobre unes obres publiques contemplades en comptabilitat i la liquidació pressupostos. SON PUBLICS. TOTA L'ACTIVITAT ECONÒMICA D'OBRES, ETC. ÉS PUBLICA i qualsevol ciutadà, si no estem mal informats, pot accedir a ella, la pot demanar per registre d’entrada a l’ajuntament.

Estem cansats de saber per la premsa i mitjans de comunicació noticies on s'informa d'adjudicacions d’obres, el seu valor, terminis, etc.
A més, no oblides que sol posar-se cartells ben grans de qui executa una obra, el cost i qui paga eixa obra.
Per tant, no li busqueu cinc peus al gat.

Filòsof ha dit...

Dos qüestions: Primera qui ha dit que damnar perdó siga mal o bo. En definitiva el jutge quan decideix sobre informació el primer que demana es la reposició del fet als canals que s'hagen difòs. Ara be: si predomina el " et demane perdó i no et vullc escoltar " estem perduts. El mateix Rubalcaba es presenta així: escolte, faig i explique, es la seu trilogia per a les properes eleccions. falta el terme partipe. I ací guanyava el discurs de Jordi Juan, feina, vivenda i participació, tot i que ell va afegir el tema dels serveis socials. Era el seu discurs sense clavar-se amb ningú. Ara una persona que demana perdó, per la bona actuació de l'empresa, no l'escoltem, li osltem els tipis prejuis conservados. Pensa el que dius i segueix pensant sense si es possble actuar. Doncs, no, el metode experimental es porta a l'acció a actuar, el metode dialèctic ens porta a la hipotesi que ocnprobad apor ser tesi, i si no cal un feeck back o retroalimentació. I estem en temps de transparència, com una opercació hi haurà una petita sang però controlada, ara es quedareu amb la sang. Per tant cal pensar el que va a dir-se, però actuar dir-ho i tindre l'ètica`possitiva de demanar perdó, de dimitir, tant poc vist en certs politics. Que seria dels errors d'Edison quan va dir que va coneixer 999 formes de com no s'havien de fer els filaments de les làmpares. Cal entendre que parlem al gent del poble i necessitem actuacions com les de Grau Pascual per a dependre tots i totes. I en el meu cas doanr les gràcies a la Cotorra de que existesca i que persones no tan preparades puguen demanar perdó, ells o elles sabran el perquè.
Segon: el que em preocupa es el tema de la no delació que tenen moltes persones lligades a interessos municipals, esperant que els caiga el que siga a ells o elles i no participar en la transparència. No té sentit ni utilitat per fer una politica pel poble en sentit d'informar, primer pas per a crear opinió i quan més diversa millor per al final poder participar. El pitjor en esta vida de canvi deliberatiu que estem vivint es que fem amb les persones que tenen informació no propia, depenen de la ciutadania, i no els volen compartir, pensem, podem estar equivocats, ja que estan vinculats en males pràctiques.

Cloenda:
Alguna persona parla de que tots som iguals en quan a politics, però no es cert, encara queden persones que demanen perdó reflexiu així com no es queden coneixements per a profit propi quan depenen de l'autèntica societat a la que deuen, com amínim un respecte, i més quan es professional. He dit.

Anònim ha dit...

EN QUE SE HA GASTADO 1.4M DE EUROS
EL PUEBLO DE TAVERNE CON EL EMPRESARIO HERMINIO PALOMARES? PORQUE HASTA DONDE YO SE, SOLAMENTE ERA UN JARDINERO. Y SI ES DE VERDAD QUE HA FACTURADO ESTA CANTIDAD DONDE ESTA IBERFLORA? PORQUE NO MIRAN SI TODO LO QUE PONE EN LA FACTURA ESTA REALMENTE EN TAVERNES?

Anònim ha dit...

No sabe usted leer??? La cantidad de 1.4 millones se ha facturado SOLAMENTE con el ayuntamiento de Tavernes!! El pueblo con el que no ha querido molestarse para poner una plaza de toros.