L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 d’agost del 2011

Ausiàs March & Cervantes o "con la Iglesia hemos topado"



      La tomba d'Ausiàs March i els bancs de seure
 
Que els fills de la Santa Mare Església Catòlica no són tots iguals és una realitat que no anem a descubrir ara. Sobre tot si els fills són valencianoparlants, perquè sembla ser que l’Esperit Sant es va oblidar en el seu oferiment del do de llengües a incloure el valencià. Exemples en tenim massa: avui podem llegar a la prensa que, amb motiu de la próxima visita del Papa a Madrid, a Valencià es faran misses per als pelegrins fins i tot en quatre llengües diferents, entre les quals -com no- no està el valencià.

Ni li importa a la Santa Mare Església la nostra llengua –només cal vore les misses i actes litúrgics en valencià que celebra a tot arreu del nostre país - i encara li importa menys els seus conreadors i literats. 

El grup Compromís de l’ajuntament de València ha exigit a l'arquebisbe de València, Carlos Osoro, que siga "més respectuós" amb la tomba del poeta Ausiàs March que es troba a la Catedral i no permeta, com ha succeït el mes d'agost, que sobre ella s'apilen bancs. ¿S’hagueren atrevit a fer el mateix si en lloc d’Ausiàs March fora la tomba de Cervantes?.

Compromís afirma també,que  "si la tomba hagués estat un reclam cultural i turístic per als gestors de la Catedral, no caldria fer aquesta denúncia", però com que Ausiàs March no hi compta per a res, ni s’inclou la seua tomba en les visites guiades a la Seu valentina ni s’explica qui és el personatge. Això, segur, que amb Cervantes o qualsevol altre autor castellà, encara que fos de segona fila literària, no passaria. 

El grup Compromís demana a l'arquebisbe de València que "no es tornen a repetir imatges com les del mes d'agost i, sobretot, que ordene als tècnics de la Catedral que posen en valor la tomba d'Ausiàs March, Que la introdueixen en les rutes culturals i les visites guiades de la Seu ".

Amén, que en llatí vol dir: Així siga. Però seieu que segurament es cansareu d’esperar.

- Font: premsa diària
-

5 comentaris:

anónimo ha dit...

Menos mal que Ausias March tiene tumba, sin embargo el pobre Cervantes, se sabe que esta enterrado en el Convento de las Trinitarias de Madrid, no la tiene.
Curiosidades de España y de los españoles.

Anònim ha dit...

Yo creo que el respeto a la lengua valenciana en el caso de las misas que se van a ofrecer con motivo de la visita del Papa no es una falta de respeto... me parece, en este caso concreto y sin hacer extrapolación alguna, que simplemente es una cuestión de organización y protocolo... por desgracia, el valenciano es una lengua minoritaria y no se incluirá entre las lenguas de las misas... pero el chino lo hablan un porrón de gente y tampoco lo van a incluir... o si?
Dicho esto, me parece bien luchar por la cultura valenciana pero el egocentrismo y la obsesión son otra cosa... creo que todo el mundo me entiende aunque no comparta mi opinión... Además, algunos no hablamos valenciano simplemente porque nuestra familia no lo es... pero tenemos el mismo orgullo patrio de ser valencianos y nos rompemos el pecho igual para defender esta tierra que lo es por acogid, que sentimos "nuestra tierra"... los NO valenciano parlantes también somos valencianos... o no? (Ni que decir tiene que hablar valenciano para quien vive, nace o pace en la Comunidad Valenciana debería ser un orgullo, una alegría y una riqueza que incorporar a la vida y al espíritu...)
Repecto al anónimo de la tumba de A. March... llevas toda la razón... pero has de saber que tumbas de Papas, escritores ilustres, Reyes y demás personajes que por linaje y costumbre se enterraban en espacios religiosos son diariamente pisadas sin asomo de falta de respeto... simplemente, las tumbas se colocaban en el sitio que tocara, pasillo, altar o pared... otra cosa es que el espacio permita la modificación del paso de gente... si es así... que la aparten del paso, claro está... pero la inclusión en la guías turísticas y recorridos... claro que sí...!! sin duda y cuanto antes mejor...

Anònim ha dit...

No es una qüestió de llengua minoritaria o no, és una questió que és la llengua d'aci, la nostra, i està reconeguda en l'Estatut d'Autonomia com a oficial.
Si ací no se li dóna consideració, no se on caldrà anar perquè li'n donen.
Segur estic que en Catalunya hi haurà misses en català.

Anònim ha dit...

" jopeeeee", perque no heu publicat el meu? .....A ja,no vos interessaria, doncs vaja MERDA de blog, ací sols poden parlar els que pensen com vosaltres.
Ja m'ho havien advertit, però així i tot..., doncs quin avorriment tot és més del mateix.
Sé que aquest tampoc el publicareu però almenys el llegireu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu estás segur que ens ha arribat? O que l'has enviat bé?